jun
26
tir
Tine Thing Helseth: Tirsdagskveld på Hødnebø – Risør Kammermusikkfest
jun 26 heldags
Tine Thing Helseth: Tirsdagskveld på Hødnebø - Risør Kammermusikkfest

TIRSDAGSKVELD PÅ HØDNEBØ

På vår åpningskveld i Buvika får du høre trompetisten Tine Thing Helseth, Transjoik, Frode Fjellheim, musikk fra filmen Frost med Det Norske Jentekor, saxofonisten Amy Dickson pluss noen av landets beste unge blåsere.

Tine Thing Helseth har invitert med seg den britiske saksofonisten Amy Dickson til Risør. Her skal de inspirerer og spille sammen med noen av våre mest lovende blåsetalenter og sette sammen en konsertavdeling det lenge kommer til å gå gjetord om! Frode Fjellheim er noe så sjeldent som en joikende komponist. Han er verdens eneste professor i joik, men internasjonalt er han kanskje mest kjent for å ha laget tittellåten til Disney-filmen Frost. Når vi har både Frode Fjellheim og Det Norske Jentekor i byen, kunne vi ikke motstå fristelsen.
Siste gruppe på scenen er det legendariske jazzjoik-bandet Transjoik som blander jazz og techno med drivende rytmer og en aning joik. Besetningen er Tore Haugerud og Snorre Bjerck på trommer, Nils-Olav Johannesen på gitar, og bandets initiativtager, Frode Fjellheim på keyboard.

jun
29
fre
Tine Thing Helseth og Sjøforsvarets Musikkorps – Johanneskirken, Bergen
jun 29 11:00 pm
Tine Thing Helseth og Sjøforsvarets Musikkorps - Johanneskirken, Bergen @ Hordaland | Norge

TINE THING HELSETH har allerede etablert seg som en av sin generasjons ledende trompetister, med sitt karakteristiske myke og klare spill. Hun har vært solist i ledende orkestre fra hele verden, i tillegg til alle de store norske orkestrene.

Fredag 29.juni spiller hun Nattkonsert med Sjøforsvares Musikkorps i Johanneskirken, Bergen.

Dørene åpnes: ca kl. 22:30
Varighet: 60 Minutter uten pause
Servering: Ingen
Ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede
Ledsager: Gratis mot fremvisning av ledsagerbevis

Billettpris kr.325,- (voksne) kr.170,- (barn)

jul
1
søn
Tine Thing Helseth: Sing-along fra Salmeboka – Risør Kammermusikkfest
jul 1 12:00 pm-1:30 pm
Tine Thing Helseth: Sing-along fra Salmeboka - Risør Kammermusikkfest

To av Norges fremste musikere på henholdsvis trompet og orgel møter latinamerikanske barokkrytmer – det hele krydret med allsang. Dette er noe av det du kan få oppleve når europeisk kunstmusikk møter søramerikansk og norsk tradisjonsmusikk.

BRUREMARSJER FRA ØSTERDALEN OG SØRFOLD
–Tine Thing Helseth (trompet) og Kåre Nordstoga (orgel)

FRA THE MISSION:
–Det Norske Blåseensemble

SING-ALONG FRA DEN NORSKE SALMEBOKA:
–Kåre Nordstoga (orgel) og festivalens musikere

ARNE NORDHEIM:
DEN SISTE SOMMERFUGL

ROLF WALLIN:
ELEGY
–Tine Thing Helseth (trompet) og Kåre Nordstoga (orgel)

To av Norges fremste musikere på henholdsvis trompet og orgel møter latinamerikanske barokkrytmer – det hele krydret med allsang. Dette er noe av det du kan få oppleve når europeisk kunstmusikk møter søramerikansk og norsk tradisjonsmusikk.
Denne Konserten begynner nemlig med en av verdens ledende trompetister, Tine Thing Helseth, som sammen med organist Kåre Nordstoga lar norske folkemelodier arrangert for trompet og orgel stå opp mot komposisjoner av Rolf Wallin og Arne Nordheim.
Men, ikke nok med det, Kåre Nordstoga har valgt ut noen av de fineste salmene vi kjenner som du kan være med å synge til. Vær rede til å få en melodi eller to på hjernen!
Til slutt i denne konserten presenterer vi det som har blitt en stor norsk musikalsk suksess og som har fått stor oppmerksomhet og har blitt lovprist i flere land. Nå lander endelig dette konsertprogrammet i Risør kirke. Det Norske Blåseensembles cd og konsertprogram «The Mission», er et unikt musikalsk prosjekt som fascinerer med sine friske og intrikate rytmer og fengende melodier. En del av musikken som fremføres er den som ble funnet i bolivianske kirker og stammer fra tiden da jesuittene skulle kristne indianerne i Latin-Amerika på 1500-tallet. De tok med seg sin egen kunstmusikk fra Spania og blandet den med den lokale musikken til indianerne. Resultatet ble et interessant og eksotisk musikalsk møte. Særlig de svingende og rytmiske elementene får en fremtredende plass i denne musikken. Men, Det Norske Blåseensemble har gjort denne musikken til sin egen og fremfører den med patos, sving og herlig klang. Gled dere!

aug
18
lør
Tine Thing Helseth: Sommerkonsert – Drøbak Kirke
aug 18 12:00 pm-1:00 pm
Tine Thing Helseth: Sommerkonsert - Drøbak Kirke

Tine Thing Helseth var lenge en ung og svært lovende trompetist. Hun tar tatt milelange skritt siden den gang. Hun ble sett på som en ny, lovende stjerne på musikk-himmelen på begynnelsen 2000 tallet. I dag har hun etablert seg som en av sin generasjons ledende trompetister, og ble som 29 åring i 2016 innsatt som professor ved Norges musikkhøgskole.

Sommerkonsertene i Drøbak arrangeres hver lørdag kl 12.00 i Drøbak kirke. Musikerne som gjester Sommerkonsertene i Drøbak er alle på et høyt internasjonalt nivå, og i sommer får vi bl.a. besøk av Bugge Wesseltoft, Arve Tellefsen, Grieg trio, Solveig Kringlebotn og Tine Thing Helseth.

Lørdag 18. august: Tine Thing Helseth
Dørene åpnes: Ca kl 11.40
Varighet = 50 u/pause
Parkering: Bankløkka, Drøbak.
Adkomst / kollektivtransport: Busstopp Drøbak kirke

sep
6
tor
Tine Thing Helseth Korpsslaget m/Janitsjaren m.fl – Kulturverket Flammen
sep 6 7:00 pm-9:00 pm
Tine Thing Helseth Korpsslaget m/Janitsjaren m.fl - Kulturverket Flammen

Med Tine Thing Selseth som spillende konferansier blåses årets Kulturfaktor-festival i gang i Storsalen. Dette blir garantert en festaften! 

Tine Thing Helseth inspirerer korpsmusikere i alle aldre, og har turnert over hele verden. Det går fremdeles gjetord om hennes konsert med Wiener Symphoniker på Rådhusplassen  Wien i 2006, med 40 000 publikummere tilstede. Denne ble ogsådirektesendt over hele Europa. Hun ble kåret til årets nykommer under Spellemannsprisen året etter, og mottok et arbeidsstipend på 200 000 kroner fra Gramo. Samme år spilte hun på åpningsnummeret under Nobels fFredspriskonserten, som vises over store deler av verden.  Etter dette har hun spilt på scener som Royal Albert Hall og gitt ut flere album.

I 2012 lanserte hun festivalen tine@munch. Helseth er også leder i tenThing Brassensemble, som består av 10 messingblåsere som presenterer klassisk materiale i messingdrakt, og som har gitt ut album og spilt konserter i Norge, Europa og Asia. For å nevne noe.

Torsdag 6. september kvelden kommer den kjente trompetisten til Nittedal som spillende konferansier. Med seg på scenen har hun Nittedal og Hakadal Janitsjar. Vi møter en opplagt verdensstjerne som solist, men også i samspill med flinke elever og lærere i kulturskolen.
Alle korpsentusiaster og andre musikkvenner bør få med seg denne konserten som er åpningen av Kulturfaktor18.

Arrangør: Kulturfaktor 18

sep
12
ons
Tine Thing Helseth Band – Strømløst: Rockefeller, Oslo
sep 12 7:00 pm

Tine Thing Helseth slapp i høst albumet «Never Going Back», og dette er noe helt annet en hva vi har hørt fra henne tidligere – her møter vi henne som stilsikker singer-songwriter.

Albumet ble spilt inn med eget band og selvskrevne poplåter, produsert av Mathias Eick og sluppet i forbindelse med Thing Helseths 30-årsdag og bursdagskonsert i Operaen. Det var en ny opplevelse for Tine å være i studio med egne låter og med band, og noe ganske annet enn med de klassiske innspillingene hun har gjort tidligere. Med seg i bandet har hun Jarle G. Storløkken (gitar og medarrangør) Gunnar Flagstad (piano), Aksel Jensen (bass), André M. Viervoll (tangenter) og Olaf Olsen (slagverk).

«Musikk byr veldig ofte på overraskelser – noen mer overraskende enn andre. Denne er av det slaget. Jeg må nemlig innrømme at jeg ikke så ei pop-plate med den eminente klassiske trompeteren Tine Thing Helseth komme. Som låtskriver og vokalist! Det er garantert mye god helse og god terapi i god musikk. Tine Thing Helseth har gitt oss akkurat det,» skrev jazzskribentnestor Tor Hammerø.

Om Strømløst-konseptet:
Vi har i årenes løp hatt stor suksess med konseptet Strømløst på Rockefeller. Strømløst-konseptet er basert på det klassiske MTV Unplugged. Mange husker sikkert legendariske konserter derfra med Nirvana, R.E.M., Neil Young og Pearl Jam. I all hovedsak dreier det seg om å presentere elektriske artister i en akustisk og neddempet setting. Sitteplasser til publikum, lyskastere byttes ut med stearinlys og publikum og artist kommer mye tettere sammen og får en annen type kontakt enn på ordinære konserter. En slik ny setting gir nytt liv til klassiske og kjente låter, og artister får presentert en helt ny side av sitt låtskrivervirke.

Bill. kr. 250,- + bill.avg. 18 år leg.
Dørene åpnes kl. 19.00