fbpx

- Hele Norges onkel Jon -

Jon Skolmen har, som en av Norges aller kjæreste artister, holdt liv i sitt publikum og underholdt store og små i over 30 år. Han har vært å se på tv, film, revyer i både inn- og utland.

Han var i mange år ansatt i NRK der han huskes for blant annet barneprogrammet Jon med skrivemaskinen. I 1976 vant han sammen med Trond Kirkvaag både Gullrosen, Chaplin-prisen, og presseprisen i Montreux for The Nor-way to broadcasting, et humoristisk program om kringkastingens historie i Norge.

Fra 1980 har han opptrådt som freelancer, og er kjent fra en rekke filmer, deriblant de fem Selskapsreisen-filmene med Lasse Åberg, Plastposen samt 5 løgner, som hadde premiere i 2007. Jon har i tillegg hatt en av de norske stemmene i filmene Lille kylling og Finding Nemo.

Innen revy og teater har Jon vært med i produksjoner som Cabaret og Dr. Dyregod, flere av Dizzie Tunes’ show, og ikke minst med sin egen forestilling Mitt liv som Jon.

Jon Skolmen har i de senere årene medvirket i TV-serier som Jul i BlåfjellD’ække bare, bare BerntSkolmenholmen og Luftens helter. Han spilte også Fangevokter Frosch i Riksoperaens oppsetning Flaggermusen.

Han ble tildelt hedersprisen under Komiprisen 2009.