fbpx

Feirer kvinnedagen med røde lepper og ny singel!

Feirer kvinnedagen med røde lepper og ny singel!

For Hilde Louise Asbjørnsen har rød leppestift blitt et viktig symbol på kvinnelig styrke. Derfor fikk første smakebit fra det kommende albumet navnet «Red Lips». Singelen er en frisk og deilig rythm-and-blues låt, som slippes på kvinnedagen, 8. mars.

 

Hilde Louises univers er magisk, forførende og tidløst. Med seg har hun et håndplukket, groovy band, og sammen skaper de en forfriskende mix av jazz, pop og rythm-and-blues.

 

«When I put my red lips on, I can do just anything, I can start a hurricane, I can make a grown man sing», synger Hilde Louise i «Red Lips». Det gjøres i duett med gitarist Svein Erik Martinsen, som også leverer en lidenskapelig, bluesy gitar-solo som trekker lytteren inn i en westernsaloon fylt av røyk og bevæpnede kvinner i høye hæler.

– Inspirasjonen til teksten kom ved lyden av mine egne fottrinn en gang jeg trampet avgårde i mine høye, tunge Doctor Martins til en jobb jeg hadde lite lyst til å gjøre akkurat da. Jeg følte meg nedfor og innadvendt, men måtte allikevel gjennomføre. Da jeg kom frem og så meg selv i speilet, tok jeg på meg rød leppestift og kjente styrken bre seg. De røde leppene gir meg lys, inspirasjon og fungerer nesten som en uniform, forteller Asbjørnsen.

«Red Lips» er en kommentar til de inngrodde holdningene som definerer såkalte kvinnelige egenskaper som svake. Den handler om at det er mulig å erobre alle områder i livet med femininitet, sensualitet og «myke verdier» i behold. Teksten formidler disse egenskapene som en kraft, ikke som et hinder. På denne måten blir røde lepper et symbol på styrke, og gir makt i møte med omverdenen.

Jeg har brukt rød leppestift siden tenårene, og har i pressen blitt sammenlignet med Marilyn Monroe. Hun blir ofte fremstilt som et offer for sitt eget utseende. Monroe var kjent som pinup modell og sexbombe, selv om hun også var en glitrende skuespiller, sanger og komiker. For henne ble de røde leppene kanskje en hemsko. I dag oppleves det annerledes. I låten «Red Lips» hyller jeg røde lepper som et tegn på mot og kraft, avslutter Hilde Louise Asbjørnsen.

Hilde Louise er like mye musiker og poet som historieforteller. Hun har gjennom tidene blitt sammenlignet med storheter som Billie Holiday, Marilyn Monroe og Peggy Lee.

Med røde lepper erobrer Hilde Louise Asbjørnsen hva det skal være i denne suggererende, rythm-and-blues låten, som gis ut på Ozella Music på selveste Kvinnedagen, 8. mars 2019. Dette er første smakebit fra det kommende albumet som slippes i mai og feires med turné.

 

Bekreftede konsertdatoer:
23.02 Annerledes Blues EFTA ved Moss Bluesklubb
08.03 Hamar Kulturhus – SINGELSLIPP
09.03 Tynset Jazzklubb
22.03 Risør Jazzklubb
23.03 Kulturbanken Kreti & Pleti, Jessheim
05.04 Son Kulturkirke
03.05 Victoria, Oslo – RELEASEKONSERT
11.05 Rådhusteatret, Ski
… flere kommer!