fbpx

TORA

TORA

TORA

– Norges nye gitarheltinne –

TORA er et fyrverkeri av et band med Norges nye gitarheltinne Tora Dahle Aagård i spissen. Hun gjør seg stadig bemerket med sitt unike talent, virtuositet, energi og lekne musikalitet, og bandet høster panegyriske anmeldelser for sine liveshow. Hun har over 160.000 følgere fra hele verden på Instagram; blant dem Hollywoodlegenden Alec Baldwin, som har lagt sin elsk på den talentfulle gitaristen.

Tora er på vei til å bli den største norske gitareksporten i sin generasjon. – Amund Maarud

TORA spiller bluesinspirert pop-rock og slapp i 2019 sitt selvtitulerte debutalbum, omtalt av Dagbladet som en «Lovende debut fra ny, kvinnelig gitarhelt». Bandets andre album GIRLS fra 2020 ble nominert til Spellemann. Internasjonale stjerner som Joey Landreth og Aaron Sterling (John Mayer) medvirker på albumet.

Ingen er tøffere enn Tora! – Rana Blad

Høydepunktene står i kø før Tora: Tross sin relativt unge alder (27 år) har hun allerede stått på scenen i Londons egen storstue Royal Albert Hall under The Norwegian Blues Adventure sammen med blant andre Knut Reiersrud, Vidar Busk og Amund Maarud. I oktober 2020 delte hun hovedscenen under verdens største virtuelle gitarfestival Guitar.com LIVE med legender som Joe Bonamassa, Carlos Santana, St Vincent og John McLaughlin. I tillegg har hun spilt med både Jennifer Batten (Michael Jackson) og Paul Gilbert (Mr Big), og vært gjestegitarist under Trygve Skaugs Norgesturné. Tora mottok i januar Adresseavisens Musikkstipend for 2021. Denne høsten legger bandet ut på sin første turné i Storbritannia.

Tora er Internasjonal Ambassadør for Marceau Guitars, som har laget en skreddersydd «limited edition» signaturgitar for henne.

Det spraker av energisk girl power, rocka virtuositet, lekenhet, og kruttsterk spilleglede når Tora og bandet står på scenen – Moldejazz

Bandet TORA ble dannet i Flatanger i Trøndelag i 2011 og består i dag av Tora Dahle Aagård (gitar og vokal), Isak Seltveit (bass), Guri Tranås (kor), Anders Brønstad (gitar) og Magnus Galguften (trommer). Flesteparten av låtene er skrevet av Tora selv, noen i samarbeid med Andreas Dahle Aagård.

«I Fauske heter det ikke lenger ‘Hvor var du da Oddvar Brå brakk staven?’, spørsmålet er nå: Hvor var du da TORA spilte under Saltenbluesen?»
Saltenposten

«Tora er et stort talent og den mest sporty gitaristen jeg har møtt; hun kaster seg ut i jam med Paul Gilbert og Jennifer Batten uten frykt.»
Anders Buaas, Larvik Gitarfestival

«Hennes «passion» er uimotståelig, energien gløder, og det føles som en oppriktig John Mayer-elev med energien og «fløtt deg»-blikket til Pink.»
Bluesnews

«Publikumsfrieriet, smilene og utstrålinga fra en artist og et band som ser ut til å trives i rampelyset kan du aldri oppleve digitalt. Det handler om øyeblikk man husker en stund, og dette var ett av dem.»
Trønderavisa

«TORA er i ferd med å finne et særegent uttrykk, samtidig som de behersker modersjangeren. Unge, flinke og utforskende musikere, frontet av en dyktig vokalist som har noe ekstra ved seg, bør være musikk i blueselskernes, og mange andres, ører.»
Adresseavisen

«TORA er et band som overrasker med egen musikk og knalltøff og upolert framføring av blues, soul og rock. Det er så utrolig befriende å se at det fortsatt er god rekruttering i sjangeren og det er selvsagt også ekstra flott at det i en ellers mannsdominert sjanger dukker opp unge damer som fører tradisjonen videre.»
Nidaros Bluesfestival

FØLG TORA:

Instagram
Webside
Spotify
Facebook

Arrangementkalender

jun
4
lør
TORA: Codstock, Henningsvær
jun 4 heldags
jun
16
tor
TORA: Main Street Music Festival, Lillehammer
jun 16 heldags
jun
17
fre
TORA: Over Oslo
jun 17 heldags
jun
18
lør
TORA: Nesset Musikkfest
jun 18 heldags
jun
24
fre
TORA: Steinkjerfestivalen
jun 24 heldags
jul
1
fre
TORA: Gressholmanfestivalen, Harstad
jul 1 heldags
jul
2
lør
TORA: Sydfest, Tofte
jul 2 heldags
jul
8
fre
TORA: Livestock, Alvdal
jul 8 heldags
jul
15
fre
TORA: Vikedal Roots Music Festival
jul 15 heldags
aug
20
lør
TORA: Gigg i Gokk, Åstjern i Brandbu
aug 20@08:43-09:43
aug
26
fre
TORA: Randers (DK)
aug 26 heldags
aug
27
lør
TORA: Hovedgård (DK)
aug 27 heldags
sep
28
ons
TORA: Parkteatret, Oslo – RELEASEKONSERT
sep 28 heldags
sep
29
tor
TORA: Ibsenhuset, Skien RELEASEKONSERT
sep 29 heldags
okt
1
lør
TORA: Tapperiet paa Dahls, Trondheim – RELEASEKONSERT
okt 1 heldags
Foto: Anne-Marie Forker

Se Tora fremføre "All Along the Watchtower" av Bob Dylan

Nyhetsarkiv