fbpx

- Chic jazzdronning og stage cat -

Hilde Louise Asbjørnsen er en av våre mest allsidige artister; jazz chanteuse, låtskriver, skuespiller, kabaretartist og tekstforfatter. Hun sammenlignes ofte med legender som Edith Piaf og Billie Holiday.

Som musiker har hun gitt ut hele 10 kritikerroste album; mest med egne, men også med andres låter, både på engelsk og norsk. Sammen med sitt eminente band leverer hun konserter det virkelig gnistrer av.

I 2015, 2016 og 2017 ble Hilde Louises selvskrevne suksess-soloforestilling The Lulu Show – Livet er en dans på renter satt opp på flere teaterscener i Oslo, samt i Grimstad og Stavanger. Forestillingen fikk terningkast 6 av Mona Levin i Aftenposten og Hilde Louise vant Komiprisen som Årets Kvinnelige Scenekomiker. Forestillingen ble oversatt til engelsk og satt opp under den internasjonale teater-festivalen Edinburgh Festival Fringe i 2017, der den ble anmeldt til 5/5 stjerner på BroadwayBaby.com.

Hun har lang erfaring fra teaterscenen; sist i rollen som Emcee/Konferansieren i musikalen Cabaret på Oslo Nye i 2017 – første gang rollen ble besatt av en kvinne i en norsk oppsetning! Hun har stått på scenen som Roxie Hart i Chicago, Mrs. Adelaide i Guys and Dolls og vunnet Komiprisen for rollen som Ulla i The Producers på Oslo Nye Teater i 2011. I desember 2017 gjorde Hilde Louise stor suksess med Komikveld på Chat Noir sammen med stjernelaget Espen Beranek Holm, Lene Kongsvik Johansen og Bjarte Hjelmeland.

I 2018 rettet Hilde Louise fokuset tilbake til sin opprinnelige drivkraft; musikken! Hun deltok i NRKs sangkonkurranse Stjernekamp, hvor hun konkurrerte om tittelen Norges Ultimate Entertainer. Musikkåret ble avrundet med riktig god julestemning, da Hilde Louise Orchestra gjorde julejazz-konserter landet rundt. I tillegg har hun brukt mye av 2018 på å spille inn ny musikk. Hennes flunkende nye album, Red Lips, Knuckles and Bones, slippes via tyske Ozella Music fredag 3 mai 2019 i Skandinavia, Europa, USA og Asia.

Hilde Louise Asbjørnsen opptrer med flere konstellasjoner; duo, trio, Hilde Louise Quartet og Hilde Louise Orchestra. Hun er for øvrig en sprudlende, dyktig og erfaren konferansier.

Besøk Hilde Louises nettside: www.hildelouise.no

mar
22
fre
Hilde Louise Asbjørnsen & Anders Aarum – Risør Jazzklubb
mar 22 20:00
Hilde Louise Asbjørnsen & Anders Aarum - Risør Jazzklubb

Jazzvokalist Hilde Louise Asbjørnsen og Jazzpianist Anders Aarum har arbeidet tett sammen i 13 år, med plateutgivelser og teaterforestillinger. Nå går de sammen i et nytt samarbeid hvor de presenterer nedstrippede tolkninger fra Hilde Louises og andres låter, på norsk og på engelsk, hentet fra både jazz- og kabaretverdenen.

 

Hvor er konsertene?
Hvis ikke annet er oppgitt, er konsertene på Risør Hotel, i baren i underetasjen. Inngang fra plassen ved akvariet. Konsertlokalet er åpent fra rundt kl 20.00. Konsertstart er kl 21.00.

Hva koster herligheten?
Billett koster vanligvis kr 200,-/kr 100,- for medlemmer/kr 50,- for studenter.
Se egne oppslag for individuelle konserter, da det kan forekomme prisvariasjoner.

mar
23
lør
Asbjørnsen & Aarum: Kulturbanken, Jessheim
mar 23 20:00
Asbjørnsen & Aarum: Kulturbanken, Jessheim

Asbjørnsen & Aarum: Kulturbanken, Jessheim

Jazzvokalist Hilde Louise Asbjørnsen og Jazzpianist Anders Aarum har arbeidet tett sammen i 13 år, med plateutgivelser og teaterforestillinger. Nå går de sammen i et nytt samarbeid hvor de presenterer nedstrippede tolkninger fra Hilde Louises og andres låter, på norsk og på engelsk, hentet fra både jazz- og kabaretverdenen.

