fbpx

Espen Beranek Holm

Espen Beranek Holm

Espen Beranek Holm

– Multitalent på flere scener –

Espen Beranek Holm er en av våre mest allsidige komikere, programledere og rockemusikere, med solid scene- og radioerfaring.

Beranek var navnet som havnet på alles lepper da han i 1981 ga ut singelen Dra te Hælvete. Singelen solgte i godt over 18.000 eksemplarer og lå 24 uker på VG-lista. Suksessen fikk god hjelp fra NRK, som på grunn av den uvørne teksten bannlyste låta, og dermed gjorde den til en snakkis. Siden har han gitt ut ytterligere 7 album. I 1983 mottok han Spellemannprisen for albumet X-ray i kategorien Årets Rockealbum.

Ved siden av solokarrieren spiller Espen Beranek sammen med Jan Swensson og Øystein Jevanord i krafttrioen Oslo Plektrum.

Han har også laget og medvirket NRKs radio- og TV-programmer Happy Hour, Hallo i uken, Videospeilet, Løvebakken, Maestro og Virtuos.

Espen har lang sceneerfaring som skuespiller og komiker. Han debuterte som skuespiller i rollen som Danny i musikalen Grease på Chat Noir i 1984. Siden har besatt en rekke roller; blant annet Sir Bedevere i Spamalot på Folketeatret og orkesterlederen i Shockheaded Peter på Det Norske Teatret. Sommeren 2018 spilte han i den skumle familie-musikalen den Hvite Dame på Fredriksten Festning med blant annet Brede Bøe.

Videre har han også samarbeidet med blant andre Rune Andersen, Are Kalvø, Christine Hope og Marit Voldsæter. I 2017 var han å finne på Chat Noir, hvor han medvirket i Komikveld sammen med Hilde Louise Asbjørnsen, Bjarte Hjelmeland og Lene Kongsvik Johansen.


Som konferansier har Espen mange ben å stå på; han er dreven konferansier og underholder, som ofte spesialskriver sitt materiale for sine oppdragsgivere. Dette gjør han svært ettertraktet for både publikum og i private arrangementer

Beranek online: www.beranek.no

Arrangementkalender

Nyhetsarkiv