fbpx

Dagsverk for Down 2021

Søndag 21. mars er Verdensdagen for Downs syndrom. Tradisjon tro står Ingrid Bjørnov i spissen for aksjonen Dagsverk for Down, hvor hun oppfordrer til humørfylt dugnad. Selv inviterer hun til #huskonsertfordown, se den her.

Dagsverk for Down er en stiftelse som arbeider for å bedre vilkårene for personer med Down syndrom, fortrinnsvis i Norge. I tillegg til å være et supplement til øvrige stiftelser med liknende formål, er tanken å fungere som en gave-stiftelse, med minimal administrasjon. Innsamlede midler øremerkes formål og organisasjoner som kommer mennesker med Down syndrom til gode, og som bidrar til synliggjøring og inkludering.

PS: ønsker du å bidra utenom aksjonsdato 21. mars så er det absolutt mulig.
Kontonummer er 1720.28.80436, og VIPPS-nummer er 584332.

Bli med på et Dagsverk for Down du også!

Tora by Anne-Marie Forker www.forkerfotos.com-2
Tora by Anne-Marie Forker www.forkerfotos.com-2

TORA nominert til Spellemann!

Foto: Anne-Marie Forker 

TORA, med Norges nye gitarheltinne Tora Dahle Aagård i spissen, er nominert til Spellemannspris i kategorien blues for sitt nyeste album GIRLS.

Spellemann er Norges største musikkprisutdeling, og under sendingen på NRK1 fredag 16. april får vi vite hvem av de nominerte som tar med seg de prestisjetunge Spellemannharpene hjem for musikkåret 2020.

 

Unni Wilhelmsen: 50 år på kloden – 25 år som musiker!

50 år på kloden – 25 år som musiker! Unni Wilhelmsen feirer med stor jubileumskonsert på Rockefeller søndag 17. oktober, med musikalske venner som Jo Nesbø, Thom Hell og Steinar Raknes på scenen.

Den kreative sangfuglen har i 25 år reist land og strand rundt i Norge med musikken s

in, og med det etablert seg som en av våre mest betydningsfulle singer/songwritere. Med over 3000 konserter og åtte albumutgivelser har Unni satt solide spor i de fleste nordmenns musikalske hjerter.

Wilhelmsen fyller 50 år i år, og det er samtidig 25 år siden hun debuterte med albumet «To Whom It May Concern». Hennes aller første singel «Won’t Go Near You Again» ble stor hit, og under Spellemannprisen i 1996 fikk hun to priser for debutalbumet; årets kvinnelige artist og årets album. I tillegg til celebre gjester har hun denne kvelden med seg et husband som består av Ronny Yttrehus, Reidar Frugård Opdal, Gunnar Augland, Ole Jørn Myklebust og Ronny Johnsen.

Billetter i salg fredag 12. februar kl. 09.00.

BILLETTER

Tora by Anne-Marie Forker www.forkerfotos.com-2
Tora by Anne-Marie Forker www.forkerfotos.com-2

Adresseavisens Musikkstipend til Tora Dahle Aagård

Under Adresseavisens nyttårskonsert fredag 8. januar i Olavshallen mottok Tora Dahle Aagård Adresseavisens Musikkstipend 2021. Hun fremførte sin egen låt “Cry for Me” sammen med Trondheim Symfoniorkester under ledelse av Helge Førde. Dahle Aagård er godt i gang med sitt tredje studioalbum, og pengene kommer godt med i en tid hvor det ikke har vært mye jobb for artister med musikken som sitt levebrød. I 2021 skal TORA blant annet på turné i Storbritannia, spille på norske festivaler som Moldejazz, Nidaros Blues og Steinkjerfestivalen, samt Randers City Blues i Danmark.

Herborg Kråkeviks Juleroser i salg nå!

Juleroser er et nydelig illustrert, litterært julehefte med bidrag fra noen av vår tids fremste forfattere og kunstnere.

Som redaktør for det mest populære juleheftet i Norge ønsker Herborg Kråkevik å gi leserne store kunstopplevelser til jul, i en god balanse mellom nostalgi og modernitet. Årets tema er kransen, et symbol på evighet. Det er i år 100 år siden Sigrid Undset utga Kransen, første band i trilogien om Kristin Lavransdatter – det kan du blant annet lese om i årets hefte.

Juleroser 2020 har også bidrag fra Nina Lykke, Simon Stranger, Naja Marie Aidt, Magne Furuholmen, Mari Slaattelid, Jon Fosse, Sigrid Bonde Tusvik og flere andre, i tillegg til at AURORA har skrevet den nye julesangen «Vinterens gåte».

Heftet fås kjøpt her.

6/6 – Aftenposten
6/6 – Stavanger Aftenblad
6/6 – Fædrelandsvennen
5/6 – Dagbladet

 

«Igjen har Herborg Kråkevik samlet en bukett forfattere, diktere, artister og kunstnere fra øverste hylle til en råsterk juledugnad med tekster, dikt og bilder. Her er det mange medrivende tekster, poetiske funderinger, lekre illustrasjoner og alvorstunge øyeblikk som maner til ettertanke.»
Aftenposten

«I sin sjette utgave – og etter at et utall andre har forsøkt å kopiere suksessoppskriften – er Herborg Kråkeviks «Juleroser» stadig det mest innholdsrike og gjennomførte av de voksne juleheftene. … Dette er den typen trykksak man nesten bare må spare på.»
Fædrelandsvennen

Stardust – ny bok og forestilling av Hilde Louise

Hilde Louise Asbjørnsen tar oss tilbake til forrige århundre og sine største musikalske heltinner og deres røverhistorier. Disse er samlet til en forrykende historie om kvinnefrigjøring og musikk. Boken «Stardust» blir sluppet i januar 2021 etterfulgt av forestillingen med samme navn, som blir satt opp for første gang 3. februar 2021 på Edderkoppen Scene i Oslo.

Du kan allerede nå forhåndsbestille et signert eksemplar av boken som utgis av Pitch Forlag den 18. januar. Forhåndsbestill signert versjon her!
Billetter til showet på Edderkoppen Scene kan kjøpes her.

 

Les mer

Foto: Agnete Brun
Foto: Agnete Brun

Julesanatoriet 2020

Når adventstiden treffer som en medisinball i bakhodet, tilbyr Kari og Ingrid nitti minutters innleggelse på Julesanatoriet.
Velkommen til en musikalsk førjulsforestilling med vennlig skråblikk på slekters gang og frynsete førjulsnerver.

Di derre: Anonyme Akustikere til Sentrum Scene

Førjulskonsert med Di Derre på Sentrum Scene har blitt en tradisjon for mange. I år kommer førjulsgaven i en litt annerledes innpakning!

Denne gangen bringer Di derre sitt akustiske konsept «Anonyme Akustikere» for første gang til Oslo. De legger bort sine elektriske alibier og bytter ut trommesett og elgitarer med vaskebrett og kassegitarer. Gamle slagere får en helt ny vår – hør tidløse klassikere som «Jenter» og «Rumba med Gunn» i nye og akustiske versjoner.

Denne kvelden selges kun 200 billetter per konsert.

Fredag 11. desember kl. 18.00 – UTSOLGT
Fredag 11. desember kl. 21.00 – UTSOLGT
Lørdag 12. desember kl. 18.00 – UTSOLGT
Lørdag 12. desember kl. 21.00

NB! Den først planlagte og utsolgte konserten 11. desember (med full, stående kapasitet) er dessverre avlyst. Ny konsert er satt til fredag 10. desember 2021, og kjøpte billetter gjelder som adgangstegn til den nye konserten neste år. Nye billetter må kjøpes til Anonyme Akustikere 11. + 12. desember 2020.

Julejazz med Hilde Louise Orchestra

Det nærmer seg jul, og tradisjon tro skal Hilde Louise Orchestra ut på Julejazz-turné .

I 2013 gav Hilde Louise Orchestra ut det kritikerroste albumet ‘Round About Christmas, som ble kåret til Årets Juleplate i VG. Siden den gang har Hilde Louise og band gjort flere swingende julekonserter rundt omkring i landet, og blitt en årlig tradisjon hos Nasjonal Jazzscene Victoria i Oslo.

29.11 Ibsenhuset, Skien (få billetter!)
03.12 Arendal Kulturhus 
09.12 Kolben Kulturhus – AVLYST
10.12 Askim Kulturhus
11.12 Glenghuset, Sarpsborg
12.12 Nasjonal Jazzscene, Oslo (EKSTRA!)
12.12 Nasjonal Jazzscene, Oslo (UTSOLGT!)

Klikk på lenkene for billettsalg.

Ingrid Bjørnov med ny bok!

Hva er disse hektene man gjerne vil komme seg til? Er det et land, et sted, en følelse? Og når man har kommet seg dit – hva da? Er det der den ultimate ro og orden befinner seg?

Det er 20 år siden Ingrid Bjørnov debuterte som soloartist, og denne boken er en samling og et tverrsnitt av hennes tekstproduksjon – godbiter fra kåserier, radiosendinger og forestillinger. Felles for dem alle er at de med umiskjennelig Bjørnovsk skråblikk og rappe humor reflekterer over livet som vi kan kjenne oss igjen i: ekteskap, husbygging, naboens tujahekk, og sorgen over buksestørrelsen som forsvant. Som en rød tråd går lengselen etter å få orden på tilværelsen og styr på sakene. Og her kommer hektene inn. For alle kommer seg til hektene på ulikt vis, være seg med brekkjern, hattevarp, kajakk eller yoga. Og til syvende og sist er det det disse fortellingene handler om – å finne sin egen vei i kaoset.

Boken utgis via Vega Forlag og kan kjøpes her.