fbpx

SILJE NERGAARD er en jazzsangerinne og komponist fra Hamar med verden som lekeplass. Hun har 16 albumutgivelser bak seg over en karriere på 30 år. Hun startet sin musikalske reise på Moldejazz da hun som 16-åring entret scenen under jamsession med Jaco Pastorius Band. I publikum satt den respekterte musikkjournalisten Randi Hultin, og dagen etter kunne Dagbladet presentere Norges nye jazzhåp, brettet ut over to helsider.

Debutsingelen Tell Me Where You’re Going, med den verdensberømte gitaristen Pat Metheny, kom ut i 1990 og ble en internasjonal suksess med blant annet førsteplass på hitlisten i Japan (hvor de til og med oppkalte en vin etter henne!).

Albumet At First Light (2001) er fortsatt tidenes mest solgte norske jazzalbum. Det solgte over 140.000 solgte eksemplarer og tilbrakte 17 uker på VG-lista. Be Still My Heart ble Siljes signaturlåt og gjorde henne for alvor kjent på den internasjonale jazzscenen. I 2009 spilte Silje inn albumet A Thousand True Stories sammen med hollandske The Metropole Orchestra, arrangert og dirigert av den Grammyvinnende komponisten Vince Mendoza. Albumet ble Grammynomert i USA.

Silje har vært banebrytende på den internasjonale jazzscenen og har skapt sitt helt personlige uttrykk både som sanger og komponist. Med sitt respekterte navn har hun turnert verden rundt og sunget sine sanger med artister som Al Jarreau, Pat Metheny, John Scofield, Kurt Elling og norske Morten Harket. Hun har deltatt på utallige innspillinger med legender som blant andre Toots Thielmans. Manhattan Transfer er et av bandene som har gjort coverversjoner av Siljes låter.

Silje komponerer musikk og turnerer jevnlig i både inn- og utland med bandet sitt, hvorav hennes største marked er Tyskland.

I 2020 feirer hun 30-års jubileum som artist og i den anledning slipper Silje to nye album: Den første, Japanese Blue, inneholder nedstrippede versjoner av Siljes mest kjente sanger, kun akkompagnert av pianist Espen Berg.
Det andre albumet, Hamar Railway Station/Hamar Stasjon, byr på nyskrevne sanger fra perrongen i Siljes hjemby Hamar, hvor det hele begynte.

Silje Nergaard mottok 2020 tiårig kunstnerstipend fra Kulturrådet.

 

PRISER OG UTMERKELSER

  • 2010: Grammynominert for tittelsporet Based on a Thousand True Stories med Vince Mendoza og Metropole Orchestra
  • 2005: Gammlengprisen (Rolf Gammelengs Ærespris)
  • 2004: Edison Vocal Award for albumet Darkness out of Blue
  • 2003: Årets Spellemann
  • 1999: US Songwriting Contest Honorable Mention for I Don’t Wanna see you Cry

Følg Silje:
Webside
Spotify
Facebook
Instagram

okt
14
tor
Silje Nergaard og Espen Berg: Houses (Releasekonsert) – Kulturkirken Jakob, Oslo
okt 14 heldags
okt
15
fre
Silje Nergaard og Espen Berg: Houses – Hamar Teater
okt 15 heldags
okt
16
lør
Silje Nergaard og Espen Berg: Houses – Tynset Kulturhus
okt 16 heldags
okt
26
tir
Silje Nergaard og Espen Berg: Houses – Ole Bull Scene, Bergen
okt 26 heldags

Silje Nergaard - Cocco Bello

Last ned pressebilde av Silje Nergaard

Foto: Thomas Qvale

NYHETSARKIV