fbpx

Juleroser 2021

Julerosekveld med Herborg Kråkevik og gjester


Herborg Kråkevik legger ut på storslått Julerose-turné med Linda Eide, Vigdis Hjorth, Mathias Eick og orkester!

TURNÉLISTE

25.11.21: Kirkelandet Kirke, Kristiansund med Kristiansund Symfoniorkester

26.11.21: Surnadal Kulturhus med Kristiansund Symfoniorkester

02.12.21. Lillestrøm Kultursenter med Julerosekvintetten

03.12.21: Hamar Kulturhus med Julerosekvintetten

04.12.21: Oslo Konserthus med Julerosekvintetten

05.12.21: Nøtterøy Kulturhus med Julerosekvintetten

06.12.21: Ibsenhuset, Skien med Julerosekvintetten

07.12.21: Maihaugsalen, Lillehammer med Julerosekvintetten

08.12.21: Asker Kulturhus med Julerosekvintetten

09.12.21. Kongsberg Musikkteater med Julerosekvintetten

10.12.21: Kolben Kulturhus med Julerosekvintetten

11.12.21: Grieghallen med Bergen Filharmoniske Orkester

12.12.21: Grieghallen med Bergen Filharmoniske Orkester

14.12.21: Gamlekinoen på Voss med Julerosekvintetten

15.12.21: Jondal Kyrkje med Julerosekvintetten

16.12.21: Bømlo Kulturhus med Julerosekvintetten

17.12.21: Sandnes Kulturhus med Julerosekvintetten

18.12.21: Bakkenteigen Kulturhus, Horten med Julerosekvintetten

19.12.21: Bølgen kulturhus, Larvik med Julerosekvintetten

20.12.21: Drammens Teater med Julerosekvintetten

Herborg Kråkevik tar i år med seg musikken og suksesskonseptet Juleroser til noen utvalgte scener rundt om i landet. På turneen har hun med seg forfatteren Vigdis Hjorth, journalist og humorist Linda Eide og trompetvirtuos Mathias Eick. I tillegg til ny og tradisjonell julemusikk, vil disse eminente formidlerne gi publikum fortellinger, dikt og humoristiske høydepunkt fra Juleroser-heftene. Det blir adventstemning, julelatter- og tristesser, klassiske julefortellinger og helt rykende ferske tekster om hverandre.

Herborg har i tillegg med seg pianist Helge Lilletvedt og Julerosekvintetten, og hvert sted får de selskap av lokale barnekor. I Kristiansund og Surnadal kan publikum glede seg til å oppleve dette sterke laget sammen med Kristiansund Symfoniorkester, og i Bergen får de selskap av byens eget eminente orkester; Bergen Filharmoniske Orkester.

De siste årene har juleheftet Juleroser med redaktør Herborg Kråkevik blitt en kjær del av julestemningen i mange hjem rundt om i landet. Julen 2020 kom albumet Juleroser med helt nye julesanger signert mellom andre Aurora Aksnes, Odd Nordstoga og Anne Grete Preus, innspilt av Herborg og Bergens Filharmoniske Orkester. På albumet medvirker også Bjørn Eidsvåg, Fargespill, Trygve Skaug, Marianne Pentha, AURORA og Mathias Eick.

I november 2021 kommer albumet «Barnas Juleroser» med julesanger og fortellinger som har stått på trykk i juleheftet med samme navn som Herborg også er redaktør for. På albumet opptrer Herborg sammen med Julerosekvintetten, Bolteløkka Jentekor, Bislett Guttekor og Kåre Conradi.

– Dette skal bli ei juleforestilling som snakkar til alle krinkar og krokar av julehjarte vårt! Jul er følsomme greier, og litt kunst gjer alltid godt, om det no er musikk, litteratur eller biletkunst. Eg håpar de vil koma og oppleva Juleroser frå scenen. Me skal gjera alt me kan for å underhalda og røra dykk og forhåpentlig gje alle litt fred i førjulsinnet, sier Herborg.

 

Photo: Signe Fuglested Luksengard
Photo: Signe Fuglested Luksengard

Nytt album fra Du og jeg og vi 2-3-4!

Den gøyale gjengen i Du og jeg og vi 2-3-4 slapp 7. mai sitt andre album Balkongfest.
I den forbindelse legger de ut på stor turné dette året, og du kan booke dem her!

Konsertene passer for hele familien, men særlig for barn i alderen 3-10 år. De blir tatt med på et spennende musikalsk eventyr med spennende utfordringer og karakterer!

Klikk her for å lese mer og se turnéliste.

 

 

Dagsverk for Down 2021

Søndag 21. mars er Verdensdagen for Downs syndrom. Tradisjon tro står Ingrid Bjørnov i spissen for aksjonen Dagsverk for Down, hvor hun oppfordrer til humørfylt dugnad. Selv inviterer hun til #huskonsertfordown, se den her.

Dagsverk for Down er en stiftelse som arbeider for å bedre vilkårene for personer med Down syndrom, fortrinnsvis i Norge. I tillegg til å være et supplement til øvrige stiftelser med liknende formål, er tanken å fungere som en gave-stiftelse, med minimal administrasjon. Innsamlede midler øremerkes formål og organisasjoner som kommer mennesker med Down syndrom til gode, og som bidrar til synliggjøring og inkludering.

PS: ønsker du å bidra utenom aksjonsdato 21. mars så er det absolutt mulig.
Kontonummer er 1720.28.80436, og VIPPS-nummer er 584332.

Bli med på et Dagsverk for Down du også!

Tora by Anne-Marie Forker www.forkerfotos.com-2
Tora by Anne-Marie Forker www.forkerfotos.com-2

TORA nominert til Spellemann!

Foto: Anne-Marie Forker 

TORA, med Norges nye gitarheltinne Tora Dahle Aagård i spissen, er nominert til Spellemannspris i kategorien blues for sitt nyeste album GIRLS.

Spellemann er Norges største musikkprisutdeling, og under sendingen på NRK1 fredag 16. april får vi vite hvem av de nominerte som tar med seg de prestisjetunge Spellemannharpene hjem for musikkåret 2020.

 

Unni Wilhelmsen: 50 år på kloden – 25 år som musiker!

50 år på kloden – 25 år som musiker! Unni Wilhelmsen feirer med stor jubileumskonsert på Rockefeller søndag 17. oktober, med musikalske venner som Jo Nesbø, Thom Hell og Steinar Raknes på scenen.

Den kreative sangfuglen har i 25 år reist land og strand rundt i Norge med musikken s

in, og med det etablert seg som en av våre mest betydningsfulle singer/songwritere. Med over 3000 konserter og åtte albumutgivelser har Unni satt solide spor i de fleste nordmenns musikalske hjerter.

Wilhelmsen fyller 50 år i år, og det er samtidig 25 år siden hun debuterte med albumet «To Whom It May Concern». Hennes aller første singel «Won’t Go Near You Again» ble stor hit, og under Spellemannprisen i 1996 fikk hun to priser for debutalbumet; årets kvinnelige artist og årets album. I tillegg til celebre gjester har hun denne kvelden med seg et husband som består av Ronny Yttrehus, Reidar Frugård Opdal, Gunnar Augland, Ole Jørn Myklebust og Ronny Johnsen.

Billetter i salg fredag 12. februar kl. 09.00.

BILLETTER

Tora by Anne-Marie Forker www.forkerfotos.com-2
Tora by Anne-Marie Forker www.forkerfotos.com-2

Adresseavisens Musikkstipend til Tora Dahle Aagård

Under Adresseavisens nyttårskonsert fredag 8. januar i Olavshallen mottok Tora Dahle Aagård Adresseavisens Musikkstipend 2021. Hun fremførte sin egen låt “Cry for Me” sammen med Trondheim Symfoniorkester under ledelse av Helge Førde. Dahle Aagård er godt i gang med sitt tredje studioalbum, og pengene kommer godt med i en tid hvor det ikke har vært mye jobb for artister med musikken som sitt levebrød. I 2021 skal TORA blant annet på turné i Storbritannia, spille på norske festivaler som Moldejazz, Nidaros Blues og Steinkjerfestivalen, samt Randers City Blues i Danmark.

