fbpx

TORA er et fyrverkeri av et band med Norges nye gitarheltinne Tora Dahle Aagård i spissen. Hun har gjort seg bemerket med unike energi, tilstedeværelse og lekne musikalitet, og bandet høster panegyriske anmeldelser for sine live-show. Hennes populære Instagramprofil følges av nærmere 100.000 gitarelskende fans fra hele verden!

TORA spiller bluesinspirert pop-rock og slapp i februar 2019 sitt selvtitulerte debutalbum, som Dagbladet omtalte som en «Lovende debut fra ny, kvinnelig gitarhelt». Deres neste album kommer 27. mars, med singelslipp 7. februar.

Frontfigur Tora Dahle Aagård er ei dame i vinden: I 2018 skrev hun historie da hun som første kvinnelige gitarist fikk en sponsoravtale med den britiske gitarprodusenten Chapman Guitars, noe som blant annet har resultert i at bandet i april 2020 legger ut på sin første UK-turné!

I fjor spilte Tora med både Frode Alnæs, Paul Gilbert og Jennifer Batten (Michael Jacksons gitarist), og hun ble invitert med som gjestegitarist på Trygve Skaugs Norgesturné etter at han, som så mange andre, hadde oppdaget hennes unike talent via Instagram. I tillegg til en hektisk sommer hun og bandet har spilt på blant annet Steinkjerfestivalen og Notodden Blues Festival, har de varmet opp for Hellbillies. Høsten 2019 spilte de blant annet i Oslo, Bergen og på Svalbard. Da John Mayer i oktober besøkte Norge, spilte Tora sammen med hans trommeslager Aaron Sterling. I november stod Tora på scenen i Londons egen storstue Royal Albert Hall under The Norwegian Blues Adventure sammen med blant andre Knut Reiersrud, Vidar Busk og Amund Maarud. Tora har dessuten medvirket som gitarist på låta Is he Real på D’Sounds nyeste album Unicorn. TORA ble dessuten håndplukket til å hylle Anita Skorgan da hun ble innlemmet i Rockheim Hall of Fame. Neste sommer er bandet booket inn på blant annet Moldejazzen, i tillegg til at de skal på turné i Storbritannia.

“De som ikke fikk med seg TORA på Skuret kan angre seg! Bedre konsert har vi ikke hatt her på Skuret!” – Sveinung Sundli

Bandet TORA ble dannet i Flatanger i Trøndelag i 2011. De har tidligere to EP-utgivelser, hvorav flere av låtene spilles jevnlig på radio. TORA har blant annet spilt på Øyafestivalen, Blues in Hell, Storåsfestivalen samt Herr Nilsen i Oslo. I 2016 ga bandet ut sin andre EP Change of Scenery. Den toppet albumlisten på iTunes og fikk gode kritikker.

Bandet består i dag av Tora Dahle Aagård (gitar og vokal), Isak Seltveit (bass), Guri Tranås (kor), Andreas Dahle Aagård (gitar) og Magnus Galguften (trommer). Flesteparten av låtene er skrevet av Tora selv, noen i samarbeid med Andreas Dahle Aagård.

“Tora er så kul og gjennomført. Hun går helt sin egen vei. […] Jeg har utrolig tro på henne, hun hopper ikke etter noen andre.”
Sveinung Sundli

«I Fauske heter det ikke lenger ‘Hvor var du da Oddvar Brå brakk staven?’, spørsmålet er nå: Hvor var du da TORA spilte under Saltenbluesen?»
Saltenposten

«Tora er et stort talent og den mest sporty gitaristen jeg har møtt; hun kaster seg ut i jam med Paul Gilbert og Jennifer Batten uten frykt.»
Anders Buaas, Larvik Gitarfestival

“Lovende debut fra ny, kvinnelig gitarhelt”
Dagbladet

“Hennes «passion» er uimotståelig, energien gløder, og det føles som en oppriktig John Mayer-elev med energien og «fløtt deg»-blikket til Pink.”
Bluesnews

“Publikumsfrieriet, smilene og utstrålinga fra en artist og et band som ser ut til å trives i rampelyset kan du aldri oppleve digitalt. Det handler om øyeblikk man husker en stund, og dette var ett av dem.”
Trønderavisa

 “TORA serverer kommersielt anlagt musikk som treffer bredt og bryter ned sjangerbarrierer.
Namdalsavisa

«TORA er i ferd med å finne et særegent uttrykk, samtidig som de behersker moder- sjangeren. Unge, flinke og utforskende musikere, frontet av en dyktig vokalist som har noe ekstra ved seg, bør være musikk i blueselskernes, og mange andres, ører.»
Adresseavisen

«TORA er et band som overrasker med egen musikk og knalltøff og upolert framføring av blues, soul og rock. Det er så utrolig befriende å se at det fortsatt er god rekruttering i sjangeren og det er selvsagt også ekstra flott at det i en ellers mannsdominert sjanger dukker opp unge damer som fører tradisjonen videre.»
Nidaros Bluesfestival

«Tora er, noe så enestående som en uhyre dyktig og sjelfull bluesrockgitarist. Og hun er bare 24 år. En bedre representant for det [som] bluesverdenen higer etter finnes knapt.»
Kjell Inge Brovoll, Blues in Hell

 

FØLG TORA:
Instagram
Spotify
Facebook

mai
15
fre
TORA: Nærøy Kulturhus, Kolvereid
mai 15 heldags
mai
22
fre
TORA: Skuret, Trondheim
mai 22 heldags
mai
29
fre
TORA: Codstockfestivalen (NO)
mai 29 heldags
jun
20
lør
TORA: Steinkjerfestivalen
jun 20 heldags
jun
27
lør
TORA: Randers City Blues Festival (DK)
jun 27 heldags
jul
4
lør
TORA: Trandalblues
jul 4 heldags
jul
18
lør
TORA: Moldejazz 2020
jul 18 heldags
jul
23
tor
TORA: Canal Street, Arendal
jul 23 heldags

Se musikkvideoen Feeling Good her:

Last ned pressebilde av TORA her

Foto: Kristiania Live

Last ned pressebilde av TORA her

Foto: Ask Jacobsen

NYHETSARKIV