fbpx

Atle Antonsen

Atle Antonsen

Atle Antonsen

– Humorkonge –

Atle Antonsen er blitt en institusjon i norsk underholdningsbransje –  han står for en utagerende og fysisk form så vel som verbal og intelligent harselas uten sidestykke. En spesiell egenskap med Antonsen er hans evne til å bedrive komikk med det aller største alvor. Det viktigste for Atle er å engasjere, slik at publikum ikke trekker likegyldig på skuldrene. Samtidig er han veldig opptatt av kommunikasjonen mellom scene og sal.

Han har vunnet Komiprisen hele fire ganger og har også vært nominert til Amandapris som beste mannlige skuespiller. Under Gullruten 2006 ble han kåret til Beste mannlige skuespiller for Tre brødre som ikke er brødre.

Atle har en lang merittliste innen både radio, scene og TV. Han er blant annet kjent fra TV-serien DAG, sitt samarbeide med Bård Tufte Johansen, Harald Eia og Espen Eckbo, som er blitt publikumssuksesser både på TV og scene over hele landet. Mange kjenner Atle fra Lompelandslaget og julekalendrene Nissene på Låven og Jul i Blodfjell Han har også medvirket i en rekke filmer; blant disse må Pittbull-Terje, Kong Curling og Norske Byggeklosser nevnes.

Hans solide karriere på teaterscenen inkluderer roller som Kong Arthur i Monty Pythons Spamalot på Folketeatret, Papageno i Tryllefløyten på Den Norske Opera & Ballett, samt at han i januar 2018 debuterte på Nationaltheatret som Willy Loman i teaterstykket En Handelsreisendes død.
Atle Antonsen er også vokalist i det alltid aktuelle bandet DDR, radiovert med Johan Golden for P4s Misjonen, samt har et dårlig skjult talent for plystring.

Atle Antonsen er en dreven konferansier og underholder, som vet å lese publikum, og som leder arrangementer med en stø hånd.

Foto: Morten Brun