fbpx

Hilde Louise Asbjørnsen

Hilde Louise Asbjørnsen

Hilde Louise Asbjørnsen

– Jazzdronning og scenekatt –

Jazz chanteuse, låtskriver og kabaretartist Hilde Louise Asbjørnsen er blitt beskrevet som en miks av Marilyn Monroe og Billie Holiday. Hun har gitt ut hele 12 kritikerroste album, og hennes konserter byr på en frisk cocktail av jazz, pop og kjærlighet og humor, både med egne og andres låter. Hennes siste album «Movies and Stories Like This» fra 2022, innspilt med pianist Anders Aarum, fikk strålende mottakelse:

«..Dette albumet går utenpå det meste som er sunget og spilt om kjærlighet de siste 120 åra eller så.» – Jazznytt

Hilde Louise er aktuell med sin selvskrevne bok og forestilling Stardust, et sprudlende musikalsk show som tar oss tilbake til forrige århundre og hennes største heltinner. Forestillingen har gått sin seiersgang på scener over hele landet og ble sendt på NRK1 julen 2022.

I 2016 vant Hilde Louise Komiprisen som Årets Kvinnelige Scenekomiker for sin selvskrevne soloforestilling The Lulu Show – Livet er en dans på renter. Showet ble spilt jevnlig i 2 år på norske scener og fikk  terningkast 6 av Mona Levin i Aftenposten. Sammen med regissør Teodor Janson oversatte Asbjørnsen forestillingen til engelsk og fremførte den 23 ganger under  Edinburgh Fringe Festival i 2017, der den ble anmeldt til 5/5 stjerner på BroadwayBaby.com.

På musikal-scenen har Hilde Louise gjort store roller som som Konferansieren i  Cabaret (2017), Roxie Hart i Chicago, Mrs. Adelaide i Guys and Dolls og vunnet Komiprisen for rollen som Ulla i The Producers på Oslo Nye Teater i 2011.

Hilde Louise Asbjørnsen opptrer med flere konstellasjoner; duo, trio, Hilde Louise Quartet og Hilde Louise Orchestra – sistnevnte med årlige julejazz-konserter. Hun er for øvrig en sprudlende, dyktig og erfaren konferansier.

«..Dette albumet går utenpå det meste som er sunget og spilt om kjærlighet de siste 120 åra eller så.»
Terje Mosnes/Jazz i Norge om «Movies and Stories Like This»

«Soundet er mykt som velur, deilig jazzy, slepent og behagelig. Det dufter av 50-tallets jazzklubber i New York og Paris. Det har en fin teatralsk touch som minner om Kurt Weill. […] En perfekt balansert blanding av humor og melankoli i en innpakning så smakfull, så elegant og så behagelig at det en fryd.»
Kristian Rødvand, Rana no om «Movies and Stories Like This»

”Multitalentet Hilde Louise Asbjørnsen fortsetter å ta megasteg i retning seg sjøl. Dette intime duomøtet med pianisten Anders Aarum er kanskje det aller inderligste hun har gitt oss.” Nettavisen om «Movies and Stories Like This»

”Nådeløst, og akk så vakkert.”
Dagsavisen om «Movies and Stories Like This»

«Hilde Louise gjev av hele seg, og har ein mimikk og ei scene-framferd som angar showbiz lang veg. […] Ho har ei stemme du ikkje vil gå i frå.»
Avisa Hordaland om Jolajazz

5/6: «Elegant, sensuell, smektende og innsmigrende popjazz.»
Dagbladets Øyvind Rønning om Red Lips, Knuckles and Bones

«Mer enn en reinhekla jazzsanger/låtskriver er Hilde Louise Asbjørnsen det som engelskspråklige ville kalt «a jazz informed singer/songwriter», en sjangeroverskridende kunstnersjel som anvender sine jazzferdigheter der de måtte passe og der det måtte passe henne. […] men slik Asbjørnsen synger og slik bandet spiller er jazzen alltid der (…) u-utviskbar som flekkene på en leopard.»
Jazznytt, Terje Mosnes om Red Lips, Knuckles and Bones
«En hyllest til musikken, til byens puls, til beina og knoklene som skaper bevegelsene, og som danser til sin egen beat […] fantasifull og hemmelighetsfull historiefortelling som setter en spiss på musikken.»

Dagsavisen, Geir Rakvaag om Red Lips, Knuckles and Bones

«Man vet det nesten på forhånd – før første takt har inntatt rommet: Det er alltid stil og klasse over det Hilde Louise Asbjørnsen bringer til torgs. Sånn er det også denne gangen.»
Nettavisen, Tor Hammerø om Red Lips, Knuckles and Bones

«Hilde Louise Asbjørnsen is a rare and wonderful combination, equal parts musician, poet and storyteller. Hailed by Norwegian press as «three part Monroe and one part Holiday». Hilde Louise’s poetry is hypnotic. Her instrumental arrangements are like dark, expensive chocolate – rich, sweet tasting, and very satisfying, while leaving you wanting more!»
Scootsjazz.com

Følg Hilde Louise:

Webside
Spotify
Facebook

Arrangementkalender

jun
18
søn
Intimkonsert med Hilde Louise Asbjørnsen: Hellviktangen kunstkafé
jun 18 heldags
aug
3
tor
Hilde Louise Asbjørnsen: Stardust in Concert, Parkjazz, Skien
aug 3 heldags
aug
12
lør
Intimkonsert med Hilde Louise Asbjørnsen og pianist: Sildajazz
aug 12 heldags
okt
29
søn
Hilde Louise Asbjørnsen: Stardust in Concert, Christiania Teater, Oslo
okt 29 heldags
des
15
fre
Julejazz med Hilde Louise Orchestra: Victoria Nasjonal Jazzscene, Oslo
des 15 heldags
Foto: Anna Julia Granberg (2018)

Se “They Don't Make Movies“ her

Nyhetsarkiv