- Lyden av norsk 90-talls pop i 25 år -

Lyden av norsk 90-talls-pop – Di Derre – feirer i 2018 at det er 25 år siden gjennombruddet, og gjør seg dermed klare for en omfattende konsertsommer. I tillegg til de gode, gamle slagerne Jenter, Rumba med Gunn (1-2-3) og Syk, er det også et splitter nytt album på trappene. De gleder seg stort til å feire jubileet med publikum!

Bandet består i dag av Jo Nesbø (vokal, gitar), Magnus Larsen jr. (bass), Espen Stenhammer (trommer), Halvor Holter (tangenter), Unni Wilhelmsen (gitar, vokal) og Lars Jones (gitar).

Di Derre gjorde comeback med et brak i 2013. Dobbeltalbumet Historien om et band inneholdt både tidligere innspilte, men uutgitte låter, samt nyskrevet materiale. Sommeren 2014 la bandet ut på sin første store turné på flere år. De reiste land og strand rundt til utsolgte scener, jublende anmeldelser og stadig nye publikumsrekorder.

Suksessen er deretter blitt gjentatt med årlige sommerturneer. I 2015 skrev bandet historie med å opptre for rundt 10.000 elleville publikummere under Jugendfest i Ålesund. I 2017 satte depublikumsrekord på Furøya i Tvedestrand med over 3100 besøkende, mens nærmere 6000 fikk med seg folkefesten under RaumaRock, hvor bandet først spilte minikonsert på fjellet Nesaksla, før de senere headlinet hovedscenen på festivalen. Som en del av jubileumsturnéen i sommer, spiller Di Derre for første gang under Moldejazzen på Romsdalsmuseet.

I løpet av noen hektiske år på 90-tallet gikk Di Derre fra å være et kultband til å bli allemannseie, ­alt på grunn av en sang om jenter. Bandets første utgivelse, som selvfølgelig fikk tittelen Den derre med Di derre, ­kom i 1993 og fikk svært gode anmeldelser. Men det var plate nummer to – Jenter & Sånn– som ga Di Derre det store gjennombruddet i 1994. Låten ”Jenter” ble en radiohit, og er til dags dato en av de aller mest spilte låtene på P4. Albumet inneholdt også klassikeren ”Rumba med Gunn (1-2-3)”, og solgte hele 190.000 eksemplarer. Videre utgivelser inkluderer Den derre med Di Derre (1993), Gym (1996), Slå meg på (1998) og Di beste med Di Derre (2006).

For booking, kontakt:
tlf: 22 92 50 40 / post@backstage.no

mai
26
lør
Di Derre – Vollen Marina, Asker
mai 26 heldags
jun
8
fre
Di Derre – med Færdern som bakgrunnsteppe, Drøbak
jun 8 8:00 pm
jun
9
lør
Di Derre – Skien Live
jun 9 5:00 pm
Di Derre - Skien Live

Skien ville ha mer og vi har invitert Di Derre tilbake til Skien live lørdag 9. juni 2018!

Alle billettkategorier legges ut 1. november!
NB Earlybird en kort periode.
Foto: Kai Hansen

Lyden av norsk 90-talls-pop – DI DERRE – kom tilbake med et smell i 2013. Dobbeltalbumet Historien om et band inneholdt både tidligere innspilte, men uutgitte låter, samt nyskrevet materiale. Låten ”Syk” ble en umiddelbar Di Derre-klassiker.

Bandets opprinnelige gitarist Knut Nesbø gikk bort i 2013. Unni Wilhelmsen har tatt plass som bandets nye gitarist. Med seg har de også fått Lars Jones, som har spilt med Jo Nesbø i en årrekke. Bandet består i dag av Jo Nesbø (vokal, gitar), Magnus Larsen jr. (bass), Espen Stenhammer (trommer), Halvor Holter (keyboard), Unni Wihelmsen (gitar, vokal) og Lars Jones (gitar).
Sommeren 2014 la bandet ut på sin første store turné på flere år. De reiste land og strand rundt til store festivaler, utsolgte konsertsteder og strålende anmeldelser. Billettene til konserten i Molde ble utsolgt på 10 minutter, og lokalavisen kalte det for en triumfferd.
Somrene 2015 og 2016 gjentok de suksessen, og la igjen ut på en omfattende festivalrunde. I november 2015 tok de det hele ned et hakk, trommer ble byttet ut med vaskebrett og Di Derre – akustisk inntok flere av Norges fineste kulturhus og fikk fantastisk mottagelse. Også i 2017 vil heldige kulturhus få akustisk besøk.
Nå gjør bandet seg klar for nok en festivalrunde sommeren 2017, og de gleder seg stort til å møte publikum nok en gang!
I løpet av noen hektiske år midt på 90-tallet gikk Di derre fra å være et kultband til å bli allemannseie ­ alt på grunn av en sang om jenter. Bandets første utgivelse ­ som selvfølgelig fikk tittelen Den derre med Di derre ­ kom i 1993 og fikk svært gode anmeldelser. Det var plate nummer to – Jenter & Sånn- som ga Di Derre det store gjennombruddet i 1994. Låten ”Jenter” ble en radiohit, og er til dags dato den mest spilte låten på P4. Albumet inneholdt også klassikeren ”Rumba med Gunn (1-2-3)”, og solgte hele 190.000,- eksemplarer. Videre utgivelser inkluderer Den derre med Di Derre (1993), Gym (1996), Slå meg på (1998) og Di beste med Di Derre (2006).

jun
14
tor
Di Derre – Byfesten i Lillestrøm
jun 14 heldags
jun
22
fre
Di Derre – Rondaståk, Kvamsfjellet
jun 22-jun 24 heldags

Fjellfestival på Kvamsfjellet i Gudbrandsdalen, ved foten av Rondane – med fokus på god stemning, fjell, sprell og musikk. Her på eventsiden er du sikret å få de siste nyheter om billetter, artister og aktiviteter.

Husk at livet er en fest folkens – etterpå er det for sent! 🙂

jun
23
lør
Di Derre – Borggården, Trondheim
jun 23 heldags

Midtsommeraften i Borggården» med Di Derre & Tre Små Kinesere

Di Derre- 25 års jubileum

Tre Små Kinesere – 30 års jubileum (originalt band Baard, Øystein og Ulf M TrondheimSolistene- spiller fra 365 fri)

Tre Små Kinesere – anno 2018

Arrangementet er et samarbeid mellom Trondheim Live og Dora 3 AS

jul
4
ons
Di Derre – Kongsberg Jazzfestival
jul 4 heldags
Di Derre - Kongsberg Jazzfestival

Lyden av norsk 90-talls-pop – Di Derre – feirer i 2018 at det er 25 år siden gjennombruddet, og gjør seg dermed klare for en omfattende konsertsommer. I tillegg til de gode, gamle slagerne Jenter, Rumba med Gunn (1-2-3) og Syk, er det også et splitter nytt album på trappene.

Bandet går for tiden også ofte under navnet Di Derre og Hu Derre etter at sanger og låtskriver Unni Wilhelmsen ble med som fast medlem i bandet.

Di Derre gjorde comeback med et brak i 2013. Dobbeltalbumet Historien om et band inneholdt både tidligere innspilte, men uutgitte låter, samt nyskrevet materiale. Sommeren 2014 la bandet ut på sin første store turné på flere år. De reiste land og strand rundt til utsolgte scener, jublende anmeldelser og stadig nye publikumsrekorder. Nå er de klare for å lage stor stemning i bakgården på Gamle Norge på festivalens åpningsdag.

Jo Nesbø (vokal, gitar), Magnus Larsen jr. (bass), Espen Stenhammer (trommer), Halvor Holter (tangenter), Unni Wilhelmsen (gitar, vokal), Lars Jones (gitar)

jul
13
fre
Di Derre – Foynhagen, Tønsberg
jul 13 7:30 pm
Di Derre - Foynhagen, Tønsberg @ Tønsberg | Norway

Di Derre kommer tilbake til Foynhagen i 2018!

Di derre ble dannet i 1992, og i løpet av noen hektiske år på midten av 1990-tallet gikk Di derre fra å være et kultband til å bli allemannseie. Albumet Jenter & Sånn solgte i over 190 000 eksemplarer, og siden den gang har de fått en selvfølgelig plass i den norske musikkkulturen.
Sommeren og høsten 2006 reiste Di Derre på en omfattende avslutningsturné over store deler av landet. I juni 2006 kom de med samleskiva Di beste med Di Derre, som inkluderte et par nye låter. Responsen har vært «overveldende», ifølge bandet selv, og de har spilt for fulle hus blant annet i Bergen og Kristiansund.

Bandet består av: Jo Nesbø, Magnus Larsen jr, Espen Stenhammer, Lars Jones, Halvor Holter og Unni Wilhelmsen.

Velkommen i Foynhagen 13.juli sammen med Di Derre

Dørene åpner: 19.30
Aldersgrense: 20 år
Billettpris: 420,- + avg

jul
20
fre
Di Derre – Moldejazz (UTSOLGT!)
jul 20 heldags
jul
25
ons
Di Derre – Losen, Larkollen (strandkonsert)
jul 25 heldags

Hør Di Derres nye låt 'Lykkelig' her!

Last ned pressebilde av Di Derre her:

Foto: Gitte Johannessen / NTB Tema (2013)

Di Derre anno 2013: Foran nyansatt gitarist Unni Wilhelmsen og bassist Magnus Larsen, bak (f.v.) sjefen sjøl, Jo Nesbø, Lars Jones (bass/gitar/keyboard), trommeslager Espen Stenhammer og keyboardist Halvor Holter.

%d bloggere liker dette: