fbpx

- Singer-songwriter og verdenskjent trompetist -

Tine Thing Helseth har allerede etablert seg som en av sin generasjons ledende trompetister, med sitt karakteristiske myke og klare spill. Hun har vært solist med ledende orkestre fra hele verden, i tillegg til alle de store norske orkestrene.

I 2007 ga Tine ut sitt debut-album, som hun mottok Spellemannpris som “Årets nykommer” for, og som av Aftenposten ble utnevnt til Årets klassiske album.
Hennes andre album fra 2009, Mitt hjerte alltid vanker, solgte til gull etter kun tre uker. Albumet Storyteller fulgte i 2011 som det første av i alt fire album utgitt på EMI. I 2013 ble Tine nominert til “årets nykommer” av The Classic Brit Awards for albumet Tine.

I august 2017 feiret Tine 30-årsdagen sin med storslagen bursdagskonsert i Operaen og utgivelse av nytt album, Never Going Back. Her viser Tine en ny og hittil ukjent side av seg selv: som en stilsikker singer-songwriter.

Tine har stått for urfremførelsen av utallige trompetkonserter, blant andre Easter Concerto av Bent Sørensen og Chute d’Ètoiles av Mathias Pintscher, sistnevnte med premiere i Londons Royal Albert Hall under BBC Proms – verdens største festival for klassisk musikk.

I 2016 ble Tine innsatt som professor ved Norges Musikkhøgskole.
Hun kan også høres i radiokanalen NRK Klassisk, som programleder i Min favorittmusikk.

Foruten solotrompetist-karrieren er Tine svært aktiv: I juni 2013 lanserte hun festivalen tine@munch på Munchmuseet i Oslo. Hun sto selv som kunstnerisk leder, og trakk en rekke store klassiske utøvere fra hele verden til festivalen.
Tine er i tillegg kunstnerisk leder i tenThing, et brassensemble bestående av ti spilleglade jenter som presenterer klassisk materiale i messingdrakt. I ensemblet Tine Thing Helseth Quintet (TTHQ) har hun med seg fire musikere med jazzbakgrunn, med et rikt repertoar og skikkelig trøkk, som spenner fra Piazollas Libertango til svensk prog-rock og irsk folkemusikk, Joni Mitchell og Kurt Weill.

I tillegg til å tilby musikalske oppdrag, er Tine en dyktig konferansier; blant annet har hun ledet talentkonkurransen Virtuos på NRK1, vært programleder for sommerkonserten med KORK på NRK1, Oslo-Filharmoniens sommerkonsert på Myraløkka, samt ledet åpningskonserten under Oljemessen 2018.

Tines hjemmeside: www.tinethinghelseth.com

Tine Thing Helseth fremfører Libertango av Astor Piazolla

Last ned pressebilde av Tine Thing Helseth her:

Foto: Paul Marc Mitchell (2012)

Last ned pressebilde av Tine Thing Helseth her:

Foto: Kyrre Lien

NYHETSARKIV