fbpx

- Visekunstner og Norgesvenn -

Göran Fristorp regnes som en av Skandinavias ledende singer-songwriters, og har gjort seg bemerket både innen visetradisjonen og som jazzmusiker. Han er kjent for sitt eminente gitarspill, flotte røst og enorme allsidighet, og evnen til å fange publikum fra første tone.

Han har samarbeidet med artister som Herborg Kråkevik, Helen Sjöholm, Arild Andersen, Putte Wickman, Arne Domnérus, Marian Aas Hansen og Karoline Krüger, og har blitt et godt etablert musikknavn både i Norge og Sverige.

Med 27 albumutgivelser har Göran Fristorp en omfattende diskografi. Den rommer titler som Egna låtar (1974), Musik från Norge (1984), Pie Jesu (2003) og Göran Fristorp sjunger og spelar Taube (1990), samt 2013-utgivelsen sammen med KORK, Klassisk Fristorp.
I disse dager er han aktuell med nytt album, Göran Fristorp sjunger Edfelt, hvor han tolker og tonesetter den svenske poeten Johannes Edfelts diktning.

Göran Fristorp har turnert Norge rundt med Sven-Bertil Taube, som er mest kjent for å representere musikken til faren og legenden Evert Taube. Sammen utgjør de to av de fremste forvalterne av den svenske visearven. Gjennom Taubes personlige tolkninger av sin fars materiale og Fristorps gitarvirtuositet og intensitet, skaper de visemagi.

Görans hjemmeside: www.fristorp.se

jul
4
lør
Göran Fristorp: Kongsberg Jazzfestival
jul 4 heldags
aug
31
man
Göran Fristorp – 50 år som artist: Ypsilon Bar, Drammen (EKSTRA) – få billetter!
aug 31 heldags
sep
1
tir
Göran Fristorp – 50 år som artist: Glenghuset, Sarpsborg
sep 1 heldags
sep
2
ons
Göran Fristorp – 50 år som artist: Josefine Visescene, Oslo (UTSOLGT!)
sep 2 heldags
sep
3
tor
Göran Fristorp – 50 år som artist: Ypsilon Bar, Drammen (UTSOLGT!)
sep 3 heldags
sep
4
fre
Göran Fristorp – 50 år som artist: Lillestrøm Kultursenter
sep 4 heldags

Last ned pressebilde av Göran Fristorp her:

Foto: Moa Westeson

Last ned pressebilde av Göran Fristorp og Sven-Bertil Taube her:

Foto: Nils Olof

NYHETSARKIV