fbpx
apr
27
lør
Hilde Louise Orchestra: Jazzahead! – Bremen (DE)
apr 27 22:00
Hilde Louise Orchestra: Jazzahead! - Bremen (DE)
DATE: 2019/04/27
TIME: 10:00 PM – 10:40 PM
LOCATIONSCHNOOR ELEVEN
PRICE: CLUBNIGHT-TICKET 25 €, REDUCED 20 €

Hilde Louise Asbjørnsen is compared to Billie Holiday as a jazz singer, to Marilyn Monroe in visuals and Edith Piaf as writer, and shows how jazz and chanson merge together. Her music is filigree arranged, modern jazz, characterized by the playfulness of her great fellow musicians, which shows how inspiring music history can be: swinging, seductive, close. The Hilde Louise Asbjørnsen Orchestra radiates casual elegance from the first to the last note.

LINE-UP: Hilde Louise Asbjørnsen (voc), Anders Aarum (key), Jens Fossum (bs), Hermund, Nygård (dr, perc), Svein Erik Martinsen (g)

 

mai
3
fre
Hilde Louise Orchestra – Releasekonsert: Nasjonal Jazzscene, Victoria
mai 3 20:00
Hilde Louise Orchestra - Releasekonsert: Nasjonal Jazzscene, Victoria

The great performer known for her finely balanced humor and darkness, wit and energy, is back with new songs!

Fredag 03. mai, kl 21.00. Dørene åpner kl. 20.00 – kr 320/270

Jazzsangerinnen og låtskriveren Hilde Louise Asbjørnsen er klar med sitt 11 album og vi har den store gleden av å arrangere slippfesten! 4 år etter Don’t Stay For Breakfast, kommer Hilde Louise med ferske låter, samlet på albumet Red Lips, Knuckles and Bones.

På denne plata går Asbjørnsen ut i et nytt landskap både når det gjelder tekstene og det musikalske uttrykket. Det er fortsatt snakk om groovy, leken og melodiøs jazz, men her svinger det på en ny måte. Tekstene spinner rundt tiden vi lever i; feminint opprør, mennesker på flukt og tapet av kunstner og venn Pushwagner. Her er også hjertenære betraktninger, Asbjørnsen forteller at sangen Make Some Shine er “en kampsang for oss som føler at vi har valgt en smal sti, og trenger et spark bak for å tørre å gå videre.”.

Musikalsk er albumet inspirert av 1960-talls groover á la Duke Pearson og Lee Morgan, med en sveip innom Rythm & Blues, og selvsagt New Orleans. A Swing Of Its Own er Hilde Louise’s hylles til swingjazzen, skrevet spesielt for Oslo Jazzfestivals 30-års jubileum. Med er også klassikeren Lazy Afternoon, bl.a. sunget av Eartha Kitt, en låt som Hilde Louise fremførte på NRK i anledning Karin Krogs inntreden i Rockheim Hall of Fame.

Vi gleder oss til en herlig fest og varmen fra en gjennomført artist!

Hilde Louise Asbjørnsen – vokal, Anders Aarum – piano, Svein Erik Martinsen – gitar, Jens Fossum – bass, Hermund Nygård – trommer

mai
11
lør
Hilde Louise Asbjørnsen – Rådhusteatret, Ski
mai 11 19:00
Hilde Louise Asbjørnsen - Rådhusteatret, Ski

Hilde Louise Asbjørnsen er klar med sitt 11 album, 4 år etter albumet Don’t Stay For Breakfast. Albumet Red Lips, Knuckles and Bones slippes 3 mai og 11 mai spiller hun i Rådhusteatret i Ski!

Den nye plata er groovy, leken og melodiøs jazz, men det svinger på en ny måte. Tekstene spinner rundt tiden vi lever i; feminint opprør, mennesker på flukt og tapet av kunstner og venn Pushwagner. Her er også hjertenære betraktninger, Asbjørnsen forteller at sangen Make Some Shine er “en kampsang for oss som føler at vi har valgt en smal sti, og trenger et spark bak for å tørre å gå videre.”.

Musikalsk er albumet inspirert av 1960-talls groover á la Duke Pearson og Lee Morgan, med en sveip innom Rythm & Blues, og selvsagt New Orleans. A Swing Of Its Own er Hilde Louise’s hylles til swingjazzen, skrevet spesielt for Oslo Jazzfestivals 30-års jubileum.

På kvinnedagen slapp hun første singel Red Lips. Sjekk den ut her: https://spoti.fi/2GjChpz

Velkommen til konsert 11 mai.
Konsertstart kl. 19:00.

Besetning:
Hilde Louise Asbjørnsen
Anders Aarum
Svein Erik Martinsen
Jens Fossum
Hermund Nygård

mai
23
tor
Hilde Louise Orchestra – Festspillene i Nesbyen
mai 23 09:02
Hilde Louise Orchestra - Festspillene i Nesbyen

Hilde Louise Orchestra spiller på Festspillene i Nesbyen! 

Talentene er mange; Hilde Louise er jazzsanger, låtskriver og skuespiller og kabaret-artist med flere store musikal-roller bak seg. Aller nærmest hjertet ligger musikken, og i mai lanseres hennes 11 album.

Hun er blitt sammenlignet med både Billie Holiday, Marilyn Monroe og Edith Piaf, og beskrevet som like mye musiker og poet som historieforteller.
Under konserten i Nesbyen vil vi få en miks av Asbjørnsens siste plater i herlig samspill med hennes håndplukkede musikere i Hilde Louise Orchestra.

Hilde Louise Orchestra består av Anders Aarum på tangenter, Jens Fossum på kontrabass, Svein Erik Martinsen på gitar og Hermund Nygård på trommer.

Sted: På Hjørnet, Nesbyen
Adr.: Stasjonsveien 1, 3540 Nesbyen

Presse-sitater:
Hilde Louise Orchestra er en egen tilstand. «Don’t Stay For Breakfast” er et visittkort anno 2015 som forteller oss at Hilde Louise er en artist i verdensklasse. Hun forteller historier med hode og hale, inderlige og ekte og egna til ettertanke – vi snakker lyrikk. Hadde hun bodd i New York hadde Broadway og de hippe jazzklubbene åpna dørene for lenge siden.
Tor Hammerø, Tor de Jazz.

Flott og feiende. Eleganse er et ord som er lett å gripe til møte med Hilde Louise Asbjørnsen og hennes orkester. Fredrik Wandrup, Dagbladet om «Don’t Stay For Breakfast»

5/6: Det er swingende, både dempet og direkte, forførende, tett og flott.
Hamar Arbeiderblad om «Don’t Stay For Breakfast»

5/6: Det er som om noe av Billie Holiday har tatt bolig i henne. Hun er forføreren som presser deg litt lenger enn fornuften tilsier.”
Aftenposten om «Månesjuk»

jul
5
fre
Hilde Louise Asbjørnsen og Sykkylven Storband: Trandalblues
jul 5 19:00
jul
6
lør
Hilde Louise Orchestra – Argus, Kongsberg Jazzfestival
jul 6 21:00
Hilde Louise Orchestra - Argus, Kongsberg Jazzfestival

HILDE LOUISE ASBJØRNSEN

Med sitt eminente band stiller Hilde Louise Asbjørnsen til klubbkonsert på Kongsberg Jazzfestival!

Talentene er mange; jazzvokalist, låtskriver og kabaret-artist med flere store musikalroller bak seg. Men aller nærmest hjertet ligger musikken, noe som har over tiden resultert i 10 kritikerroste album. Nå, 4 år etter hennes siste album Don´t Stay for Breakfast, er hun klar til å presentere sitt 11 album; Red Lips Knuckles and Bones.

På det nye albumet utforsker Asbjørnsen et nytt landskap, både når det gjelder tekster og musikalsk uttrykk. Det er fortsatt snakk om groovy, leken og melodiøs jazz, men her svinger det på en ny måte. Tekstene spinner rundt tiden vi lever i; feminint opprør, mennesker på flukt og tapet av venn og kunstner Pushwagner. Her er også hjertenære betraktninger, Asbjørnsen forteller at sangen Make som Shine er «en kampsang for oss som føler at vi har valgt en smal sti, og trenger et spark bak for å tørre å gå videre».

