fbpx

Ny singel fra Di derre!

Akkurat som “Strawberry Fields Forever” ikke kom med på “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” kom ikke “Denne sangen er ikke om deg” med på Di derres siste album “Høyenhall“. Som er litt merkelig i og med at det var den låta som satte i gang hele idéen om å lage et nytt album, forteller bandet. Men da albumet var ferdig innspilt hadde musikken og fortellingene der fått en såpass annen valør at “Denne sangen er ikke om deg” rett og slett ikke passet inn.

Om låta skriver komponist Jo Nesbø:
“‘Denne sangen er ikke om deg’ er en av de merkelige tilfellene av en låt som tok omtrent like lang tid å skrive som det tar å spille den. Og som gjør at du automatisk tenker at den har jeg skrevet før eller ubevisst rappet fra noen. Vel, jeg har ikke skrevet den før og greier ikke å komme på hvor jeg eventuelt har hørt den, men jeg er meget mottagelig for innspill på hvem som egentlig har lagd ‘Denne sangen er ikke om deg’. Søksmål tas mot med takk og unnskyldninger.”

Akkurat. I mellomtiden: her er sangen “Denne sangen er ikke om deg“.

Konsertliste for sommerens konserter med Di derre finner du her.

Albumslipp: Red Lips, Knuckles and Bones

Hilde Louise Asbjørnsen slapp 3. mai sitt lenge etterlengtede ellevte album Red Lips, Knuckles and Bones – og de gode anmeldelsene har ikke latt vente på seg:

5/6: «Elegant, sensuelt, smektende og innsmigrende popjazz.»
Dagbladet, Øyvind Rønning

«Mer enn en reinhekla jazzsanger/låtskriver er Hilde Louise Asbjørnsen det som engelskspråklige ville kalt «a jazz informed singer/songwriter», en sjangeroverskridende kunstnersjel som anvender sine jazzferdigheter der de måtte passe og der det måtte passe henne. […] men slik Asbjørnsen synger og slik bandet spiller er jazzen alltid der (…) u-utviskbar som flekkene på en leopard.»
Jazznytt, Terje Mosnes om Red Lips, Knuckles and Bones

«En hyllest til musikken, til byens puls, til beina og knoklene som skaper bevegelsene, og som danser til sin egen beat […] fantasifull og hemmelighetsfull historiefortelling som setter en spiss på musikken.»
Dagsavisen, Geir Rakvaag

«Man vet det nesten på forhånd – før første takt har inntatt rommet: Det er alltid stil og klasse over det Hilde Louise Asbjørnsen bringer til torgs. Sånn er det også denne gangen.»
Nettavisen, Tor Hammerø

Foto: Anna Julia Granberg (2018)
Foto: Anna Julia Granberg (2018)

Hilde Louise klar for plateslipp!

Fredag 3. mai slippes det etterlengtede albumet Red Lips, Knuckles and Bones via tyske Ozella Music. På det nye albumet erobrer Asbjørnsen et nytt territorium både med tekst og musikalsk uttrykk; tekstene spinner rundt verden vi lever i og musikalsk groover det som 60-tallets Duke Pearson og Lee Morgan, Rhythm & Blues, og så klart New Orleans.
Plateslippet feires med releasekonsert på Nasjonal Jazzscene i Oslo samme dag.

Men det er langt fra eneste sjanse å oppleve nytt materiale fra Hilde Louise; hun tar nemlig med seg bandet sitt ut på påfølgende releaseturné over det ganske land.

KONSERTER Vår-og Sommersesong:
27.04 Jazzahead!, Bremen (DE)
03.05 Nasjonal Jazzscene, Oslo – Releasekonsert
11.05 Rådhusteatret, Ski
23.05 Festspillene i Nesbyen
21.06 TBA!
22.06 Hadeland Jazzforum
05.07 Trandal Blues, Ørsta
06.07 Kongsberg Jazzfestival
18.07 Café Oline, Hvaler
26.07 Rådhusamfiet, Åsgårdstrand
13.08 Cosmopolite, Oslo Jazzfestival

Mer datoer kommer.

Sommeren på LOSEN

Sommerens konsertprogram på LOSEN er endelig klart!

03.07: Ingrid Bjørnov – UTSOLGT!
04.07: Øystein Sunde – Få billetter
13.07: Finn Bjelke – Popquiz
17.07: Trang Fødsel
20.07: Livet sjæl – en aften med Trond-Viggo Torgersen, Anita Skorgan og Georg Keller
24.07: Janove
26.07: Eggum & Sivertsen: VI TO (er ikke Romeo og Julius) – Få billetter
31.07: No. 4
02.08: Bjørn Eidsvåg og Lisa Nilsson
07.08: Sigvart Dagsland
10.08: ABBA The Journey

Hilde Louise som Anitra i Peer Gynt

Velkommen til Henrik Ibsens store mesterverk; Peer Gynt under åpen himmel ved Karpedammen scene.

I år presenteres stykket med et stjernespekket ensemble med Hans Marius Hoff Mittet som Peer Gynt, Lise Fjeldstad som Mor Åse, Mari Maurstad som Den Grønnkledde. Hilde Louise Asbjørnsen er Anitra, Johannes Joner er Knappestøperen og Silvia Moi er Solveig.
Orkester: Forsvarets stabsmusikkorps
Instruktør: Svein Sturla Hungnes

Billettkjøp på nett: https://bit.ly/2FS91r9
Billettkjøp på telefon: 815 33 133
Mer info: www.sakk.no
Facebook arrangement: http://tinyurl.com/y2e6uo8t

Foto: Håvard Madsbakken

Jon Skolmen (1940 – 2019)


Vår alles kjære Jon reiste stille videre i går kveld.

For oss er det uvirkelig at du ikke er her lenger.
Takk for alle årene som samarbeidspartner/kollega og venn.
Få klarte å nyte livet med wienerbrød og kaffe – som du.
Få har klart å glede et helt folk (i både Norge og Sverige) uansett alder, gjennom generasjoner – som du.
Få var så glad i å være sosial, og i god mat/drikke – som du.
Få var så morsom å sitte sammen med på en kafé, på en jobb, på en reise eller hvor som helst – når «kommentatoren» satte i gang – som du.
Få hadde kombinasjonen av å være SÅ distré og SÅ tilstede – som du.
Få har klart å være så genuin «snill-morsom» – som du.
Få var så god til å fremsnakke de unge kollegaene i bransjen – som du.
Få var så stolt og glad i familien sin – som du.
INGEN klarte å være så sjarmerende Mr Gjortomstuen – som du.

Hvil deg nå, kjære Jon.
Vi vil aldri glemme deg.
Vi lyser FRYD over ditt minne.

Grand Finale: Steinway to Heaven

STEINWAY TO HEAVEN – SISTE MULIGHET

Ingrid Bjørnovs kritikerroste soloshow «Steinway to Heaven» (Bjørnovs femte) gikk sin seiersgang i 2017 med utsolgte hus for et særdeles entusiastisk publikum. BroadwayWorld Norge belønnet sågar forestillingen med prisen «Best touring show».

I 2018 skulle store deler av landet ha fått oppleve Ingrid briljere fra scenen, men det ble altså ikke slik. Derfor er det gledelig å meddele at Ingrid nå besøker noen få utvalgte hus for å gi forestillingen sin velfortjente «Grand Finale».

Her er det bare å legge håret!

30.10 ULLENSAKER KULTURHUS
31.10 OSLO KONSERTHUS (Få billetter!)
01.11 OSLO KONSERTHUS (EKSTRA!)
06.11 DRAMMENS TEATER
07.11 DRAMMENS TEATER
08.11 LILLESTRØM KULTURSENTER
09.11 RÅDHUSTEATRET, KONGSVINGER
13.11 BÆRUM KULTURHUS – UTSOLGT!
14.11 BLÅ GROTTE, FREDRIKSTAD
15.11 IBSENHUSET, SKIEN
16.11 BAKKENTEIGEN KULTURHUS, HORTEN

Feirer kvinnedagen med røde lepper og ny singel!

For Hilde Louise Asbjørnsen har rød leppestift blitt et viktig symbol på kvinnelig styrke. Derfor fikk første smakebit fra det kommende albumet navnet «Red Lips». Singelen er en frisk og deilig rythm-and-blues låt, som slippes på kvinnedagen, 8. mars.

 

Hilde Louises univers er magisk, forførende og tidløst. Med seg har hun et håndplukket, groovy band, og sammen skaper de en forfriskende mix av jazz, pop og rythm-and-blues.

 

«When I put my red lips on, I can do just anything, I can start a hurricane, I can make a grown man sing», synger Hilde Louise i «Red Lips». Det gjøres i duett med gitarist Svein Erik Martinsen, som også leverer en lidenskapelig, bluesy gitar-solo som trekker lytteren inn i en westernsaloon fylt av røyk og bevæpnede kvinner i høye hæler.

– Inspirasjonen til teksten kom ved lyden av mine egne fottrinn en gang jeg trampet avgårde i mine høye, tunge Doctor Martins til en jobb jeg hadde lite lyst til å gjøre akkurat da. Jeg følte meg nedfor og innadvendt, men måtte allikevel gjennomføre. Da jeg kom frem og så meg selv i speilet, tok jeg på meg rød leppestift og kjente styrken bre seg. De røde leppene gir meg lys, inspirasjon og fungerer nesten som en uniform, forteller Asbjørnsen.

