fbpx

TORA er et fyrverkeri av et band med 24 år gamle gitarist og vokalist Tora Dahle Aagård i front. Hun er et fremadstormende stortalent som har gjort seg bemerket høyt og lavt med sin unike energi, tilstedeværelse og lekne musikalitet. Musikken befinner seg i et bluesinspirert pop-rock-landskap.

TORA er for tiden aktuelle med den catchy singelen Feeling Good, og deres første fulle album slippes 15. februar 2019.

Tora Dahle Aagård ble i oktober 2018 den første kvinnelige gitaristen til å få en sponsoravtale med den britiske gitarprodusenten Chapman Guitars.

Bandet ble dannet i Flatanger i Trøndelag i 2011. De har utgitt to EP’er, hvorav flere av låtene spilles på radio. TORA har blant annet spilt på Øyafestivalen, Blues in Hell, Storåsfestivalen samt Herr Nilsen i Oslo. I 2016 ga banet ut sin andre EP Change of Scenery. Den toppet albumlisten på iTunes og fikk gode kritikker. Låta They Say ble brukt i sesongpremieren av NRK-serien Unge Lovende i 2017.

Bandet består i dag av Tora Dahle Aagård (gitar og vokal), Isak Seltveit (bass), Guri Tranås (kor), Andreas Dahle Aagård (gitar) og Magnus Galguften (trommer). Flesteparten av låtene er skrevet av Tora selv, noen i samarbeid med Andreas Dahle Aagård.

«TORA er et band som overrasker med egen musikk og knalltøff og upolert framføring av blues, soul og rock. Det er så utrolig befriende å se at det fortsatt er god rekruttering i sjangeren og det er selvsagt også ekstra flott at det i en ellers mannsdominert sjanger dukker opp unge damer som fører tradisjonen videre.»
Nidaros Bluesfestival

«Tora er, noe så enestående som en uhyre dyktig og sjelfull bluesrockgitarist. Og hun er bare 24 år. En bedre representant for det [som] bluesverdenen higer etter finnes knapt.»
Kjell Inge Brovoll, festivalsjef, Blues in Hell

FØLG TORA:
Instagram
Spotify
Facebook

For booking, kontakt:
tlf: 22 92 50 40 / post@backstage.no

Se musikkvideoen Feeling Good her:

Last ned pressebilde av TORA her