fbpx

Di derre: Anonyme Akustikere til Sentrum Scene

Førjulskonsert med Di Derre på Sentrum Scene har blitt en tradisjon for mange. I år kommer førjulsgaven i en litt annerledes innpakning!

Denne gangen bringer Di derre sitt akustiske konsept «Anonyme Akustikere» for første gang til Oslo. De legger bort sine elektriske alibier og bytter ut trommesett og elgitarer med vaskebrett og kassegitarer. Gamle slagere får en helt ny vår – hør tidløse klassikere som «Jenter» og «Rumba med Gunn» i nye og akustiske versjoner.

Denne kvelden selges kun 200 billetter per konsert.

Fredag 11. desember kl. 18.00 – UTSOLGT
Fredag 11. desember kl. 21.00 – UTSOLGT
Lørdag 12. desember kl. 18.00 – UTSOLGT
Lørdag 12. desember kl. 21.00

NB! Den først planlagte og utsolgte konserten 11. desember (med full, stående kapasitet) er dessverre avlyst. Ny konsert er satt til fredag 10. desember 2021, og kjøpte billetter gjelder som adgangstegn til den nye konserten neste år. Nye billetter må kjøpes til Anonyme Akustikere 11. + 12. desember 2020.

Julejazz med Hilde Louise Orchestra

Det nærmer seg jul, og tradisjon tro skal Hilde Louise Orchestra ut på Julejazz-turné .

I 2013 gav Hilde Louise Orchestra ut det kritikerroste albumet ‘Round About Christmas, som ble kåret til Årets Juleplate i VG. Siden den gang har Hilde Louise og band gjort flere swingende julekonserter rundt omkring i landet, og blitt en årlig tradisjon hos Nasjonal Jazzscene Victoria i Oslo.

29.11 Ibsenhuset, Skien (få billetter!)
03.12 Arendal Kulturhus 
09.12 Kolben Kulturhus
10.12 Askim Kulturhus
11.12 Glenghuset, Sarpsborg
12.12 Nasjonal Jazzscene, Oslo (EKSTRA!)
12.12 Nasjonal Jazzscene, Oslo (UTSOLGT!)

Klikk på lenkene for billettsalg.

Ingrid Bjørnov med ny bok!

Hva er disse hektene man gjerne vil komme seg til? Er det et land, et sted, en følelse? Og når man har kommet seg dit – hva da? Er det der den ultimate ro og orden befinner seg?

Det er 20 år siden Ingrid Bjørnov debuterte som soloartist, og denne boken er en samling og et tverrsnitt av hennes tekstproduksjon – godbiter fra kåserier, radiosendinger og forestillinger. Felles for dem alle er at de med umiskjennelig Bjørnovsk skråblikk og rappe humor reflekterer over livet som vi kan kjenne oss igjen i: ekteskap, husbygging, naboens tujahekk, og sorgen over buksestørrelsen som forsvant. Som en rød tråd går lengselen etter å få orden på tilværelsen og styr på sakene. Og her kommer hektene inn. For alle kommer seg til hektene på ulikt vis, være seg med brekkjern, hattevarp, kajakk eller yoga. Og til syvende og sist er det det disse fortellingene handler om – å finne sin egen vei i kaoset.

Boken utgis via Vega Forlag og kan kjøpes her.

Tora på hovedscenen i verdens største virtuelle gitarfestival

Høydepunktene står i kø for 26 år gamle Tora Dahle Aagård, som knapt har rukket å slippe sitt nye album GIRLS til strålende kritikker. Søndag delte den talentfulle gitaristen nemlig hovedscenen under verdens største gitarfestival Guitar.com LIVE med legender som Joe Bonamassa, Carlos Santana, St Vincent og John McLaughlin.

Se hele opptredenen her.

Se Tora spille 'Cry for me' her:

Herborg med ny Juleroser-turné

Herborg Kråkevik legger ut på storslått turné med Juleroser og spennende gjester i desember 2020.

De siste årene har juleheftet Juleroser med redaktør Herborg Kråkevik – der noen av landets fremste forfattere og kunstnere bidrar – blitt en kjær del av julestemningen i mange hjem rundt om i landet. Julen 2020 blir imidlertid enda mer spesiell, for i tillegg til årets hefte kommer også albumet Juleroser, som har fått ekstra brask og bram fra Bergens Filharmoniske Orkester. På plata medvirker også Bjørn Eidsvåg, Fargespill, Edvard Grieg Kor og AURORA. 

Herborg Kråkevik tar med seg musikken og suksesskonseptet Juleroser med seg til noen utvalgte scener rundt om i landet i desember. På turneen har hun med seg forfattere Vigdis Hjorth og Vetle Lid Larssen samt andre eksepsjonelle gjester som har skrevet for juleheftet. Disse eminente formidlerne vil gi publikum fortellinger, dikt og humoristiske høydepunkt fra Juleroser-heftene.

Sammen garanterer de for at det blir adventstemning, julelatter- og tristesser, klassiske julefortellinger og helt rykende ferske tekster om hverandre fra Norges største kunstnere. Dessuten vil Herborg selv synge med et førsteklasses orkester – Julerosekvintetten – under ledelse av Helge Lilletvedt og med trompetvirtuos Mathias Eick som solist.

I Bergen, Oslo og Kristiansand kan publikum i tillegg glede seg til å oppleve dette sterke laget sammen med byens eget symfoniorkester; Bergen Filharmoniske Orkester, Oslo-Filharmonien og Kristiansand Symfoniorkester. Med andre ord blir dette en helt unik opplevelse.

 – Dette skal bli ei juleforestilling som snakkar til alle krinkar og krokar av julehjarte vårt! Jul er følsame greier, og kunst gjer alltid godt, om det no er musikk, litteratur eller biletkunst. Eg håpar de vil koma og oppleva Juleroser frå scenen. Me skal gjera alt me kan for å underhalda og røra dykk og forhåpentlig gje alle litt fred i julesinnet, sier Herborg. 

JULEROSER 2020
03.12 Grieghallen, Bergen
05.12 Oslo Konserthus
06.12 Asker Kulturhus
08.12 Ibsenhuset, Skien
09.12 Lillestrøm Kultursenter
10.12 Bølgen Kulturhus, Larvik
11.12 Kolben Kulturhus
12.12 Blå Grotte, Fredrikstad
13.12 Maihaugsalen, Lillehammer
16.12 Kilden, Kristiansand
17.12 Sandnes Kulturhus
18.12 Bømlo Kulturhus
19.12 Voss Kino 
20.12 Jondal Kyrkje

Unni spiller Unni Wilhelmsen

Unni Wilhelmsen har tatt et dypdykk i sin rikholdige skattekiste av musikk og gamle låter får skinne på nytt når gi noen ytterst få, eksklusive og unike konserter på utvalgte steder i Norge denne høsten. Med seg har hun de dyktige musikerne Ronny Yttrehus og Reidar Opdal.

Den kreative sangfuglen har i snart 25 år reist land og strand rundt i Norge med musikken sin, og med det etablert seg som en av våre mest betydningsfulle singer-songwriters. Med over 3000 konserter, åtte albumutgivelser og slagere som Won’t Go Near You Again og Anything ‘Bout June, har Unni satt solide spor i de fleste nordmenns musikalske hjerter.

18.09 Rockefeller, Oslo
25.09 Bankgården, Arendal
26.09 Gregers, Hamar
29.09 Vestlia Resort, Geilo
01.10 Lillestrøm Kultursenter
02.10 1847-brenneriet, Lillehammer (UTSOLGT)
03.10 Tofte Samfunnshus
04.10 Ibsenhuset, Skien

Silje Nergaard: 30 år som artist

Silje Nergaard feirer i 2020 30-årsjubileum for sin artistkarriere, og i den anledning har hun gitt ut dobbeltalbumet SILJE NERGAARD.

Det første av de to albumene, Japanese Blue, er blitt til igjennom et samarbeidsprosjekt med den anerkjente pianisten Espen Berg, og består av flere av Siljes største hits. Sammen har de plukket sanger fra Siljes omfattende musikalske katalog med vakre, nedstrippede versjoner av hennes mest kjente materiale, blant annet Be Still My Heart, The Waltz og Japanese Blue.

Album nummer to, Hamar Stasjon/Hamar Railway Station, består av nyskrevne sanger hvor Silje ser tilbake til da hun sto på perrongen på Hamar stasjon og drømte om den store verden. Albumet inneholder vakre og personlige sanger som skildrer Siljes oppvekst tilknyttet Mjøsbyens hovedknutepunkt, med sterke avskjeder og gjensyn, omfavnelser og tårer av lykke og vemod.

En dag satte Silje seg på toget fra Hamar, fulgte drømmen og dro ut i verden med sangene sine; resten er historie.

 

TORA – Albumslipp og releasekonsert på Rockefeller 10.09

10. september slipper TORA sitt nytt album GIRLS, med påfølgende releasekonsert på Rockefeller i Oslo. Frontfigur  Tora Dahle Aagård følges av over 130.000 gitarelskende fans fra hele verden på Instagram – deriblant Hollywoodstjernen Alec Baldwin, som ofte deler videoene hennes og hyller hennes unike talent.

KJØP BILLETTER TIL RELEASEKONSERT HER

Tross sin unge alder har Tora allerede stått på scenen i Royal Albert Hall i London og spilt med både gitaristen til Michael Jackson og Paul Gilbert fra Mr Big, hun er blitt Internasjonal Ambassadør for den franske gitarprodusenten Marceau Guitars, og i høst legger hun og bandet ut på turné i Storbritannia.

Bjørnov & Sunde 2020: Avlyst


Kjære publikum!

I forbindelse med den pågående Covid-19 pandemien viste helseminister Bent Høie på en pressekonferanse fredag 7. august, til et reelt vedtak i henhold til smittevernlovens §4-1 om at det ikke åpnes for arrangementer over 200 personer i salen i september, samt at det ikke kommer ny informasjon om videre åpning eller stenging, før i september.
Med dette vedtaket er det dessverre ikke mulig for oss å gjennomføre den planlagte turneen med BJØRNOV & SUNDE høsten 2020, med henvisning til force majeure, og det er derfor med tungt hjerte vi nå må avlyse turneen.
Vi beklager de ulempene dette medfører – og ber om forståelse for at dette er en situasjon helt utenfor vår kontroll.

Kontakt ditt spillested – eller der du kjøpte billett, vedrørende refusjon av billetter.

Korona-krisen har hatt store konsekvenser for kulturlivet. Vi vil gjøre vårt beste for å finne ny tid for denne turneen.
I mellomtiden oppfordrer vi alle til å delta i den nasjonale dugnaden for å bekjempe corona-smitten.

Hold avstand, vask hender – og ta godt vare på hverandre!

Göran Fristorp til Norge – flyttet til 2021 grunnet Covid-19

Göran Fristorp skulle etter planen holde konserter i Norge dette året, men disse er nå flyttet til 2021 grunnet Covid 19-utbruddet.

Göran Fristorp feirer i 2020 at det er 50 år siden han tok fatt på sin artistkarriere. Han har siden 1970-tallet vært regnet som en av Skandinavias ledende singer-songwritere, og har gjort seg bemerket både innenfor visetradisjonen og som jazzmusiker. Han er kjent for sitt eminente gitarspill, flotte røst og enorme allsidighet, og evnen til å fange publikum fra første tone.

Nye datoer 2021:
07.04 Josefine Visescene, Oslo
08.04 Glenghuset, Sarpsborg
11.04 Tofte Samfunnshus
12.04 Ypsilon Bar, Drammen
13.04 Ypsilon Bar, Drammen (EKSTRA!)
14.04 Josefine Visescene, Oslo (EKSTRA!)
15.04 Lillestrøm Kultursenter