fbpx

- Chic jazzdronning og stage cat -

Hilde Louise Asbjørnsen er en av våre mest allsidige artister; jazz chanteuse, låtskriver, skuespiller, kabaretartist og tekstforfatter. Hun sammenlignes ofte med legender som Marilyn Monroe, Edith Piaf og Billie Holiday.

Som musiker har hun gitt ut hele 11 kritikerroste album; mest med egne, men også med andres låter, både på engelsk og norsk. Hennes siste utgivelse, Red Lips, Knuckles and Bones, utgitt via tyske Ozella Music, mottok strålende anmeldelser: Blant annet trillet  Dagbladets Øyvind Rønning terningkast 5 og omtalte det som «Elegant, sensuell, smektende og innsmigrende popjazz». Sammen med sitt eminente band leverer Hilde Louise konserter det virkelig gnistrer av.

I 2015, 2016 og 2017 ble Hilde Louises selvskrevne suksess-soloforestilling The Lulu Show – Livet er en dans på renter satt opp på flere teaterscener i Oslo, samt i Grimstad og Stavanger. Forestillingen fikk terningkast 6 av Mona Levin i Aftenposten og Hilde Louise vant Komiprisen som Årets Kvinnelige Scenekomiker. Forestillingen ble oversatt til engelsk og satt opp under den internasjonale teater-festivalen Edinburgh Festival Fringe i 2017, der den ble anmeldt til 5/5 stjerner på BroadwayBaby.com.

Hilde Louise har lang erfaring fra teaterscenen; sist i rollen som Emcee/Konferansieren i musikalen Cabaret på Oslo Nye i 2017 – første gang rollen ble besatt av en kvinne i en norsk oppsetning! Hun har stått på scenen som Roxie Hart i Chicago, Mrs. Adelaide i Guys and Dolls og vunnet Komiprisen for rollen som Ulla i The Producers på Oslo Nye Teater i 2011. I desember 2017 gjorde Hilde Louise stor suksess med Komikveld på Chat Noir sammen med stjernelaget Espen Beranek Holm, Lene Kongsvik Johansen og Bjarte Hjelmeland.

I 2018 rettet Hilde Louise fokuset tilbake til sin opprinnelige drivkraft; musikken. I tillegg til å skrive musikk til sitt nye album, deltok hun i NRKs populære program Stjernekamp og fortsatte sin faste tradisjon med julejazzturné.

Hilde Louise Asbjørnsen opptrer med flere konstellasjoner; duo, trio, Hilde Louise Quartet og Hilde Louise Orchestra. Hun er for øvrig en sprudlende, dyktig og erfaren konferansier.

 

5/6: «Elegant, sensuell, smektende og innsmigrende popjazz.»
Dagbladet, Øyvind Rønning om Red Lips, Knuckles and Bones

«Mer enn en reinhekla jazzsanger/låtskriver er Hilde Louise Asbjørnsen det som engelskspråklige ville kalt «a jazz informed singer/songwriter», en sjangeroverskridende kunstnersjel som anvender sine jazzferdigheter der de måtte passe og der det måtte passe henne. […] men slik Asbjørnsen synger og slik bandet spiller er jazzen alltid der (…) u-utviskbar som flekkene på en leopard.»
Jazznytt, Terje Mosnes om Red Lips, Knuckles and Bones

«En hyllest til musikken, til byens puls, til beina og knoklene som skaper bevegelsene, og som danser til sin egen beat […] fantasifull og hemmelighetsfull historiefortelling som setter en spiss på musikken.»

Dagsavisen, Geir Rakvaag om Red Lips, Knuckles and Bones

«Man vet det nesten på forhånd – før første takt har inntatt rommet: Det er alltid stil og klasse over det Hilde Louise Asbjørnsen bringer til torgs. Sånn er det også denne gangen.»
Nettavisen, Tor Hammerø om Red Lips, Knuckles and Bones

“Hilde Louise Asbjørnsen is a rare and wonderful combination, equal parts musician, poet and storyteller. Hailed by Norwegian press as “three part Monroe and one part Holiday”. Hilde Louise’s poetry is hypnotic. Her instrumental arrangements are like dark, expensive chocolate – rich, sweet tasting, and very satisfying, while leaving you wanting more!”
Scootsjazz.com

 

Følg Hilde Louise:
Webside
Spotify
Facebook

jul
18
tor
Hilde Louise Quartet: Café Oline, Hvaler
jul 18@21:00
Hilde Louise Quartet: Café Oline, Hvaler

Hilde Louise Asbjørnsen er ute med nytt album; “Red Lips, Knuckles and Bones”, og besøker Café Oline med et sommerlig repertoar og sin svingende kvartett!

Besetning:
Anders Aarum på tangenter
Svein Erik Martinsen på gitar
Jens Fossum på kontrabass.

Konsertstart kl.21:00
Bill.pris: 350,-

jul
24
ons
Hilde Louise Duo: Bokhandleren, Tofte
jul 24@18:00

Hilde Louise Asbjørnsen er en kvinne med mange talenter; jazzvokalist, låtskriver, kabaret-artist og tekstforfatter, og sammenlignes ofte med Edith Piaf, Billie Holiday og Marilyn Monroe.

I 13 år har hun hatt et nært musikalsk samarbeid med jazzpianist og komponist, Anders Aarum, som har spiret frem flere plateutgivelser og teaterforestillinger. Kompanjongene går nå sammen i et nytt unikt konsept hvor de presenterer nedstrippede tolkninger fra Hilde Louises eller andre musikalske helters tekstunivers, på norsk eller på engelsk.

