fbpx

- Singer-songwriter og verdenskjent trompetist -

Tine Thing Helseth har allerede etablert seg som en av sin generasjons ledende trompetister, med sitt karakteristiske myke og klare spill. Hun har vært solist med ledende orkestre fra hele verden, i tillegg til alle de store norske orkestrene.

I 2007 ga Tine ut sitt debut-album, som hun mottok Spellemannpris som «Årets nykommer» for, og som av Aftenposten ble utnevnt til Årets klassiske album.
Hennes andre album fra 2009, Mitt hjerte alltid vanker, solgte til gull etter kun tre uker. Albumet Storyteller fulgte i 2011 som det første av i alt fire album utgitt på EMI. I 2013 ble Tine nominert til «årets nykommer» av The Classic Brit Awards for albumet Tine.

I august 2017 feiret Tine 30-årsdagen sin med storslagen bursdagskonsert i Operaen og utgivelse av nytt album, Never Going Back. Her viser Tine en ny og hittil ukjent side av seg selv: som en stilsikker singer-songwriter.

Tine har stått for urfremførelsen av utallige trompetkonserter, blant andre Easter Concerto av Bent Sørensen og Chute d’Ètoiles av Mathias Pintscher, sistnevnte med premiere i Londons Royal Albert Hall under BBC Proms – verdens største festival for klassisk musikk.

I 2016 ble Tine innsatt som professor ved Norges Musikkhøgskole.
Hun kan også høres i radiokanalen NRK Klassisk, som programleder i Min favorittmusikk.

Foruten solotrompetist-karrieren er Tine svært aktiv: I juni 2013 lanserte hun festivalen tine@munch på Munchmuseet i Oslo. Hun sto selv som kunstnerisk leder, og trakk en rekke store klassiske utøvere fra hele verden til festivalen.
Tine er i tillegg kunstnerisk leder i tenThing, et brassensemble bestående av ti spilleglade jenter som presenterer klassisk materiale i messingdrakt. I ensemblet Tine Thing Helseth Quintet (TTHQ) har hun med seg fire musikere med jazzbakgrunn, med et rikt repertoar og skikkelig trøkk, som spenner fra Piazollas Libertango til svensk prog-rock og irsk folkemusikk, Joni Mitchell og Kurt Weill.

I tillegg til å tilby musikalske oppdrag, er Tine en dyktig konferansier; blant annet har hun ledet talentkonkurransen Virtuos på NRK1, vært programleder for sommerkonserten med KORK på NRK1, Oslo-Filharmoniens sommerkonsert på Myraløkka, samt ledet åpningskonserten under Oljemessen 2018.

Tines hjemmeside: www.tinethinghelseth.com

For booking, kontakt:
tlf: 22 92 50 40 / post@backstage.no

nov
22
tor
Tine Thing Helseth – Herr Nilsen, Oslo
nov 22 9:00 pm
Tine Thing Helseth - Herr Nilsen, Oslo

Tine Thing Helseth m/band.
Gjest: Mathias Eick

Tine Thing Helseth gjester for første gang Herr Nilsen! Med et fantastisk band i ryggen, og gjestene Mathias Eick og Sverre Indris Joner, er det duket for en fantastisk aften på byens beste klubbscene!

Og Tine gleder seg også:

– Jeg har fått med meg musikere jeg elsker å jobbe med, til en herlig kveld med musikk jeg elsker! God musikk er god musikk, så sjanger er uinteressant… Når jeg i tillegg har fått med meg Mathias Eick og Sverre Indris Joner som gjester, så MÅ jo dette bli en fantastisk, svingende kveld.

Konsertstart kl. 21:00

nov
26
man
tenThing brassensemble – Moss Kirke
nov 26 9:00 pm
tenThing brassensemble - Moss Kirke

«TenThing, an all-Norwegian, 10-woman brass ensemble led by Norwegian trumpet star Tine Thing Helseth, visits Scandinavia House for the very first time. Tine is a famous Norwegian trumpeter who performs in the world’s greatest concert halls». Slik er en av mange presentasjoner av tenThing internasjonalt, og nå har vi endelig greid å få dem til Moss på veien fra prøver i Oslo til turné i Tyskland. En av de ti musikerne i tenThing er Guro Bjørnstad Kraft fra Moss, og dette er første gang de besøker Moss.

tenThing ble etablert i 2007 og tok raskt det norske musikkpublikummet med storm blant annet ved å spille på åpningen av Spellemannsprisen i 2011. De fortsatte umiddelbart med konserter under BBC Proms og andre prestisjefylte scener og festivaler i Europa.

Last ned pressebilde av Tine Thing Helseth her:

Foto: Paul Marc Mitchell (2012)

Last ned pressebilde av Tine Thing Helseth her:

Foto: Paul Marc Mitchell (2012)
%d bloggere liker dette: