fbpx

Hilde Louise Orchestra – Tynset Jazzklubb

8. november 2018 Line Henriksen

Hilde Louise Orchestra – Tynset Jazzklubb

Hilde Louise Asbjørnsen er en av våre mest allsidige artister: jazzvokalist, låtskriver, kabaretartist og tekstforfatter. Hun sammenlignes ofte med legender som Edith Piaf og Billie Holiday. Lørdag 09. mars opptrer hun på Tynset Jazzklubb sammen med sitt favorittband: Anders Aarum på piano, Jens Fossum på kontrabass, Svein Erik Martinsen på gitar og Hermund Nygård på trommer.

Mange store artister har funnet sin inspirasjon tidlig i livet. Ved kjøkkenradioen hjemme ble Hilde Louise Asjørnsen tidlig kjent med jazz-klassikerne via programmet «Swing & Sweet»på NRK P2. Selv tror hun at dette, samt mammas LP-plater med Louis Armstrong og Billie Holiday, er grunnen til at hun i dag skriver og synger innenfor jazzsjangeren. Musiker og scene-katt Hilde Louise Asbjørnsen har holdt på sin inspirasjon av 1930-talls jazz, men også lagt til en dæsj fransk cabaret og Tom Waits.

Hun har vunnet Komiprisen for Beste Kvinnelige Artist, NRKs dirigentkonkurranse Maestro, spilt store musikalroller, og høsten 2018 var hun med i Stjernekamp på NRK. Som musiker har Hilde Louise gitt ut hele ti kritikerroste album, og sammen med det eminente bandet leverer hun konserter det virkelig gnistrer av.

Pressen om Hilde Louise:

  • Dagsavisen: «...ein artist av eit ganske eineståande format.» (Roald Helgheim)
  • Aftenposten: «Hilde Louise Asbjørnsen er et unikt talent. Hud er en gudbenådet underholdnings- og kabaretartist, men også en framifrå jazzsangerinne og låtskriver.» (Svein Andersen)
  • Nettavisen: 6/6 – «Hun er muligens en av de vokalistene, uansett tilhørighet til land, jeg har hørt på mange år som har klart å formidle følelser, stemninger og en lekenhet innenfor jazzen man for sjeldent hører.» (Pål Nisja-Wilhelmsen)

 

Hilde Louise Asbjørnsen – vokal
Anders Aarum – piano
Jens Fossum – kontrabass
Svein Erik Martinsen – gitar
Hermund Nygård – trommer

Konserten arrangeres i Storsalen, Tynset kulturhus.

Velkommen!

%d bloggere liker dette: