fbpx

Silje Nergaard

Silje Nergaard

Silje Nergaard

SILJE NERGAARD er en sanger og komponist fra Hamar med verden som lekeplass. Hun har 15 albumutgivelser bak seg over en karriere på 30 år. Hun startet sin musikalske karriere under Molde Jazzfestival da hun som 16-åring entret scenen under jamsession med Jaco Pastorius. Blant publikum satt den respekterte musikkjournalisten Randi Hultin, og dagen etter kunne Dagbladet presentere Norges nye jazzhåp, brettet ut over to helsider.

Debutsingelen Tell Me Where You’re Going, med den verdensberømte gitaristen Pat Metheny, kom ut i 1990 og ble en internasjonal suksess med blant annet førsteplass på hitlisten i Japan (hvor de til og med oppkalte en vin etter henne!).

Albumet At First Light (2001) er fortsatt tidenes mestselgende norske jazzalbum med over 140.000 solgte eksemplarer og hele 17 uker på VG-lista. Be Still My Heart ble Siljes signaturlåt og gjorde henne for alvor kjent på den internasjonale jazzscenen. I 2008 spilte Silje inn albumet A Thousand True Stories sammen med hollandske The Metropole Orchest, arrangert og dirigert av den Grammyvinnende komponisten Vince Mendoza. Albumet ble Grammynomert i USA.

Silje har vært en banebryter på den internasjonale jazzscenen og har skapt sitt helt personlige uttrykk både som sanger og komponist. Med sitt respekterte navn har hun turnert verden rundt og sunget sine sanger med artister som Al Jarreau, Pat Metheny, John Scofield, Kurt Elling og norske Morten Harket. Hun har medvirket på utallige innspillinger med legender som blant andre Toots Thielmans. Manhattan Transfer er et av bandene som har gjort coverversjoner av Siljes låter.

Silje komponerer musikk og turnerer jevnlig i både inn- og utland, hvorav hennes største marked er Tyskland. Hun jobber stadig med nye spennende prosjekter. Hennes siste album «HOUSES» fra 2021 er spilt inn under lockdownperioden og artister fra hele verden medvirker på utgivelsen.

Silje Nergaard feiret i 2020 30-årsjubileum som artist og mottok samme år Statens tiårige kunstnerstipend.

PRISER OG UTMERKELSER

  • 2010: Grammynominert for tittelsporet Based on a Thousand True Stories med Vince Mendoza og Metropole Orchestra
  • 2005: Gammlengprisen (Rolf Gammelengs Ærespris)
  • 2004: Edison Vocal Award for albumet Darkness out of Blue
  • 2003: Årets Spellemann
  • 1999: US Songwriting Contest Honorable Mention for I Don’t Wanna see you Cry

Følg Silje:

Webside
Spotify
Facebook
Instagram

Foto: Thomas Qvale

Silje Nergaard - Cocco Bello

Nyhetsarkiv