aug
18
lør
Tine Thing Helseth: Sommerkonsert – Drøbak Kirke
aug 18 12:00 pm-1:00 pm
Tine Thing Helseth: Sommerkonsert - Drøbak Kirke

Tine Thing Helseth var lenge en ung og svært lovende trompetist. Hun tar tatt milelange skritt siden den gang. Hun ble sett på som en ny, lovende stjerne på musikk-himmelen på begynnelsen 2000 tallet. I dag har hun etablert seg som en av sin generasjons ledende trompetister, og ble som 29 åring i 2016 innsatt som professor ved Norges musikkhøgskole.

Sommerkonsertene i Drøbak arrangeres hver lørdag kl 12.00 i Drøbak kirke. Musikerne som gjester Sommerkonsertene i Drøbak er alle på et høyt internasjonalt nivå, og i sommer får vi bl.a. besøk av Bugge Wesseltoft, Arve Tellefsen, Grieg trio, Solveig Kringlebotn og Tine Thing Helseth.

Lørdag 18. august: Tine Thing Helseth
Dørene åpnes: Ca kl 11.40
Varighet = 50 u/pause
Parkering: Bankløkka, Drøbak.
Adkomst / kollektivtransport: Busstopp Drøbak kirke

sep
6
tor
Tine Thing Helseth Korpsslaget m/Janitsjaren m.fl – Kulturverket Flammen
sep 6 7:00 pm-9:00 pm
Tine Thing Helseth Korpsslaget m/Janitsjaren m.fl - Kulturverket Flammen

Med Tine Thing Selseth som spillende konferansier blåses årets Kulturfaktor-festival i gang i Storsalen. Dette blir garantert en festaften! 

Tine Thing Helseth inspirerer korpsmusikere i alle aldre, og har turnert over hele verden. Det går fremdeles gjetord om hennes konsert med Wiener Symphoniker på Rådhusplassen  Wien i 2006, med 40 000 publikummere tilstede. Denne ble ogsådirektesendt over hele Europa. Hun ble kåret til årets nykommer under Spellemannsprisen året etter, og mottok et arbeidsstipend på 200 000 kroner fra Gramo. Samme år spilte hun på åpningsnummeret under Nobels fFredspriskonserten, som vises over store deler av verden.  Etter dette har hun spilt på scener som Royal Albert Hall og gitt ut flere album.

I 2012 lanserte hun festivalen tine@munch. Helseth er også leder i tenThing Brassensemble, som består av 10 messingblåsere som presenterer klassisk materiale i messingdrakt, og som har gitt ut album og spilt konserter i Norge, Europa og Asia. For å nevne noe.

Torsdag 6. september kvelden kommer den kjente trompetisten til Nittedal som spillende konferansier. Med seg på scenen har hun Nittedal og Hakadal Janitsjar. Vi møter en opplagt verdensstjerne som solist, men også i samspill med flinke elever og lærere i kulturskolen.
Alle korpsentusiaster og andre musikkvenner bør få med seg denne konserten som er åpningen av Kulturfaktor18.

Arrangør: Kulturfaktor 18