Musikalsk er albumet inspirert av 1960-talls groover á la Duke Pearson og Lee Morgan, med en sveip innom Rythm & Blues, og selvsagt New Orleans.

I tillegg til klubbkonsert, vil Hilde Louise ha en jam session denne kvelden.
Med andre ord: to konserter på en kveld!

Du kan selv velge om du ønsker å dra på begge konsertene eller kun på jam session – det vil bli lagt ut to ulike billetter for dette arrangementet.

Tidsoversikt ser du nedenfor.
21:00 – Klubbkonsert 
23:00 – Jam Session 

Hilde Louise Asbjørnsen – vokal
Svein Erik Martinsen – gitar 
Hermund Nygård – slagverk 
Jørn Øien – piano
Lars Tormod Jenset – kontrabass

jul
18
tor
Hilde Louise Asbjørnsen: Café Oline – Hvaler
jul 18 21:00
Hilde Louise Asbjørnsen: Café Oline - Hvaler

Hilde Louise Asbjørnsen er ute med nytt album; «Red Lips, Knuckles and Bones», og besøker Café Oline med et sommerlig repertoar og sin svingende kvartett!

Besetning:
Anders Aarum på tangenter
Svein Erik Martinsen på gitar
Jens Fossum på kontrabass.

Konsertstart kl.21:00
Bill.pris: 350,-

jul
26
fre
Hilde Louise Asbjørnsen: Raadhusamfiet, Åsgårdstrand
jul 26 09:06
Hilde Louise Asbjørnsen: Raadhusamfiet, Åsgårdstrand

Fredag 26. juli 2019 er det duket for en stemningsfull og groovy konsert i Åsgårdstrand når Hilde Louise Asbjørnsen gjester Raadhusamfiet! 

Hilde Louise Asbjørnsen er en kvinne med mange talenter; hun er jazzvokalist, låtskriver, skuespiller og kabaret-artist med flere store musikal-roller bak seg. Men aller nærmest i hjertet ligger musikken, noe som over tiden har resultert i 10 album, og nå snart er hun klar med sitt 11 solo-album.

Hun er blitt sammenlignet med storheter som Marilyn Monroe, Edith Piaf og Peggy Lee, og omtales som like mye musiker og poet, som historieforteller. Under konserten på Raadhusamfiet presenteres en miks av Asbjørnsens siste plater i herlig samspill med hennes håndplukkede band; Hilde Louise Orchestra.
Det loves også noen smakebiter fra det kommende albumet.

 

Presse-sitater: 

Hilde Louise Orchestra er en egen tilstand. «Dont´t Stay for Breakfast» er et visittkort anno 2015 som forteller oss at Hilde Louise er en artist i verdensklasse. Hun forteller historier med hode og hale, inderlige og ekte og egna til ettertanke – vi snakker lyrikk. Hadde hun bodd i New York hadde Broadway og de hippe jazzklubbene åpna dørene for lenge siden. – Tor Hammerø, For de Jazz

Flott og feiende. Eleganse er et ord som er lett å gripe til møte med Hilde Louise Asbjørnsen og hennes orkester. – Fredrik Wandrup, Dagbladet om «Don´t Stay for Breakfast»

Det er swingende, både dempet og direkte, forførende, tett og flott. – Hamar Arbeiderblad om «Don´t Stay for Breakfast» 

Det er som om noe av Billie Holiday har tatt bolig i henne. Hun er forføreren som presser deg litt lenger enn fornuften tilsier. – Aftenposten om «Månesjuk»

 

Dørene åpner kl. 20.00.

Enkel uteservering.
Mer infomasjon finner du her!

aug
13
tir
Hilde Louise Orchestra: Oslo Jazzfestival – Cosmopolite scene, Oslo
aug 13 20:00
Hilde Louise Orchestra: Oslo Jazzfestival - Cosmopolite scene, Oslo

På det nye albumet utforsker Hilde Louise et nytt landskap, både musikalsk og tekstmessig. Det er fortsatt groovy, leken og melodiøs jazz, men her svinger det på en annen måte. Tekstene omhandler tiden vi lever i: feminint opprør, mennesker på flukt og tapet av venn og kunstner Pushwagner. Hilde Louise forteller at sangen Make Some Shine er «en kampsang for oss som føler at vi har valgt en smal sti, og trenger et spark bak for å tørre å gå videre». Musikalsk er albumet inspirert av 1960-talls groover á la Duke Pearson og Lee Morgan, med en sveip innom RnB, og selvsagt New Orleans.