Mer informasjon om konserten finner du her!

apr
5
fre
Hilde Louise Orchestra: Son Kulturkirke
apr 5 19:00
apr
27
lør
Hilde Louise Orchestra: Jazzahead! – Bremen (DE)
apr 27 22:00
Hilde Louise Orchestra: Jazzahead! - Bremen (DE)
DATE: 2019/04/27
TIME: 10:00 PM – 10:40 PM
LOCATIONSCHNOOR ELEVEN
PRICE: CLUBNIGHT-TICKET 25 €, REDUCED 20 €

Hilde Louise Asbjørnsen is compared to Billie Holiday as a jazz singer, to Marilyn Monroe in visuals and Edith Piaf as writer, and shows how jazz and chanson merge together. Her music is filigree arranged, modern jazz, characterized by the playfulness of her great fellow musicians, which shows how inspiring music history can be: swinging, seductive, close. The Hilde Louise Asbjørnsen Orchestra radiates casual elegance from the first to the last note.

LINE-UP: Hilde Louise Asbjørnsen (voc), Anders Aarum (key), Jens Fossum (bs), Hermund, Nygård (dr, perc), Svein Erik Martinsen (g)

 

mai
3
fre
Hilde Louise Orchestra – Releasekonsert: Nasjonal Jazzscene, Victoria
mai 3 20:00
Hilde Louise Orchestra - Releasekonsert: Nasjonal Jazzscene, Victoria

The great performer known for her finely balanced humor and darkness, wit and energy, is back with new songs!

Fredag 03. mai, kl 21.00. Dørene åpner kl. 20.00 – kr 320/270

Jazzsangerinnen og låtskriveren Hilde Louise Asbjørnsen er klar med sitt 11 album og vi har den store gleden av å arrangere slippfesten! 4 år etter Don’t Stay For Breakfast, kommer Hilde Louise med ferske låter, samlet på albumet Red Lips, Knuckles and Bones.

På denne plata går Asbjørnsen ut i et nytt landskap både når det gjelder tekstene og det musikalske uttrykket. Det er fortsatt snakk om groovy, leken og melodiøs jazz, men her svinger det på en ny måte. Tekstene spinner rundt tiden vi lever i; feminint opprør, mennesker på flukt og tapet av kunstner og venn Pushwagner. Her er også hjertenære betraktninger, Asbjørnsen forteller at sangen Make Some Shine er “en kampsang for oss som føler at vi har valgt en smal sti, og trenger et spark bak for å tørre å gå videre.”.

Musikalsk er albumet inspirert av 1960-talls groover á la Duke Pearson og Lee Morgan, med en sveip innom Rythm & Blues, og selvsagt New Orleans. A Swing Of Its Own er Hilde Louise’s hylles til swingjazzen, skrevet spesielt for Oslo Jazzfestivals 30-års jubileum. Med er også klassikeren Lazy Afternoon, bl.a. sunget av Eartha Kitt, en låt som Hilde Louise fremførte på NRK i anledning Karin Krogs inntreden i Rockheim Hall of Fame.

Vi gleder oss til en herlig fest og varmen fra en gjennomført artist!

Hilde Louise Asbjørnsen – vokal, Anders Aarum – piano, Svein Erik Martinsen – gitar, Jens Fossum – bass, Hermund Nygård – trommer

mai
11
lør
Hilde Louise Orchestra – Rådhusteatret, Ski
mai 11 19:00
mai
23
tor
Hilde Louise Orchestra
mai 23 09:02
Hilde Louise Orchestra

Hilde Louise Orchestra spiller på Festspillene i Nesbyen! 

Talentene er mange; Hilde Louise er jazzsanger, låtskriver og skuespiller og kabaret-artist med flere store musikal-roller bak seg. Aller nærmest hjertet ligger musikken, og i mai lanseres hennes 11 album.

Hun er blitt sammenlignet med både Billie Holiday, Marilyn Monroe og Edith Piaf, og beskrevet som like mye musiker og poet som historieforteller.
Under konserten i Nesbyen vil vi få en miks av Asbjørnsens siste plater i herlig samspill med hennes håndplukkede musikere i Hilde Louise Orchestra.

Hilde Louise Orchestra består av Anders Aarum på tangenter, Jens Fossum på kontrabass, Svein Erik Martinsen på gitar og Hermund Nygård på trommer.

Presse-sitater:
Hilde Louise Orchestra er en egen tilstand. «Don’t Stay For Breakfast” er et visittkort anno 2015 som forteller oss at Hilde Louise er en artist i verdensklasse. Hun forteller historier med hode og hale, inderlige og ekte og egna til ettertanke – vi snakker lyrikk. Hadde hun bodd i New York hadde Broadway og de hippe jazzklubbene åpna dørene for lenge siden.
Tor Hammerø, Tor de Jazz.

Flott og feiende. Eleganse er et ord som er lett å gripe til møte med Hilde Louise Asbjørnsen og hennes orkester. Fredrik Wandrup, Dagbladet om «Don’t Stay For Breakfast»

5/6: Det er swingende, både dempet og direkte, forførende, tett og flott.
Hamar Arbeiderblad om «Don’t Stay For Breakfast»

5/6: Det er som om noe av Billie Holiday har tatt bolig i henne. Hun er forføreren som presser deg litt lenger enn fornuften tilsier.”
Aftenposten om «Månesjuk»

jul
6
lør
Hilde Louise Orchestra – Argus, Kongsberg Jazzfestival
jul 6 21:00
Hilde Louise Orchestra - Argus, Kongsberg Jazzfestival

HILDE LOUISE ASBJØRNSEN

Med sitt eminente band stiller Hilde Louise Asbjørnsen til klubbkonsert på Kongsberg Jazzfestival!

Talentene er mange; jazzvokalist, låtskriver og kabaret-artist med flere store musikalroller bak seg. Men aller nærmest hjertet ligger musikken, noe som har over tiden resultert i 10 kritikerroste album. Nå, 4 år etter hennes siste album Don´t Stay for Breakfast, er hun klar til å presentere sitt 11 album; Red Lips Knuckles and Bones.

På det nye albumet utforsker Asbjørnsen et nytt landskap, både når det gjelder tekster og musikalsk uttrykk. Det er fortsatt snakk om groovy, leken og melodiøs jazz, men her svinger det på en ny måte. Tekstene spinner rundt tiden vi lever i; feminint opprør, mennesker på flukt og tapet av venn og kunstner Pushwagner. Her er også hjertenære betraktninger, Asbjørnsen forteller at sangen Make som Shine er «en kampsang for oss som føler at vi har valgt en smal sti, og trenger et spark bak for å tørre å gå videre».

Musikalsk er albumet inspirert av 1960-talls groover á la Duke Pearson og Lee Morgan, med en sveip innom Rythm & Blues, og selvsagt New Orleans.

I tillegg til klubbkonsert, vil Hilde Louise ha en jam session denne kvelden.
Med andre ord: to konserter på en kveld!

Du kan selv velge om du ønsker å dra på begge konsertene eller kun på jam session – det vil bli lagt ut to ulike billetter for dette arrangementet.

Tidsoversikt ser du nedenfor.
21:00 – Klubbkonsert 
23:00 – Jam Session 

Hilde Louise Asbjørnsen – vokal
Svein Erik Martinsen – gitar 
Hermund Nygård – slagverk 
Jørn Øien – piano
Lars Tormod Jenset – kontrabass

Hør Hilde Louise Asbjørnsen sin låt ``Don´t stay for breakfast`` her:

Hør et herlig utsnitt av ``The Lulu Show: Livet er en dans på renter`` her:

Last ned pressebilde av Hilde Louise Asbjørnsen her:

Foto: Anna Julia Granberg (2018)

Last ned pressebilde av Hilde Louise Asbjørnsen her:

Foto: Anna Julia Granberg (2018)

NYHETSARKIV

%d bloggere liker dette: