fbpx

Di derre

Di Derre

Di Derre

– Lyden av norsk 90-talls pop i 25 år –

Di derre, selve lyden av norsk 90-talls-pop, har i snart tre tiår fått hele landet til å synge med på slagere som «Jenter», «Rumba med Gunn» og «Syk», og de fleste er etter hvert blitt godt kjent med både Berger, Erik Vea, Gunn og Faren til Ivar.

De gjorde comeback med et brak i 2013 og la ut på sin første store turné på mange år. De reiste land og strand rundt til utsolgte scener, jublende anmeldelser og stadig nye publikumsrekorder ble satt.

I 2018 feiret Di derre 25-årsjubileum med nytt album og påfølgende jubileumsturné.
Albumet «Høyenhall» mottok strålende kritikker, og singelen «Det Går Fint» ble en umiddelbar radiohit.

Dette bandet er rett og slett en nasjonalskatt. – Saltenposten

Suksessen er deretter blitt gjentatt med årlige sommerturneer. I 2015 skrev bandet historie da de spilte for om lag 10.000 elleville publikummere under Jugendfest i Ålesund. Nærmere 6000 mennesker fikk med seg folkefesten under RaumaRock i 2017, hvor bandet først spilte minikonsert på fjellet Nesaksla, før de samme kveld headlinet festivalens hovedscene. I 2018 spilte de for over 5000 jublende moldensere under Molde Jazzfestival, og sommeren 2019 spilte bandet tre utsolgte konserter sammen med selveste KORK på Frognerseteren. Det ble gjort opptak av konserten, som ble sett på NRK av tre kvart million seere og senere utgitt som livealbum.

I tillegg til å sette stadig nye publikumsrekorder under sommerkonsertene sine, har Di Derre etter hvert skapt det som etter hvert er blitt en fast tradisjon for veldig mange; nemlig førjulskonsertene på Sentrum Scene i Oslo. Konsertene er så populære at det de siste årene er blitt satt opp ekstrakonserter – også disse utsolgte.

I løpet av noen hektiske år på 90-tallet gikk Di Derre fra å være et kultband til å bli allemannseie, alt på grunn av en sang om jenter. Bandets første utgivelse, som selvfølgelig fikk tittelen «Den derre med Di derre», kom i 1993 og fikk svært gode anmeldelser. Men det var plate nummer to – Jenter & Sånn- som ga Di Derre det store gjennombruddet i 1994. Låta «Jenter» ble en radiohit, og er til dags dato en av de aller mest spilte låtene på P4. Albumet inneholdt også klassikeren «Rumba med Gunn (1-2- 3)», og solgte hele 190.000 eksemplarer. Videre utgivelser inkluderer «Den derre med Di Derre» (1993), «Gym» (1996), «Slå meg på» (1998), «Di beste med Di Derre» (2006), «Høyenhall» (2018) og «Live i Marka med KORK» (2019).

Bandet består i dag av Jo Nesbø (vokal, gitar), Magnus Larsen jr. (bass), Espen Stenhammer (trommer), Halvor Holter (tangenter), Unni Wilhelmsen (gitar, vokal) og Lars Jones (gitar).

Følg Di derre:

Spotify
Facebook
Instagram

Arrangementkalender

mar
8
ons
Di derre – Anonyme Akustikere: Gledeshuset, Hønefoss
mar 8 heldags
mar
9
tor
Di derre – Anonyme Akustikere: Lillestrøm kultursenter
mar 9 heldags
mar
11
lør
Di derre – Anonyme Akustikere: Bærum kulturhus
mar 11 heldags
mar
15
ons
Di derre – Anonyme Akustikere: Rådhusteatret, Ski
mar 15 heldags
mar
17
fre
Di derre – Anonyme Akustikere: Maihaugsalen, Lillehammer
mar 17 heldags
mar
18
lør
Di derre – Anonyme Akustikere: Hamar kulturhus
mar 18 heldags
mar
22
ons
Di derre – Anonyme Akustikere: Ælvespeilet, Porsgrunn
mar 22 heldags
mar
23
tor
Di derre – Anonyme Akustikere: Asker kulturhus
mar 23 heldags
mar
24
fre
Di derre – Anonyme Akustikere: Blå grotte, Fredrikstad
mar 24 heldags
mar
25
lør
Di derre – Anonyme Akustikere: Hjertnes kulturhus, Sandefjord
mar 25 heldags
Foto: Svein Finneide

Nyhetsarkiv