Hilde Louise har tidligere gjestet festivalen flere ganger, og fikk æren av å spille i Operaen i 2016. Det er derfor med stor glede vi kan presentere Hilde Louise Orchestra på Cosmopolite på Oslo Jazzfestival 2019.

Line-up:

Hilde Louise Asbjørnsen – vokal
Svein Erik Martinsen – gitar
Hermund Nygård – trommer
Anders Aarum – tangenter
Jens Fossum – kontrabass

nov
9
lør
Hilde Louise Orchestra: Lørenskog Hus
nov 9 20:00

Hilde Louise Asbjørnsen gjester Lørenskog Hus!

Hilde Louise Asbjørnsen er en kvinne med mange talenter; hun er jazzvokalist, låtskriver, skuespiller og kabaret-artist med flere store musikal-roller bak seg. Men aller nærmest i hjertet ligger musikken, noe som over tiden har resultert i 10 album, og denne våren slipper hun sitt nyeste album; Red Lips, Knuckles and Bones.

Hun er blitt sammenlignet med storheter som Marilyn Monroe, Edith Piaf og Peggy Lee, og omtales som like mye musiker og poet, som historieforteller. Under konserten presenteres låter fra Hilde Louises nyeste album i herlig samspill med hennes håndplukkede band; Hilde Louise Orchestra.

Hilde Louise Orchestra av Hilde Louise Asbjørnsen på vokal, Anders Aarum på tangenter, Jens Fossum på kontrabass, Svein Erik Martinsen på gitar og Hermund Nygård på trommer.

Presse-sitater:

Hilde Louise Orchestra er en egen tilstand. «Dont´t Stay for Breakfast» er et visittkort anno 2015 som forteller oss at Hilde Louise er en artist i verdensklasse. Hun forteller historier med hode og hale, inderlige og ekte og egna til ettertanke – vi snakker lyrikk. Hadde hun bodd i New York hadde Broadway og de hippe jazzklubbene åpna dørene for lenge siden. – Tor Hammerø, For de Jazz

Flott og feiende. Eleganse er et ord som er lett å gripe til møte med Hilde Louise Asbjørnsen og hennes orkester. – Fredrik Wandrup, Dagbladet om «Don´t Stay for Breakfast»

5/6: Det er swingende, både dempet og direkte, forførende, tett og flott. – Hamar Arbeiderblad om «Don´t Stay for Breakfast»

5/6: Det er som om noe av Billie Holiday har tatt bolig i henne. Hun er forføreren som presser deg litt lenger enn fornuften tilsier. – Aftenposten om «Månesjuk»

 

Se musikkvideoen til «Don´t Stay for Breakfast»: https://bit.ly/2NGljDG

Se Hilde Louises opptreden under Oslo Jazzfestival i Operaen 2016: https://bit.ly/2Q9myAk

Se Hilde Louise Orchestra fremføre «Lazy Afternoon» på Karin Krog på NRK fra Rockheim: https://bit.ly/2QSkWIz

nov
10
søn
Hilde Louise Asbjørnsen: Bærum Kulturhus
nov 10 20:00
Hilde Louise Asbjørnsen: Bærum Kulturhus

Hilde Louise Asbjørnsen gjester Bærum Kulturhus

Hilde Louise Asbjørnsen er en kvinne med mange talenter; hun er jazzvokalist, låtskriver, skuespiller og kabaret-artist med flere store musikal-roller bak seg. Men aller nærmest i hjertet ligger musikken, noe som over tiden har resultert i 10 album, og denne våren slipper hun sitt nyeste album; Red Lips, Knuckles and Bones.

Hun er blitt sammenlignet med storheter som Marilyn Monroe, Edith Piaf og Peggy Lee, og omtales som like mye musiker og poet, som historieforteller. Under konserten presenteres låter fra Hilde Louises nyeste album i herlig samspill med hennes håndplukkede band; Hilde Louise Orchestra.