fbpx

Feirer kvinnedagen med røde lepper og ny singel!

For Hilde Louise Asbjørnsen har rød leppestift blitt et viktig symbol på kvinnelig styrke. Derfor fikk første smakebit fra det kommende albumet navnet «Red Lips». Singelen er en frisk og deilig rythm-and-blues låt, som slippes på kvinnedagen, 8. mars.

 

Hilde Louises univers er magisk, forførende og tidløst. Med seg har hun et håndplukket, groovy band, og sammen skaper de en forfriskende mix av jazz, pop og rythm-and-blues.

 

«When I put my red lips on, I can do just anything, I can start a hurricane, I can make a grown man sing», synger Hilde Louise i «Red Lips». Det gjøres i duett med gitarist Svein Erik Martinsen, som også leverer en lidenskapelig, bluesy gitar-solo som trekker lytteren inn i en westernsaloon fylt av røyk og bevæpnede kvinner i høye hæler.

– Inspirasjonen til teksten kom ved lyden av mine egne fottrinn en gang jeg trampet avgårde i mine høye, tunge Doctor Martins til en jobb jeg hadde lite lyst til å gjøre akkurat da. Jeg følte meg nedfor og innadvendt, men måtte allikevel gjennomføre. Da jeg kom frem og så meg selv i speilet, tok jeg på meg rød leppestift og kjente styrken bre seg. De røde leppene gir meg lys, inspirasjon og fungerer nesten som en uniform, forteller Asbjørnsen.

«Red Lips» er en kommentar til de inngrodde holdningene som definerer såkalte kvinnelige egenskaper som svake. Den handler om at det er mulig å erobre alle områder i livet med femininitet, sensualitet og «myke verdier» i behold. Teksten formidler disse egenskapene som en kraft, ikke som et hinder. På denne måten blir røde lepper et symbol på styrke, og gir makt i møte med omverdenen.

Jeg har brukt rød leppestift siden tenårene, og har i pressen blitt sammenlignet med Marilyn Monroe. Hun blir ofte fremstilt som et offer for sitt eget utseende. Monroe var kjent som pinup modell og sexbombe, selv om hun også var en glitrende skuespiller, sanger og komiker. For henne ble de røde leppene kanskje en hemsko. I dag oppleves det annerledes. I låten «Red Lips» hyller jeg røde lepper som et tegn på mot og kraft, avslutter Hilde Louise Asbjørnsen.

Hilde Louise er like mye musiker og poet som historieforteller. Hun har gjennom tidene blitt sammenlignet med storheter som Billie Holiday, Marilyn Monroe og Peggy Lee.

Med røde lepper erobrer Hilde Louise Asbjørnsen hva det skal være i denne suggererende, rythm-and-blues låten, som gis ut på Ozella Music på selveste Kvinnedagen, 8. mars 2019. Dette er første smakebit fra det kommende albumet som slippes i mai og feires med turné.

 

Bekreftede konsertdatoer:
23.02 Annerledes Blues EFTA ved Moss Bluesklubb
08.03 Hamar Kulturhus – SINGELSLIPP
09.03 Tynset Jazzklubb
22.03 Risør Jazzklubb
23.03 Kulturbanken Kreti & Pleti, Jessheim
05.04 Son Kulturkirke
03.05 Victoria, Oslo – RELEASEKONSERT
11.05 Rådhusteatret, Ski
… flere kommer!

Foto: NRK/Julie Maria Naglestad
Foto: NRK/Julie Maria Naglestad

Tora i Beat for Beat på NRK

Foto: NRK/Julia Marie Naglestad

Fredag 7. mars blir Tora Dahle Aagård å se i NRKs populære gullrekkeprogram Beat for Beat! På Toras lag finner vi Margaret Berger. De konkurrerer mot Venke Knutson og Mirjam Omdal.
Programmet blir tilgjengelig på nett samme dato, og kan deretter sees på NRKs nettspiller når det passer deg best – det finner du her.

Foto: NRK/Julia Marie Naglestad

Göran Fristorp til Tromsø

Lørdag 27 april gir Göran Fristorp en eksklusiv konsert på Verkstedet i Tromsø!

Göran Fristorp er en svensk gitarist og trubadur, født 1948, svært godt kjent i Norge for Nils Ferlin-slagerne «Men går jag över ängarna» og «Syner i lövsprickningen». Han studerte klassisk gitar ved Göteborgs Musikkonservatorium. Med duoen Malta vant han svenske Melodifestivalen i 1973 med «Sommaren som aldrig säger nej» og endte på femteplass i Eurovision Song Contest 1973. Etter en turné til Sovjet i 1976 opptrådte han 11.–14. januar 1978 på Banketten i Oslo med Rune Öfwermans orkester, sammen med Sylvia Vrethammar på vokal, Ed Thigpen på trommer, Mads Vinding på bass og Rune Gustafsson på gitar. Hans første norgesturné gikk med Finn Kalvik høsten 1978, og to år senere var han på svenske SVT med Radka Toneff. I forbindelse med en opptreden i det norske programmet Syng med oss, ble det ny norgesturné i 1981, og sommeren etter var han på Moldejazz(Naustet Vårt med Arne Nøst sitt Et Cetera). Han ble dekket i NRK- programmet Sommarteltet og hadde senere turné med Arild Andersen.

