fbpx

Unni Wilhelmsen tildeles Tekstforfatterfondets ærespris 2023

Unni Wilhelmsen tildeles Tekstforfatterfondets ærespris 2023

Unni Wilhelmsen tildeles Tekstforfatterfondets ærespris for 2023!

Fra styrets begrunnelse sto blant annet dette å lese: Tekstforfatterfondets ærespris for 2023 går til en tekstforfatter som evner å invitere oss inn i sitt personlige univers, uten å frarøve lytteren eget eierskap til det som formidles. Helt siden debuten ‘To Whom It May Concern’ i 1996 har hun gitt oss tidløse tekster som fortsetter å gi gjenklang i både yngre og etter hvert litt eldre ører.

Vi trenger ikke å dykke så dypt inn i prisvinnerens diskografi for å raskt finne inspirerende formuleringer og gode betraktninger i rommet mellom mennesker, på godt og vondt, og om livets mange vendinger og kontraster.

Å få servert av livets underfundigheter fra en med såpass godt låtskriver-perspektiv oppleves på mange måter betryggende. Lag på lag dekker hun hele følelsesregisteret og det går jo helst bra til slutt, i alle fall for oss som hører på.

Som alltid om sommeren blir Unni å se på mange av landets konsertscener. Foruten en hektisk Di derre-sommer legger hun ut på egen turné med sin gode musikerkollega og dyktige pianist Reidar Opdal, kjent under artistnavnet Frugaard, som hun samarbeider jevnlig med.

14.07. Holmgårdfestivalen, Kirkenær
17.07. Posebyhaven, Kristiansand
18.07. Ladekaia, Trondheim
20.07. Hagestua, Son
21.07. Sjøterrassen i Bamble
26.07. Månefestivalen, Fredrikstad
19.09. John Dee, Oslo

Klikk på spillestedet for billetter.