fbpx

Göran Fristorp

Göran Fristorp

Göran Fristorp

– Visekunstner og Norgesvenn –

Göran Fristorp regnes som en av Skandinavias ledende singer-songwriters, og har gjort seg bemerket både innen visetradisjonen og som jazzmusiker. Han er kjent for sitt eminente gitarspill, flotte røst og enorme allsidighet, og evnen til å fange publikum fra første tone.

Han har samarbeidet med artister som Herborg Kråkevik, Helen Sjöholm, Arild Andersen, Putte Wickman, Arne Domnérus, Marian Aas Hansen og Karoline Krüger, og har blitt et godt etablert musikknavn både i Norge og Sverige.

Med 27 albumutgivelser har Göran Fristorp en omfattende diskografi. Den rommer titler som Egna låtar (1974), Musik från Norge (1984), Pie Jesu (2003) og Göran Fristorp sjunger og spelar Taube (1990), samt 2013-utgivelsen sammen med KORK, Klassisk Fristorp.
I disse dager er han aktuell med nytt album, Göran Fristorp sjunger Edfelt, hvor han tolker og tonesetter den svenske poeten Johannes Edfelts diktning.

Göran Fristorp har turnert Norge rundt med Sven-Bertil Taube (1934-2022), som er mest kjent for å representere musikken til faren og legenden Evert Taube. Sammen utgjør de to av de fremste forvalterne av den svenske visearven. Gjennom Taubes personlige tolkninger av sin fars materiale og Fristorps gitarvirtuositet og intensitet, skapte de visemagi.

Görans hjemmeside: www.fristorp.se

Arrangementkalender

apr
14
fre
Göran Fristorp: Stryn Visefestival
apr 14 heldags
apr
15
lør
Göran Fristorp: Stryn Visefestival
apr 15 heldags
apr
16
søn
Göran Fristorp: Britannia Hall, Trondheim
apr 16 heldags
apr
19
ons
Göran Fristorp: Bølgen kulturhus, Larvik
apr 19 heldags
apr
20
tor
Göran Fristorp: Ibsenhuset, Skien
apr 20 heldags
apr
22
lør
Göran Fristorp: «Visst skal våren komme», Voksen kirke
apr 22 heldags

Nyhetsarkiv