fbpx

Siri Nilsen

Siri Nilsen

Siri Nilsen

– Norsk visekunst i moderne innpakning –

Siri Nilsen debuterte som sceneartist i 2007, og året etter fikk hun Grappas debutantpris. Hun ble beskrevet av juryen som «…en lovende sanger med et hudløst og personlig uttrykk. Hun skriver og fremfører låter som beveger, og hun har mot til å skrive enkle, personlige og nære tekster på norsk». Hun har reist rundt i det ganske land med sin glassklare vokal, ukulele og unike formidlingsevne.

Siris debutalbum, Vi som ser i mørket, kom i 2009, og fikk strålende mottakelse. Hennes andre album fra 2011, Alle snakker sant, gikk rett inn på VG-lista og salgstoppen på iTunes, og ble belønnet med Spellemannsnominasjon. Året etter ble Alle snakker sant sluppet i Storbritannia. Til tross for norske sangtekster, begeistret Siri britiske anmeldere: Chris Salmon i The Guardian omtalte plata som «A gorgeous slice of peppy folk-pop», mens Music OMH skrev «she is remarkably adept at combining bright colours with subtle hints of darkness».

I 2012 spilte Siri på Øyafestivalen i Oslo og ga ut albumet Siri Nilsen live fra Rockefeller Music Hall. Året etter spilte hun blant annet på Over Oslo-festivalen i Oslo, samt SPOT-festivalen i Aarhus, hvor hennes musikk ble arrangert for symfoniorkester.

Siri slapp i 2014 singelen Jeg lover, etterfulgt av det kritikerroste albumet Skyggebokser. I den forbindelse solgte hun ut to konserter på Rockefeller og turnerte store deler av landet.

Albumet Skyggebokser fikk tre nominasjoner til Spellemannprisen 2014, i kategoriene Beste Viseplate, Årets Komponist og Årets Tekstforfatter, som hun vant.

Siri Nilsen har mottatt Tekstforfatterfondets Lyspunktpris, Prøysenprisen og Oslo Bys Kunstnerpris.

Siris hjemmeside: www.sirinilsen.no