«Red Lips» er en kommentar til de inngrodde holdningene som definerer såkalte kvinnelige egenskaper som svake. Den handler om at det er mulig å erobre alle områder i livet med femininitet, sensualitet og «myke verdier» i behold. Teksten formidler disse egenskapene som en kraft, ikke som et hinder. På denne måten blir røde lepper et symbol på styrke, og gir makt i møte med omverdenen.

Jeg har brukt rød leppestift siden tenårene, og har i pressen blitt sammenlignet med Marilyn Monroe. Hun blir ofte fremstilt som et offer for sitt eget utseende. Monroe var kjent som pinup modell og sexbombe, selv om hun også var en glitrende skuespiller, sanger og komiker. For henne ble de røde leppene kanskje en hemsko. I dag oppleves det annerledes. I låten «Red Lips» hyller jeg røde lepper som et tegn på mot og kraft, avslutter Hilde Louise Asbjørnsen.

Hilde Louise er like mye musiker og poet som historieforteller. Hun har gjennom tidene blitt sammenlignet med storheter som Billie Holiday, Marilyn Monroe og Peggy Lee.

Med røde lepper erobrer Hilde Louise Asbjørnsen hva det skal være i denne suggererende, rythm-and-blues låten, som gis ut på Ozella Music på selveste Kvinnedagen, 8. mars 2019. Dette er første smakebit fra det kommende albumet som slippes i mai og feires med turné.

 

Bekreftede konsertdatoer:
23.02 Annerledes Blues EFTA ved Moss Bluesklubb
08.03 Hamar Kulturhus – SINGELSLIPP
09.03 Tynset Jazzklubb
22.03 Risør Jazzklubb
23.03 Kulturbanken Kreti & Pleti, Jessheim
05.04 Son Kulturkirke
03.05 Victoria, Oslo – RELEASEKONSERT
11.05 Rådhusteatret, Ski
… flere kommer!

Foto: NRK/Julie Maria Naglestad
Foto: NRK/Julie Maria Naglestad

Tora i Beat for Beat på NRK

Foto: NRK/Julia Marie Naglestad

Fredag 7. mars blir Tora Dahle Aagård å se i NRKs populære gullrekkeprogram Beat for Beat! På Toras lag finner vi Margaret Berger. De konkurrerer mot Venke Knutson og Mirjam Omdal.
Programmet blir tilgjengelig på nett samme dato, og kan deretter sees på NRKs nettspiller når det passer deg best – det finner du her.

Foto: NRK/Julia Marie Naglestad

Göran Fristorp til Tromsø

Lørdag 27 april gir Göran Fristorp en eksklusiv konsert på Verkstedet i Tromsø!

Göran Fristorp er en svensk gitarist og trubadur, født 1948, svært godt kjent i Norge for Nils Ferlin-slagerne «Men går jag över ängarna» og «Syner i lövsprickningen». Han studerte klassisk gitar ved Göteborgs Musikkonservatorium. Med duoen Malta vant han svenske Melodifestivalen i 1973 med «Sommaren som aldrig säger nej» og endte på femteplass i Eurovision Song Contest 1973. Etter en turné til Sovjet i 1976 opptrådte han 11.–14. januar 1978 på Banketten i Oslo med Rune Öfwermans orkester, sammen med Sylvia Vrethammar på vokal, Ed Thigpen på trommer, Mads Vinding på bass og Rune Gustafsson på gitar. Hans første norgesturné gikk med Finn Kalvik høsten 1978, og to år senere var han på svenske SVT med Radka Toneff. I forbindelse med en opptreden i det norske programmet Syng med oss, ble det ny norgesturné i 1981, og sommeren etter var han på Moldejazz(Naustet Vårt med Arne Nøst sitt Et Cetera). Han ble dekket i NRK- programmet Sommarteltet og hadde senere turné med Arild Andersen.

Tidlig i 1983 besøkte han Nord-Norge for første gang, og året etter utga Kirkelig Kulturverksted tekster av Eyvind Skeie, tonesatt av Sigvald Tveit, og fremført av nettopp Fristorp samt Anne Lise Gjøstøl og koret Grex Vocalis, ledet av Carl Høgset. Han har spilt en god del i Nord-Norge, bl.a.i 1993 ved kulturuka i Harstad og
så Fleinvær med Nordnorsk Kammerorkester.

Billetter fås her.

%d bloggere liker dette: