- Singer-songwriter og verdenskjent trompetist -

Tine Thing Helseth har allerede etablert seg som en av sin generasjons ledende trompetister, med sitt karakteristiske myke og klare spill. Hun har vært solist med ledende orkestre fra hele verden, i tillegg til alle de store norske orkestrene.

I 2007 ga Tine ut sitt debut-album, som hun mottok Spellemannpris som «Årets nykommer» for, og som av Aftenposten ble utnevnt til Årets klassiske album.
Hennes andre album fra 2009, Mitt hjerte alltid vanker, solgte til gull etter kun tre uker. Albumet Storyteller fulgte i 2011 som det første av i alt fire album utgitt på EMI. I 2013 ble Tine nominert til «årets nykommer» av The Classic Brit Awards for albumet Tine.

I august 2017 feiret Tine 30-årsdagen sin med storslagen bursdagskonsert i Operaen og utgivelse av nytt album, Never Going Back. Her viser Tine en ny og hittil ukjent side av seg selv: som en stilsikker singer-songwriter.

Tine har stått for urfremførelsen av utallige trompetkonserter, blant andre Easter Concerto av Bent Sørensen og Chute d’Ètoiles av Mathias Pintscher, sistnevnte med premiere i Londons Royal Albert Hall under BBC Proms – verdens største festival for klassisk musikk.

I 2016 ble Tine innsatt som professor ved Norges Musikkhøgskole.
Hun kan også høres i radiokanalen NRK Klassisk, som programleder i Min favorittmusikk.

Foruten solotrompetist-karrieren er Tine svært aktiv: I juni 2013 lanserte hun festivalen tine@munch på Munchmuseet i Oslo. Hun sto selv som kunstnerisk leder, og trakk en rekke store klassiske utøvere fra hele verden til festivalen.
Tine er i tillegg kunstnerisk leder i tenThing, et brassensemble bestående av ti spilleglade jenter som presenterer klassisk materiale i messingdrakt. I ensemblet Tine Thing Helseth Quintet (TTHQ) har hun med seg fire musikere med jazzbakgrunn, med et rikt repertoar og skikkelig trøkk, som spenner fra Piazollas Libertango til svensk prog-rock og irsk folkemusikk, Joni Mitchell og Kurt Weill.

I tillegg til å tilby musikalske oppdrag, er Tine en dyktig konferansier; blant annet har hun ledet talentkonkurransen Virtuos på NRK1, vært programleder for sommerkonserten med KORK på NRK1 og ledet Oslo-Filharmoniens sommerkonsert på Myraløkka.

Tines hjemmeside: www.tinethinghelseth.com

For booking, kontakt:
tlf: 22 92 50 40 / post@backstage.no

aug
18
lør
Tine Thing Helseth: Sommerkonsert – Drøbak Kirke
aug 18 12:00 pm-1:00 pm
Tine Thing Helseth: Sommerkonsert - Drøbak Kirke

Tine Thing Helseth var lenge en ung og svært lovende trompetist. Hun tar tatt milelange skritt siden den gang. Hun ble sett på som en ny, lovende stjerne på musikk-himmelen på begynnelsen 2000 tallet. I dag har hun etablert seg som en av sin generasjons ledende trompetister, og ble som 29 åring i 2016 innsatt som professor ved Norges musikkhøgskole.

Sommerkonsertene i Drøbak arrangeres hver lørdag kl 12.00 i Drøbak kirke. Musikerne som gjester Sommerkonsertene i Drøbak er alle på et høyt internasjonalt nivå, og i sommer får vi bl.a. besøk av Bugge Wesseltoft, Arve Tellefsen, Grieg trio, Solveig Kringlebotn og Tine Thing Helseth.

Lørdag 18. august: Tine Thing Helseth
Dørene åpnes: Ca kl 11.40
Varighet = 50 u/pause
Parkering: Bankløkka, Drøbak.
Adkomst / kollektivtransport: Busstopp Drøbak kirke

sep
6
tor
Tine Thing Helseth Korpsslaget m/Janitsjaren m.fl – Kulturverket Flammen
sep 6 7:00 pm-9:00 pm
Tine Thing Helseth Korpsslaget m/Janitsjaren m.fl - Kulturverket Flammen

Med Tine Thing Selseth som spillende konferansier blåses årets Kulturfaktor-festival i gang i Storsalen. Dette blir garantert en festaften! 

Tine Thing Helseth inspirerer korpsmusikere i alle aldre, og har turnert over hele verden. Det går fremdeles gjetord om hennes konsert med Wiener Symphoniker på Rådhusplassen  Wien i 2006, med 40 000 publikummere tilstede. Denne ble ogsådirektesendt over hele Europa. Hun ble kåret til årets nykommer under Spellemannsprisen året etter, og mottok et arbeidsstipend på 200 000 kroner fra Gramo. Samme år spilte hun på åpningsnummeret under Nobels fFredspriskonserten, som vises over store deler av verden.  Etter dette har hun spilt på scener som Royal Albert Hall og gitt ut flere album.

I 2012 lanserte hun festivalen tine@munch. Helseth er også leder i tenThing Brassensemble, som består av 10 messingblåsere som presenterer klassisk materiale i messingdrakt, og som har gitt ut album og spilt konserter i Norge, Europa og Asia. For å nevne noe.

Torsdag 6. september kvelden kommer den kjente trompetisten til Nittedal som spillende konferansier. Med seg på scenen har hun Nittedal og Hakadal Janitsjar. Vi møter en opplagt verdensstjerne som solist, men også i samspill med flinke elever og lærere i kulturskolen.
Alle korpsentusiaster og andre musikkvenner bør få med seg denne konserten som er åpningen av Kulturfaktor18.

Arrangør: Kulturfaktor 18

Last ned pressebilde av Tine Thing Helseth her:

Foto: Paul Marc Mitchell (2012)

Last ned pressebilde av Tine Thing Helseth her:

Foto: Paul Marc Mitchell (2012)
%d bloggere liker dette: