fbpx

TORA er et fyrverkeri av et band med 25 år gamle gitarist og vokalist Tora Dahle Aagård i spissen. Hun har gjort seg bemerket høyt og lavt med sin unike energi, tilstedeværelse og lekne musikalitet. Musikken befinner seg i et bluesinspirert pop-rock-landskap.

I februar 2019 slapp TORA sitt debutalbum TORA. Dagbladet omtalte det som en «Lovende debut fra ny, kvinnelig gitarhelt», mens Adresseavisen meldte at «Tora er i ferd med å finne et særegent uttrykk, samtidig som de behersker moder-sjangeren. Unge, flinke og utforskende musikere, frontet av en dyktig vokalist som har noe ekstra ved seg, bør være musikk i blueselskernes, og mange andres, ører.»

Frontfigur Tora Dahle Aagård er ei dame i vinden: Høsten 2018 skrev hun historie da hun som første kvinnelige gitarist fikk en sponsoravtale med den britiske gitarprodusenten Chapman Guitars. I januar var Tora gjestegitarist for Frode Alnæs, og i februar og mars ble hun invitert av Trygve Skaug som gjestegitarist på hans Norgesturné etter at han oppdaget henne på hennes populære Instagram-profil – som følges av rundt 50.000 gitarelskende fans fra hele verden! Tora deltok i mars i NRKs populære musikkprogram Beat for Beat. Senere samme måned spilte hun på Larvik Gitarfestival, hvor hun jammet med gitarlegender som Paul Gilbert og Jennifer Batten! I sommer besøker TORA både Trondheim og Bergen samt en rekke bluesfestivaler og klubber, i tillegg har de varmet opp for Hellbillies på et par av sommerens konserter.

“De som ikke fikk med seg TORA på Skuret kan angre seg! Bedre konsert har vi ikke hatt her på Skuret!” – Sveinung Sundli

Bandet ble dannet i Flatanger i Trøndelag i 2011. De har utgitt to EP’er, hvorav flere av låtene spilles jevnlig på radio. TORA har blant annet spilt på Øyafestivalen, Blues in Hell, Storåsfestivalen samt Herr Nilsen i Oslo. I 2016 ga banet ut sin andre EP Change of Scenery. Den toppet albumlisten på iTunes og fikk gode kritikker. Låta They Say ble brukt i sesongpremieren av NRK-serien Unge Lovende i 2017.

Bandet består i dag av Tora Dahle Aagård (gitar og vokal), Isak Seltveit (bass), Guri Tranås (kor), Andreas Dahle Aagård (gitar) og Magnus Galguften (trommer). Flesteparten av låtene er skrevet av Tora selv, noen i samarbeid med Andreas Dahle Aagård.

“Tora er så kul og gjennomført. Hun går helt sin egen vei. […] Jeg har utrolig tro på henne, hun hopper ikke etter noen andre.”
Sveinung Sundli

«Tora er et stort talent og den mest sporty gitaristen jeg har møtt; hun kaster seg ut i jam med Paul Gilbert og Jennifer Batten uten frykt.»
Anders Buaas, Larvik Gitarfestival

“Lovende debut fra ny, kvinnelig gitarhelt”
Dagbladet

“Hennes «passion» er uimotståelig, energien gløder, og det føles som en oppriktig John Mayer-elev med energien og «fløtt deg»-blikket til Pink.”
Bluesnews

“Publikumsfrieriet, smilene og utstrålinga fra en artist og et band som ser ut til å trives i rampelyset kan du aldri oppleve digitalt. Det handler om øyeblikk man husker en stund, og dette var ett av dem.”
Trønderavisa

 “TORA serverer kommersielt anlagt musikk som treffer bredt og bryter ned sjangerbarrierer.
Namdalsavisa

«TORA er i ferd med å finne et særegent uttrykk, samtidig som de behersker moder- sjangeren. Unge, flinke og utforskende musikere, frontet av en dyktig vokalist som har noe ekstra ved seg, bør være musikk i blueselskernes, og mange andres, ører.»
Adresseavisen

«TORA er et band som overrasker med egen musikk og knalltøff og upolert framføring av blues, soul og rock. Det er så utrolig befriende å se at det fortsatt er god rekruttering i sjangeren og det er selvsagt også ekstra flott at det i en ellers mannsdominert sjanger dukker opp unge damer som fører tradisjonen videre.»
Nidaros Bluesfestival

«Tora er, noe så enestående som en uhyre dyktig og sjelfull bluesrockgitarist. Og hun er bare 24 år. En bedre representant for det [som] bluesverdenen higer etter finnes knapt.»
Kjell Inge Brovoll, Blues in Hell

 

FØLG TORA:
Instagram
Spotify
Facebook

sep
6
fre
TORA: Blues in Hell
sep 6 heldags
sep
7
lør
TORA: Flisby’n Bluesfest, Lillestrøm
sep 7 heldags
sep
19
tor
TORA: Lille Ole Bull, Bergen
sep 19 heldags
okt
18
fre
TORA: Fjordblues, Sandane
okt 18 heldags
nov
8
fre
TORA: Hilmarfestivalen, Steinkjer
nov 8 heldags
nov
28
tor
TORA: Krøsset, Oslo
nov 28 heldags

Se musikkvideoen Feeling Good her:

Last ned pressebilde av TORA her

Foto: Kristiania Live

Last ned pressebilde av TORA her

Foto: Ask Jacobsen

NYHETSARKIV

%d bloggere liker dette: