fbpx

Unni Wilhelmsen med Johnsen og Myklebust – Fjordgaarden Hotell, Mo i Rana

Unni Wilhelmsen med Johnsen og Myklebust – Fjordgaarden Hotell, Mo i Rana

Unni Wilhelmsen med Johnsen og Myklebust – Fjordgaarden Hotell, Mo i Rana

Unni Wilhelmsen reiser konstant rundt på oppdagelsesferd i Norge med sine gitarer og selvskrevne låter og spiller for folk. Hun spiller på bitte små, norskdesignede gitarer med forsterker, på akustiske gitarer, på sølvskimrende elgitarer med vreng og ekko, eller på piano. Konsertpublikummet er de første som får høre ferske låter,eller coverversjoner av sanger Unni har lagt sin elsk på. Gjennom over 2000 konserter og opptredener har Unni gjort det meste og jobbet med de fleste, men det er fremdeles intimformatet hun trives best i. Hun spiller helst på de trangeste, små stedene -hvor hun kan se ansiktene til alle som er der. Det er den næreste formen for akustiske konserter hun liker best. I tillegg til tekstene og musikken, får man gjerne høre historiene bak eller anekdoter om tilblivelsen.

Unni Wilhelmsen er en av vår tids viktigste låtskrivere, og en fantastisk sanger. Da hun slo gjennom i 1996 med debutalbumet «To Whom It May Concern» ble hun en viktig formidler av en sjanger som tidligere hadde vært nærmest urørt i platesammenheng i Norge, en sjanger som i dag har fått bredt feste i norsk populærmusikk. Låta «Won’t go near you again»fra debutalbumet –et album som også gav henne Spellemannpris for årets album og årets kvinnelige artist –fikk et nyttoppsving i 2006, da den igjen dukket opp med topp-plasseringer på VG-lista.

Hun ble også gjenoppdaget gjennom sin deltakelse i seersuksessen «Hver gang vi møtes» på TV2, som blant annet resulterte i utsolgt norgesturné sammen med Henning Kvitnes i mars 2017.

Siden høsten 2013 har Unni Wilhelmsen også vært fast medlem av Di Derre, samt at hun er med i en stadig mer populær trio sammen med Sol Heilo (Katzenjammer) og Hanne Mari Karlsen.

Til Mo i Rana har Wilhelmsen med seg Ole Jørn Myklebust og Ronny Johnsen.

Ole Jørn Myklebust er en dyktig jazztrompetist, særlig kjent for sitt nære samarbeid med Mari Boine. Han har mottatt den prestisjetunge prisen «Årets unge jazzmusiker» med bandet Ra i 2000, fulgt av «Have no Fear»-prisen året etter, av Jazzradioen og Hydro Texaco. I tillegg til sine soloprosjekter og sitt virke som studiomusiker, jobber Ole Jørn som musikkprodusent og komponist, samt som musiker i bandene til Unni Wilhelmsen, Jonas Fjeld og Melanie Scholtz (ZA).

Ronny Johnsen spilte sin første konsert med Unni i 2007 – blant annet medvirket han på Unnis album «7» fra 2010. I tillegg til å være leder for den frivillige organisasjonen Rett Fram, er Ronny allsidig og aktiv som både musiker, produsent, radiostemme og kulturanmelder.