fbpx

- Norges nye gitarheltinne -

TORA er et fyrverkeri av et band med Norges nye gitarheltinne Tora Dahle Aagård i spissen. Hun gjør seg stadig bemerket med sitt unike talent, virtuositet, energi og lekne musikalitet, og bandet høster panegyriske anmeldelser for sine liveshow. Hun har over 160.000 følgere fra hele verden på Instagram; blant dem Hollywoodlegenden Alec Baldwin, som har lagt sin elsk på den talentfulle gitaristen.

Tora er på vei til å bli den største norske gitareksporten for sin generasjon – Amund Maarud

TORA spiller bluesinspirert pop-rock og slapp i 2019 sitt selvtitulerte debutalbum, omtalt av Dagbladet som en «Lovende debut fra ny, kvinnelig gitarhelt». Bandets andre album GIRLS fra 2020 ble nominert til Spellemann. Internasjonale stjerner som Joey Landreth og Aaron Sterling (John Mayer) medvirker på albumet.

Høydepunktene står i kø før Tora: Tross sin relativt unge alder (27 år) har hun allerede stått på scenen i Londons egen storstue Royal Albert Hall under The Norwegian Blues Adventure sammen med blant andre Knut Reiersrud, Vidar Busk og Amund Maarud. I oktober 2020 delte hun hovedscenen under verdens største virtuelle gitarfestival Guitar.com LIVE med legender som Joe Bonamassa, Carlos Santana, St Vincent og John McLaughlin. I tillegg har hun spilt med både Jennifer Batten (Michael Jackson) og Paul Gilbert (Mr Big), og vært gjestegitarist under Trygve Skaugs Norgesturné. Tora mottok i januar Adresseavisens Musikkstipend for 2021. Denne høsten legger bandet ut på sin første turné i Storbritannia.

Tora er Internasjonal Ambassadør for Marceau Guitars, som har laget en skreddersydd “limited edition” signaturgitar for henne.

Bandet TORA ble dannet i Flatanger i Trøndelag i 2011 og består i dag av Tora Dahle Aagård (gitar og vokal), Isak Seltveit (bass), Guri Tranås (kor), Andreas Dahle Aagård (gitar) og Magnus Galguften (trommer). Flesteparten av låtene er skrevet av Tora selv, noen i samarbeid med Andreas Dahle Aagård.

“Tora er så kul og gjennomført. Hun går helt sin egen vei. […] Jeg har utrolig tro på henne, hun hopper ikke etter noen andre.”
Sveinung Sundli

«I Fauske heter det ikke lenger ‘Hvor var du da Oddvar Brå brakk staven?’, spørsmålet er nå: Hvor var du da TORA spilte under Saltenbluesen?»
Saltenposten

«Tora er et stort talent og den mest sporty gitaristen jeg har møtt; hun kaster seg ut i jam med Paul Gilbert og Jennifer Batten uten frykt.»
Anders Buaas, Larvik Gitarfestival

“Lovende debut fra ny, kvinnelig gitarhelt”
Dagbladet

“Hennes «passion» er uimotståelig, energien gløder, og det føles som en oppriktig John Mayer-elev med energien og «fløtt deg»-blikket til Pink.”
Bluesnews

“Publikumsfrieriet, smilene og utstrålinga fra en artist og et band som ser ut til å trives i rampelyset kan du aldri oppleve digitalt. Det handler om øyeblikk man husker en stund, og dette var ett av dem.”
Trønderavisa

“Tora er på vei til å bli den største norske gitareksporten for sin generasjon.”
Amund Maarud

«TORA er i ferd med å finne et særegent uttrykk, samtidig som de behersker moder- sjangeren. Unge, flinke og utforskende musikere, frontet av en dyktig vokalist som har noe ekstra ved seg, bør være musikk i blueselskernes, og mange andres, ører.»
Adresseavisen

«TORA er et band som overrasker med egen musikk og knalltøff og upolert framføring av blues, soul og rock. Det er så utrolig befriende å se at det fortsatt er god rekruttering i sjangeren og det er selvsagt også ekstra flott at det i en ellers mannsdominert sjanger dukker opp unge damer som fører tradisjonen videre.»
Nidaros Bluesfestival

«Tora er, noe så enestående som en uhyre dyktig og sjelfull bluesrockgitarist. Og hun er bare 24 år. En bedre representant for det [som] bluesverdenen higer etter finnes knapt.»
Kjell Inge Brovoll, Blues in Hell

 

FØLG TORA:
Instagram
Webside
Spotify
Facebook

apr
29
tor
Tora Dahle Aagård: Intimkonsert på Krøsset, Oslo – EKSTRAKONSERT
apr 29 heldags
Tora Dahle Aagård: Intimkonsert på Krøsset, Oslo (Gjest: Trygve Skaug!) – UTSOLGT
apr 29 heldags
jun
5
lør
TORA: Nidaros Blues Ung, Trondheim
jun 5 heldags
jun
11
fre
TORA: Beitostølen Live
jun 11 heldags
jun
19
lør
TORA: Olav Duun-stemnet, Jøa
jun 19 heldags
jun
24
tor
TORA: Nidaros Blues (åpningskonsert) – Trondheim
jun 24 heldags
jun
26
lør
TORA: Steinkjerfestivalen 2021
jun 26 heldags
jul
3
lør
TORA: Trandalblues
jul 3 heldags
jul
17
lør
TORA: Rootsfestivalen, Brønnøysund
jul 17 heldags
jul
28
ons
TORA: Rockers, Langesund
jul 28 heldags
jul
29
tor
TORA: Canal Street, Arendal
jul 29 heldags
aug
12
tor
Tora Dahle Aagård med Namdal Storband: Kolvereiddagene
aug 12 heldags
aug
27
fre
TORA – Randers (DK)
aug 27 heldags
sep
2
tor
TORA: Blues in Hell, Stjørdal
sep 2 heldags

Hør Tora spille under Guitar.com LIVE her:

Last ned pressebilde av TORA her

NYHETSARKIV