Tidlig i 1983 besøkte han Nord-Norge for første gang, og året etter utga Kirkelig Kulturverksted tekster av Eyvind Skeie, tonesatt av Sigvald Tveit, og fremført av nettopp Fristorp samt Anne Lise Gjøstøl og koret Grex Vocalis, ledet av Carl Høgset. Han har spilt en god del i Nord-Norge, bl.a.i 1993 ved kulturuka i Harstad og
så Fleinvær med Nordnorsk Kammerorkester.

Billetter fås her.

TORA slipper album 15. februar!


Fredag 15. februar 2019 slipper TORA sitt første fulle album TORA. Dette markeres med påfølgende releaseturné (se under for datoer og steder).

Tekstene og melodiene på albumet er skrevet av 25 år gamle gitarvirtuos, vokalist og frontfigur i bandet, Tora Dahle Aagård. Det er produsert og mikset i Wheelhouse Studio av Andreas Dahle Aagård.

Tora finner sin musikalske inspirasjon hos John Mayer og Michael Jackson. På dette albumet ønsker hun å forene og hylle sine to idealer, og resultatet er en pakke stappfull med følelser og musikalske overraskelser, et spennende steg videre innen blues-og rockesjangeren. «Jeg håper lytteren vil tenke at dette må jeg høre en gang til!», sier Tora.
Namdalsavisas Tor Martin Årseth melder at «TORA serverer kommersielt anlagt musikk som treffer bredt og bryter ned sjangerbarrierer.»

Albumet fås på Spotify og iTunes, samt her.

RELEASETURNÉ

16.02 Namsos Kulturhus
01.03 Havna Scene, Levanger 
02.03 Søndre Kulturhjørne, Stjørdal
21.03 Herr Nilsen, Oslo
05.04 Lauvsnes Samfunnshus, Flatanger (kun dørsalg)
06.04 Hjorten Scene, Trondheim
06.07 LOSEN, Larkollen (Support for Hellbillies)

Foto: Kyrre Lien
Foto: Kyrre Lien

Tine Thing Helseth gjester Herr Nilsen – igjen!

Tine Thing Helseth gjester Herr Nilsen igjen!

Som alltid har hun med seg et fantastisk band i ryggen og nå har hun også invitert den talentfulle; Hilde Louise Asbjørnsen ! De to og bandet skal sammen lage en en fantastisk aften på en av Oslos beste klubbscene!

Band:
Bård Kristian Kylland – piano
Jarle Storløkken – gitar
Jens Fossum – bass

Og Tine gleder seg også:
– Jeg har fått med meg musikere jeg elsker å jobbe med, til en herlig kveld med musikk jeg elsker! God musikk er god musikk, så sjanger er uinteressant..!

Hilde Louise Asbjørnsens vårkonserter 2019

Hilde Louise Asbjørnsen legger bak seg en hektisk høst med deltakelse i NRKs sangkonkurranse Stjernekamp, Julejazz-turné og innspilling av nytt album. Mens albumet ferdigstilles, legger hun igjen ut på veien og besøker flere konsertscener – både i nytt konsertkonsept med Anders Aarum og i kjent stil med Hilde Louise Orchestra!

Vårkonserter 2019:

23.02 Annerledes Blues EFTA ved Moss Bluesklubb
08.03 Hamar Kulturhus – SINGELSLIPP
09.03 Tynset Jazzklubb
22.03 Risør Jazzklubb
23.03 Kulturbanken Kreti & Pleti, Jessheim
05.04 Son Kulturkirke
03.05 Victoria, Oslo – RELEASEKONSERT
11.05 Rådhusteatret, Ski

Klikk på spillested for billetter.

Ingrid med flere solo-forestillinger!

For første gang i sin 39-årige karrière spiller Ingrid Bjørnov solokonsert på Chat Noir!
Hun tar også turen innom Kolben Kulturhus, Lillestrøm Kultursenter, Ole Bull Scene og Geiteberg Kulturbruk.

Velkommen til musikalsk vårløsning ved flygelet.

Konserten kan inneholde spor av allsang.

Klikk på ønsket forestilling for billetter:

15.03 Chat Noir, Oslo – UTSOLGT
16.03 Chat Noir, Oslo – UTSOLGT
17.03 Chat Noir, Oslo – FÅ BILLETTER
19.03 Kolben, Kolbotn – UTSOLGT
21.03 Chat Noir, Oslo – UTSOLGT
22.03 Chat Noir, Oslo – UTSOLGT
23.03 Chat Noir, Oslo  – UTSOLGT
04.04 Lillestrøm Kultursenter – FÅ BILLETTER
01.06 Ole Bull Scene, Bergen
03.07 LOSEN, Larkollen
09.08 Geiteberg Kulturbruk – UTSOLGT
10.08 Geiteberg Kulturbruk – UTSOLGT
11.08 Geiteberg Kulturbruk – EKSTRA!

TORA på turné med Trygve Skaug!


Tora Dahle Aagård går spennende tider i møte!
I februar og mars er hun nemlig invitert med som gjestemusiker på Trygve Skaugs Norgesturné, og under finner du en liste over hvilke konserter hun er med på:

27.02 Olavshallen, Trondheim
03.03 Bølgen Kulturhus, Larvik
06.03 Drammens Teater
07.03 Sentrum Scene, Oslo (få billetter!)
08.03 Stavanger Konserthus
09.03 Litteraturhuset, Fredrikstad
10.03 Kolben Kulturhus
12.03 Nøtterøy Kulturhus
13.03 Maihaugsalen, Lillehammer

Klikk på spillested for billettsalg.

%d bloggere liker dette: