fbpx
Tora by Anne-Marie Forker www.forkerfotos.com-2
Tora by Anne-Marie Forker www.forkerfotos.com-2

Adresseavisens Musikkstipend til Tora Dahle Aagård

Under Adresseavisens nyttårskonsert fredag 8. januar i Olavshallen mottok Tora Dahle Aagård Adresseavisens Musikkstipend 2021. Hun fremførte sin egen låt “Cry for Me” sammen med Trondheim Symfoniorkester under ledelse av Helge Førde. Dahle Aagård er godt i gang med sitt tredje studioalbum, og pengene kommer godt med i en tid hvor det ikke har vært mye jobb for artister med musikken som sitt levebrød. I 2021 skal TORA blant annet på turné i Storbritannia, spille på norske festivaler som Moldejazz, Nidaros Blues og Steinkjerfestivalen, samt Randers City Blues i Danmark.

Herborg Kråkeviks Juleroser i salg nå!

Juleroser er et nydelig illustrert, litterært julehefte med bidrag fra noen av vår tids fremste forfattere og kunstnere.

Som redaktør for det mest populære juleheftet i Norge ønsker Herborg Kråkevik å gi leserne store kunstopplevelser til jul, i en god balanse mellom nostalgi og modernitet. Årets tema er kransen, et symbol på evighet. Det er i år 100 år siden Sigrid Undset utga Kransen, første band i trilogien om Kristin Lavransdatter – det kan du blant annet lese om i årets hefte.

Juleroser 2020 har også bidrag fra Nina Lykke, Simon Stranger, Naja Marie Aidt, Magne Furuholmen, Mari Slaattelid, Jon Fosse, Sigrid Bonde Tusvik og flere andre, i tillegg til at AURORA har skrevet den nye julesangen «Vinterens gåte».

Heftet fås kjøpt her.

6/6 – Aftenposten
6/6 – Stavanger Aftenblad
6/6 – Fædrelandsvennen
5/6 – Dagbladet

 

«Igjen har Herborg Kråkevik samlet en bukett forfattere, diktere, artister og kunstnere fra øverste hylle til en råsterk juledugnad med tekster, dikt og bilder. Her er det mange medrivende tekster, poetiske funderinger, lekre illustrasjoner og alvorstunge øyeblikk som maner til ettertanke.»
Aftenposten

«I sin sjette utgave – og etter at et utall andre har forsøkt å kopiere suksessoppskriften – er Herborg Kråkeviks «Juleroser» stadig det mest innholdsrike og gjennomførte av de voksne juleheftene. … Dette er den typen trykksak man nesten bare må spare på.»
Fædrelandsvennen

Stardust – ny bok og forestilling av Hilde Louise

Hilde Louise Asbjørnsen tar oss tilbake til forrige århundre og sine største musikalske heltinner og deres røverhistorier. Disse er samlet til en forrykende historie om kvinnefrigjøring og musikk. Boken «Stardust» blir sluppet i januar 2021 etterfulgt av forestillingen med samme navn, som blir satt opp for første gang 3. februar 2021 på Edderkoppen Scene i Oslo.

Du kan allerede nå forhåndsbestille et signert eksemplar av boken som utgis av Pitch Forlag den 18. januar. Forhåndsbestill signert versjon her!
Billetter til showet på Edderkoppen Scene kan kjøpes her.

 

Les mer

Foto: Agnete Brun
Foto: Agnete Brun

Julesanatoriet 2020

Når adventstiden treffer som en medisinball i bakhodet, tilbyr Kari og Ingrid nitti minutters innleggelse på Julesanatoriet.
Velkommen til en musikalsk førjulsforestilling med vennlig skråblikk på slekters gang og frynsete førjulsnerver.

Di derre: Anonyme Akustikere til Sentrum Scene

Førjulskonsert med Di Derre på Sentrum Scene har blitt en tradisjon for mange. I år kommer førjulsgaven i en litt annerledes innpakning!

Denne gangen bringer Di derre sitt akustiske konsept «Anonyme Akustikere» for første gang til Oslo. De legger bort sine elektriske alibier og bytter ut trommesett og elgitarer med vaskebrett og kassegitarer. Gamle slagere får en helt ny vår – hør tidløse klassikere som «Jenter» og «Rumba med Gunn» i nye og akustiske versjoner.

Denne kvelden selges kun 200 billetter per konsert.

Fredag 11. desember kl. 18.00 – UTSOLGT
Fredag 11. desember kl. 21.00 – UTSOLGT
Lørdag 12. desember kl. 18.00 – UTSOLGT
Lørdag 12. desember kl. 21.00

NB! Den først planlagte og utsolgte konserten 11. desember (med full, stående kapasitet) er dessverre avlyst. Ny konsert er satt til fredag 10. desember 2021, og kjøpte billetter gjelder som adgangstegn til den nye konserten neste år. Nye billetter må kjøpes til Anonyme Akustikere 11. + 12. desember 2020.

Julejazz med Hilde Louise Orchestra

Det nærmer seg jul, og tradisjon tro skal Hilde Louise Orchestra ut på Julejazz-turné .

I 2013 gav Hilde Louise Orchestra ut det kritikerroste albumet ‘Round About Christmas, som ble kåret til Årets Juleplate i VG. Siden den gang har Hilde Louise og band gjort flere swingende julekonserter rundt omkring i landet, og blitt en årlig tradisjon hos Nasjonal Jazzscene Victoria i Oslo.

29.11 Ibsenhuset, Skien (få billetter!)
03.12 Arendal Kulturhus 
09.12 Kolben Kulturhus – AVLYST
10.12 Askim Kulturhus
11.12 Glenghuset, Sarpsborg
12.12 Nasjonal Jazzscene, Oslo (EKSTRA!)
12.12 Nasjonal Jazzscene, Oslo (UTSOLGT!)

Klikk på lenkene for billettsalg.

Ingrid Bjørnov med ny bok!

Hva er disse hektene man gjerne vil komme seg til? Er det et land, et sted, en følelse? Og når man har kommet seg dit – hva da? Er det der den ultimate ro og orden befinner seg?

Det er 20 år siden Ingrid Bjørnov debuterte som soloartist, og denne boken er en samling og et tverrsnitt av hennes tekstproduksjon – godbiter fra kåserier, radiosendinger og forestillinger. Felles for dem alle er at de med umiskjennelig Bjørnovsk skråblikk og rappe humor reflekterer over livet som vi kan kjenne oss igjen i: ekteskap, husbygging, naboens tujahekk, og sorgen over buksestørrelsen som forsvant. Som en rød tråd går lengselen etter å få orden på tilværelsen og styr på sakene. Og her kommer hektene inn. For alle kommer seg til hektene på ulikt vis, være seg med brekkjern, hattevarp, kajakk eller yoga. Og til syvende og sist er det det disse fortellingene handler om – å finne sin egen vei i kaoset.

Boken utgis via Vega Forlag og kan kjøpes her.

Tora på hovedscenen i verdens største virtuelle gitarfestival

Høydepunktene står i kø for 26 år gamle Tora Dahle Aagård, som knapt har rukket å slippe sitt nye album GIRLS til strålende kritikker. Søndag delte den talentfulle gitaristen nemlig hovedscenen under verdens største gitarfestival Guitar.com LIVE med legender som Joe Bonamassa, Carlos Santana, St Vincent og John McLaughlin.

Se hele opptredenen her.

Se Tora spille 'Cry for me' her:

Herborg med ny Juleroser-turné

Herborg Kråkevik legger ut på storslått turné med Juleroser og spennende gjester i desember 2020.

De siste årene har juleheftet Juleroser med redaktør Herborg Kråkevik – der noen av landets fremste forfattere og kunstnere bidrar – blitt en kjær del av julestemningen i mange hjem rundt om i landet. Julen 2020 blir imidlertid enda mer spesiell, for i tillegg til årets hefte kommer også albumet Juleroser, som har fått ekstra brask og bram fra Bergens Filharmoniske Orkester. På plata medvirker også Bjørn Eidsvåg, Fargespill, Edvard Grieg Kor og AURORA. 

Herborg Kråkevik tar med seg musikken og suksesskonseptet Juleroser med seg til noen utvalgte scener rundt om i landet i desember. På turneen har hun med seg forfattere Vigdis Hjorth og Vetle Lid Larssen samt andre eksepsjonelle gjester som har skrevet for juleheftet. Disse eminente formidlerne vil gi publikum fortellinger, dikt og humoristiske høydepunkt fra Juleroser-heftene.

Sammen garanterer de for at det blir adventstemning, julelatter- og tristesser, klassiske julefortellinger og helt rykende ferske tekster om hverandre fra Norges største kunstnere. Dessuten vil Herborg selv synge med et førsteklasses orkester – Julerosekvintetten – under ledelse av Helge Lilletvedt og med trompetvirtuos Mathias Eick som solist.

I Bergen, Oslo og Kristiansand kan publikum i tillegg glede seg til å oppleve dette sterke laget sammen med byens eget symfoniorkester; Bergen Filharmoniske Orkester, Oslo-Filharmonien og Kristiansand Symfoniorkester. Med andre ord blir dette en helt unik opplevelse.

 – Dette skal bli ei juleforestilling som snakkar til alle krinkar og krokar av julehjarte vårt! Jul er følsame greier, og kunst gjer alltid godt, om det no er musikk, litteratur eller biletkunst. Eg håpar de vil koma og oppleva Juleroser frå scenen. Me skal gjera alt me kan for å underhalda og røra dykk og forhåpentlig gje alle litt fred i julesinnet, sier Herborg. 

JULEROSER 2020
02.12 Grieghallen, Bergen – AVLYST
03.12 Grieghallen, Bergen – AVLYST
03.12 Grieghallen, Bergen – AVLYST
05.12 Oslo Konserthus – AVLYST
06.12 Oslo Konserthus – AVLYST
06.12 Asker Kulturhus – AVLYST
08.12 Ibsenhuset, Skien
09.12 Lillestrøm Kultursenter – AVLYST
10.12 Bølgen Kulturhus, Larvik
11.12 Kolben Kulturhus – AVLYST
12.12 Blå Grotte, Fredrikstad
13.12 Maihaugsalen, Lillehammer
15.12 Kilden, Kristiansand – UTSOLGT
16.12 Kilden, Kristiansand – UTSOLGT
17.12 Sandnes Kulturhus – AVLYST
18.12 Bømlo Kulturhus– AVLYST
19.12 Voss Kino – AVLYST
20.12 Jondal Kyrkje– AVLYST

Unni spiller Unni Wilhelmsen

Unni Wilhelmsen har tatt et dypdykk i sin rikholdige skattekiste av musikk og gamle låter får skinne på nytt når gi noen ytterst få, eksklusive og unike konserter på utvalgte steder i Norge denne høsten. Med seg har hun de dyktige musikerne Ronny Yttrehus og Reidar Opdal.

Den kreative sangfuglen har i snart 25 år reist land og strand rundt i Norge med musikken sin, og med det etablert seg som en av våre mest betydningsfulle singer-songwriters. Med over 3000 konserter, åtte albumutgivelser og slagere som Won’t Go Near You Again og Anything ‘Bout June, har Unni satt solide spor i de fleste nordmenns musikalske hjerter.

18.09 Rockefeller, Oslo
25.09 Bankgården, Arendal
26.09 Gregers, Hamar
29.09 Vestlia Resort, Geilo
01.10 Lillestrøm Kultursenter
02.10 1847-brenneriet, Lillehammer (UTSOLGT)
03.10 Tofte Samfunnshus
04.10 Ibsenhuset, Skien