fbpx

Herborg med ny Juleroser-turné

Herborg med ny Juleroser-turné

Herborg Kråkevik legger ut på storslått turné med Juleroser og spennende gjester i desember 2020.

De siste årene har juleheftet Juleroser med redaktør Herborg Kråkevik – der noen av landets fremste forfattere og kunstnere bidrar – blitt en kjær del av julestemningen i mange hjem rundt om i landet. Julen 2020 blir imidlertid enda mer spesiell, for i tillegg til årets hefte kommer også albumet Juleroser, som har fått ekstra brask og bram fra Bergens Filharmoniske Orkester. På plata medvirker også Bjørn Eidsvåg, Fargespill, Edvard Grieg Kor og AURORA. 

Herborg Kråkevik tar med seg musikken og suksesskonseptet Juleroser med seg til noen utvalgte scener rundt om i landet i desember. På turneen har hun med seg forfattere Vigdis Hjorth og Vetle Lid Larssen samt andre eksepsjonelle gjester som har skrevet for juleheftet. Disse eminente formidlerne vil gi publikum fortellinger, dikt og humoristiske høydepunkt fra Juleroser-heftene.

Sammen garanterer de for at det blir adventstemning, julelatter- og tristesser, klassiske julefortellinger og helt rykende ferske tekster om hverandre fra Norges største kunstnere. Dessuten vil Herborg selv synge med et førsteklasses orkester – Julerosekvintetten – under ledelse av Helge Lilletvedt og med trompetvirtuos Mathias Eick som solist.

I Bergen, Oslo og Kristiansand kan publikum i tillegg glede seg til å oppleve dette sterke laget sammen med byens eget symfoniorkester; Bergen Filharmoniske Orkester, Oslo-Filharmonien og Kristiansand Symfoniorkester. Med andre ord blir dette en helt unik opplevelse.

 – Dette skal bli ei juleforestilling som snakkar til alle krinkar og krokar av julehjarte vårt! Jul er følsame greier, og kunst gjer alltid godt, om det no er musikk, litteratur eller biletkunst. Eg håpar de vil koma og oppleva Juleroser frå scenen. Me skal gjera alt me kan for å underhalda og røra dykk og forhåpentlig gje alle litt fred i julesinnet, sier Herborg. 

JULEROSER 2020
02.12 Grieghallen, Bergen – AVLYST
03.12 Grieghallen, Bergen – AVLYST
03.12 Grieghallen, Bergen – AVLYST
05.12 Oslo Konserthus – AVLYST
06.12 Oslo Konserthus – AVLYST
06.12 Asker Kulturhus – AVLYST
08.12 Ibsenhuset, Skien
09.12 Lillestrøm Kultursenter – AVLYST
10.12 Bølgen Kulturhus, Larvik
11.12 Kolben Kulturhus – AVLYST
12.12 Blå Grotte, Fredrikstad
13.12 Maihaugsalen, Lillehammer
15.12 Kilden, Kristiansand – UTSOLGT
16.12 Kilden, Kristiansand – UTSOLGT
17.12 Sandnes Kulturhus – AVLYST
18.12 Bømlo Kulturhus– AVLYST
19.12 Voss Kino – AVLYST
20.12 Jondal Kyrkje– AVLYST