fbpx

Ingrid Bjørnov

Ingrid Bjørnov

Ingrid Bjørnov

– Norges regjerende humorpianistinne –

Ingrid Bjørnov har levd flere musikalske liv. Hun har underholdt Norge siden 1980, først som halvparten av Dollie; den prisbelønte popduoen fra åttitallet som dro til London med musikalen Which Witch. Senere som komponist, kapellmester og arrangør for teater og TV, før hun debuterte som soloartist rundt tusenårsskiftet.

I 2017, fire soloshow og seks komipriser senere, kom Bjørnovs femte: showet Steinway to Heaven. Samme år ga hun ut sitt tredje album, Jugekors & sørgerender.

Ingrid spiller klassisk musikk baklengs, hun gurgler O mio babbino caro i originaltoneart, og hun påstår at Benny Andersson og Edvard Grieg er én og samme person.

Hun samarbeider jevnlig med Øystein Sunde og Kari Slaatsveen, og er også fast innslag i Herreavdelingen med Finn Bjelke og Yan Friis på NRK P1. Videre er hun Oslo fagottkors høyhælte beskytter, ambassadør for SOS barnebyer, og initiativtaker til den årlige aksjonen Dagsverk for Down.

Ingrid Bjørnov er dreven kåsør, tidvis forfatter og en fremragende konferansier. Men aller mest oppviser hun en enorm musikalitet som alltid tar publikum med storm.

Ingrids hjemmeside: www.ingridb.no

Arrangementkalender

feb
12
søn
Ingrid Bjørnov med venner: Morsdagskonserten, Chat Noir
feb 12 heldags
sep
22
fre
Jubileumsvorspiel med Ingrid Bjørnov: Rådhusteatret, Ski
sep 22 heldags
okt
19
tor
Jubileumsvorspiel med Ingrid Bjørnov: Modum kulturhus
okt 19 heldags
okt
21
lør
Jubileumsvorspiel med Ingrid Bjørnov: Bakkenteigen kulturhus, Horten
okt 21 heldags
okt
27
fre
Jubileumsvorspiel med Ingrid Bjørnov: Lillestrøm kultursenter
okt 27 heldags
Foto: Nina Rangøy
Foto: Agnete Brun

Nyhetsarkiv