Herborg Kråkeviks Juleroser i salg nå!

Juleroser er et nydelig illustrert, litterært julehefte med bidrag fra noen av vår tids fremste forfattere og kunstnere.

Som redaktør for det mest populære juleheftet i Norge ønsker Herborg Kråkevik å gi leserne store kunstopplevelser til jul, i en god balanse mellom nostalgi og modernitet. Årets tema er kransen, et symbol på evighet. Det er i år 100 år siden Sigrid Undset utga Kransen, første band i trilogien om Kristin Lavransdatter – det kan du blant annet lese om i årets hefte.

Juleroser 2020 har også bidrag fra Nina Lykke, Simon Stranger, Naja Marie Aidt, Magne Furuholmen, Mari Slaattelid, Jon Fosse, Sigrid Bonde Tusvik og flere andre, i tillegg til at AURORA har skrevet den nye julesangen «Vinterens gåte».

Heftet fås kjøpt her.

6/6 – Aftenposten
6/6 – Stavanger Aftenblad
6/6 – Fædrelandsvennen
5/6 – Dagbladet

 

«Igjen har Herborg Kråkevik samlet en bukett forfattere, diktere, artister og kunstnere fra øverste hylle til en råsterk juledugnad med tekster, dikt og bilder. Her er det mange medrivende tekster, poetiske funderinger, lekre illustrasjoner og alvorstunge øyeblikk som maner til ettertanke.»
Aftenposten

«I sin sjette utgave – og etter at et utall andre har forsøkt å kopiere suksessoppskriften – er Herborg Kråkeviks «Juleroser» stadig det mest innholdsrike og gjennomførte av de voksne juleheftene. … Dette er den typen trykksak man nesten bare må spare på.»
Fædrelandsvennen

Stardust – ny bok og forestilling av Hilde Louise

Hilde Louise Asbjørnsen tar oss tilbake til forrige århundre og sine største musikalske heltinner og deres røverhistorier. Disse er samlet til en forrykende historie om kvinnefrigjøring og musikk. Boken «Stardust» blir sluppet i januar 2021 etterfulgt av forestillingen med samme navn, som blir satt opp for første gang 3. februar 2021 på Edderkoppen Scene i Oslo.

Du kan allerede nå forhåndsbestille et signert eksemplar av boken som utgis av Pitch Forlag den 18. januar. Forhåndsbestill signert versjon her!
Billetter til showet på Edderkoppen Scene kan kjøpes her.

 

Les mer

Foto: Agnete Brun
Foto: Agnete Brun

Julesanatoriet 2020

Når adventstiden treffer som en medisinball i bakhodet, tilbyr Kari og Ingrid nitti minutters innleggelse på Julesanatoriet.
Velkommen til en musikalsk førjulsforestilling med vennlig skråblikk på slekters gang og frynsete førjulsnerver.

Di derre: Anonyme Akustikere til Sentrum Scene

Førjulskonsert med Di Derre på Sentrum Scene har blitt en tradisjon for mange. I år kommer førjulsgaven i en litt annerledes innpakning!

Denne gangen bringer Di derre sitt akustiske konsept «Anonyme Akustikere» for første gang til Oslo. De legger bort sine elektriske alibier og bytter ut trommesett og elgitarer med vaskebrett og kassegitarer. Gamle slagere får en helt ny vår – hør tidløse klassikere som «Jenter» og «Rumba med Gunn» i nye og akustiske versjoner.

Denne kvelden selges kun 200 billetter per konsert.

Fredag 11. desember kl. 18.00 – UTSOLGT
Fredag 11. desember kl. 21.00 – UTSOLGT
Lørdag 12. desember kl. 18.00 – UTSOLGT
Lørdag 12. desember kl. 21.00

NB! Den først planlagte og utsolgte konserten 11. desember (med full, stående kapasitet) er dessverre avlyst. Ny konsert er satt til fredag 10. desember 2021, og kjøpte billetter gjelder som adgangstegn til den nye konserten neste år. Nye billetter må kjøpes til Anonyme Akustikere 11. + 12. desember 2020.