fbpx

- Lyden av norsk 90-talls pop i 25 år -

Lyden av norsk 90-talls-pop – Di Derre – feiret 25-årsjubileum i 2018, med splitter nytt album og påfølgende jubileumsturné. Albumet Høyenhall mottok strålende kritikker, og singelen Det går fint er allerede blitt en godt etablert radiohit. I tillegg til de gode, gamle slagerne Jenter, Rumba med Gunn (1-2-3) og Syk, har publikum denne sommeren fått oppleve ett nytt knippe slagere med høy allsangfaktor! Denne sommeren er de igjen aktuelle med en singel som ikke fikk plass på plata, Denne sangen er ikke om deg.

Di Derre gjorde comeback med et brak i 2013. Dobbeltalbumet Historien om et band inneholdt både tidligere innspilte, men uutgitte låter, samt nyskrevet materiale. Sommeren 2014 la bandet ut på sin første store turné på flere år. De reiste land og strand rundt til utsolgte scener, jublende anmeldelser og stadig nye publikumsrekorder.

Dette bandet er rett og slett en nasjonalskatt. – Saltenposten

Suksessen er deretter blitt gjentatt med årlige sommerturneer. I 2015 skrev bandet historie med å opptre for rundt 10.000 elleville publikummere under Jugendfest i Ålesund. I 2017 satte de publikumsrekord på Furøya i Tvedestrand med over 3100 besøkende, mens nærmere 6000 fikk med seg folkefesten under RaumaRock, hvor bandet først spilte minikonsert på fjellet Nesaksla, før de senere headlinet hovedscenen på festivalen. I tillegg til å ha spilt for over 5000 jublende moldensere under Moldejazzen i 2018, solgte Di Derre ut sin tradisjonelle førjulskonsert på Sentrum Scene i rekordfart. Det ble satt opp ekstrakonsert – også denne utsolgt.

Sommeren 2019 spilte bandet tre utsolgte konserter sammen med selveste KORK på Frognerseteren Amfi i Oslo, en suksessforestilling som ble innspilt og sendt på NRK1 i beste sendetid, og albumet Di derre og KORK – Live i Marka ble sluppet i november. Også i år har Di derre allerede solgt ut første julekonsert på Sentrum Scene, og det er bare et tidsspørsmål før ekstrakonserten også selges ut.

I løpet av noen hektiske år på 90-tallet gikk Di Derre fra å være et kultband til å bli allemannseie, ­alt på grunn av en sang om jenter. Bandets første utgivelse, som selvfølgelig fikk tittelen Den derre med Di derre, ­kom i 1993 og fikk svært gode anmeldelser. Men det var plate nummer to – Jenter & Sånn –som ga Di Derre det store gjennombruddet i 1994. Låten Jenter ble en radiohit, og er til dags dato en av de aller mest spilte låtene på P4. Albumet, som også inneholdt klassikeren Rumba med Gunn (1-2-3), solgte i hele 190.000 eksemplarer. Videre utgivelser inkluderer Den derre med Di Derre (1993), Gym (1996), Slå meg på (1998), Di beste med Di Derre (2006), Historien om et band (2013) og Høyenhall (2018).

Bandet består i dag av Jo Nesbø (vokal, gitar), Magnus Larsen jr. (bass), Espen Stenhammer (trommer), Halvor Holter (tangenter), Unni Wilhelmsen (gitar, vokal) og Lars Jones (gitar).

Følg Di derre:
Spotify
Facebook
Instagram

mai
29
lør
Di derre: Spydeberg Rock
mai 29 heldags
jun
17
tor
Di derre: Over Oslo
jun 17 heldags
jun
18
fre
Di derre: Sommerbris, Kristiansand
jun 18 heldags
jun
19
lør
Di derre: Vervenfestivalen, Horten
jun 19 heldags
jul
9
fre
Di derre: LOSEN, Larkollen
jul 9 heldags
jul
10
lør
Di derre: Hvaler Gjestgiveri
jul 10 heldags
jul
30
fre
Di derre: Trollrock, Beitostølen
jul 30 heldags
aug
7
lør
Di derre: Notodden Blues Festival
aug 7 heldags
aug
14
lør
Di derre: Jessheimdagene
aug 14 heldags
aug
21
lør
Di derre: Hvalstrandfestivalen, Asker
aug 21 heldags
des
10
fre
Di derre: Sentrum Scene, Oslo
des 10 heldags
des
11
lør
Di derre: Sentrum Scene, Oslo (EKSTRA!)
des 11 heldags

Di derre med KORK: Live i Marka - nytt album ute nå!

Last ned pressebilde av Di derre her

Last ned pressebilde av Di derre her

Foto: Svein Finneide

NYHETSARKIV