Velkommen til en varm og spennende musikalsk opplevelse med Asbjørnsen & Aarum-duo!

jul
26
fre
Hilde Louise Asbjørnsen: Raadhusamfiet, Åsgårdstrand
jul 26@09:06
Hilde Louise Asbjørnsen: Raadhusamfiet, Åsgårdstrand

Fredag 26. juli 2019 er det duket for en stemningsfull og groovy konsert i Åsgårdstrand når Hilde Louise Asbjørnsen gjester Raadhusamfiet! 

Hilde Louise Asbjørnsen er en kvinne med mange talenter; hun er jazzvokalist, låtskriver, skuespiller og kabaret-artist med flere store musikal-roller bak seg. Men aller nærmest i hjertet ligger musikken, noe som over tiden har resultert i 10 album, og nå snart er hun klar med sitt 11 solo-album.

Hun er blitt sammenlignet med storheter som Marilyn Monroe, Edith Piaf og Peggy Lee, og omtales som like mye musiker og poet, som historieforteller. Under konserten på Raadhusamfiet presenteres en miks av Asbjørnsens siste plater i herlig samspill med hennes håndplukkede band; Hilde Louise Orchestra.
Det loves også noen smakebiter fra det kommende albumet.

 

Presse-sitater: 

Hilde Louise Orchestra er en egen tilstand. «Dont´t Stay for Breakfast» er et visittkort anno 2015 som forteller oss at Hilde Louise er en artist i verdensklasse. Hun forteller historier med hode og hale, inderlige og ekte og egna til ettertanke – vi snakker lyrikk. Hadde hun bodd i New York hadde Broadway og de hippe jazzklubbene åpna dørene for lenge siden. – Tor Hammerø, For de Jazz

Flott og feiende. Eleganse er et ord som er lett å gripe til møte med Hilde Louise Asbjørnsen og hennes orkester. – Fredrik Wandrup, Dagbladet om «Don´t Stay for Breakfast»

Det er swingende, både dempet og direkte, forførende, tett og flott. – Hamar Arbeiderblad om «Don´t Stay for Breakfast» 

Det er som om noe av Billie Holiday har tatt bolig i henne. Hun er forføreren som presser deg litt lenger enn fornuften tilsier. – Aftenposten om «Månesjuk»

 

Dørene åpner kl. 20.00.

Enkel uteservering.
Mer infomasjon finner du her!

aug
7
ons
Hilde Louise Orchestra: Sørlandets Kunstmuseum, Kristiansand
aug 7 heldags
aug
9
fre
Hilde Louise Orchestra: Sildajazz, Haugesund
aug 9 heldags
aug
10
lør
Hilde Louise Orchestra: Byfest Moss
aug 10 heldags
aug
13
tir
Hilde Louise Orchestra: Oslo Jazzfestival – Cosmopolite scene, Oslo
aug 13@20:00
Hilde Louise Orchestra: Oslo Jazzfestival - Cosmopolite scene, Oslo

På det nye albumet utforsker Hilde Louise et nytt landskap, både musikalsk og tekstmessig. Det er fortsatt groovy, leken og melodiøs jazz, men her svinger det på en annen måte. Tekstene omhandler tiden vi lever i: feminint opprør, mennesker på flukt og tapet av venn og kunstner Pushwagner. Hilde Louise forteller at sangen Make Some Shine er «en kampsang for oss som føler at vi har valgt en smal sti, og trenger et spark bak for å tørre å gå videre». Musikalsk er albumet inspirert av 1960-talls groover á la Duke Pearson og Lee Morgan, med en sveip innom RnB, og selvsagt New Orleans.

Hilde Louise har tidligere gjestet festivalen flere ganger, og fikk æren av å spille i Operaen i 2016. Det er derfor med stor glede vi kan presentere Hilde Louise Orchestra på Cosmopolite på Oslo Jazzfestival 2019.

Line-up:

Hilde Louise Asbjørnsen – vokal
Svein Erik Martinsen – gitar
Hermund Nygård – trommer
Anders Aarum – tangenter
Jens Fossum – kontrabass

aug
24
lør
Hilde Louise Duo: Det Gule Galleriet, Stavern
aug 24 heldags
aug
29
tor
Hilde Louise Orchestra: Kalkmølla Kulturstasjon, Bærum
aug 29 heldags
sep
20
fre
Hilde Louise Orchestra: Ingebrigt Davik-huset, Brattvåg
sep 20 heldags
sep
21
lør
Hilde Louise Orchestra: Sykkylven Kulturhus
sep 21 heldags
sep
22
søn
Hilde Louise Orchestra: Fosnavåg Konserthus
sep 22 heldags
sep
27
fre
Hilde Louise Orchestra: Engelsviken Brygge
sep 27 heldags
okt
2
ons
Hilde Louise Duo: Antikvariatet, Trondheim
okt 2 heldags
okt
3
tor
Hilde Louise Duo: Kimen Kulturhus, Stjørdal
okt 3 heldags

Last ned pressebilde av Hilde Louise Asbjørnsen her:

Foto: Anna Julia Granberg (2018)

Last ned pressebilde av Hilde Louise Asbjørnsen her:

Foto: Anna Julia Granberg (2018)

NYHETSARKIV

%d bloggere liker dette: