fbpx

Herborg Kråkevik

Herborg Kråkevik

Herborg Kråkevik

HERBORG KRÅKEVIK er en allsidig skuespiller og sanger, særlig kjent for sine tolkninger av norske sanger og viser fra det klassiske norske sangrepertoaret, store sceneroller og elleville parodier.

På scenen har Herborg spilt i blant annet My Fair Lady, Romeo og Julie og Funny Girl og Hellemyrsfolket på Den Nationale Scene – sistnevnte ble teatrets største publikumssuksess noensinne! – Victoria og Den Glad Enke på Oslo Nye Teater, Spelemann på Taket på Det Norske Teatret og Kærlighetens Farve på Odense Teater. Hun gjorde i tillegg stor suksess med sin selvkomponerte forestilling Haugtussa. Hennes forestilling og album Herborgs Verden ble hennes gjennombrudd som soloartist. I 1998 mottok hun Anders Jahres Pris for Yngre Kunstnere.

Herborg oppnådde i 2000 stor suksess da hun i samarbeid med TrondheimSolistene ga ut albumet Kråkeviks Songbok, med tolkninger av kjente og kjære norske sanger. Albumet tilbrakte fire uker på førsteplass på VG-lista og ble solgt i over 200.000 eksemplarer, og belønnet henne med Årets Spellemann i 2000.

Som filmskuespiller er Herborg mest kjent for hovedrollen i Det Største i verden (2001), en film basert på Bjørnstjerne Bjørnsons Fiskerjenten. I tillegg kjenner mange henne fra rollen som Dronning Iris i Julekongen.

Med forestillingen Eg og Edith turnerte Herborg i Norge med sin tolkning av Edith Piafs sanger sammen med Odd Nordstoga, som ble utgitt på album. For forestillingen Kjære Landsmenn på Det Norske Teatret i 2011 fikk Kråkevik pris for beste forestilling – scene, mens nummeret Dialekter i robåt ble kåret til Årets nummer.
I 2017 laget hun sin egen hyllest til revy og kabaretteateret Chat Noir med forestillingen Herborg til Chat Noir! I 2006 og 2007 høstet hun og Christine Hope suksess med forestillingen Herborg & Hope. For Festspillene i Bergen skrev og fremførte hun i 2013 forestillingen Skram vs Kråkevik – jeg trenger å slå med vingene!  I 2018 spilte hun tittelrollen i musikalen Kristin Lavransdatter på Den Nationale Scene, som i 2020 blir gjenoppsatt på Akershus festning i Oslo.

Siden 2015 har Herborg vært redaktør for det litterære juleheftet Juleroser, som er blitt det mestselgende juleheftet i Norge. I år tar hun Juleroser til scenen og sammen med tre av Landets fremste symfoniorkestre fremfører hun «Juleroserkonsert» på en lengre turné i desember.

Herborg Kråkevik har i tillegg bred erfaring som konferansier og programleder, blant annet ledet hun Spellemannprisen i 1998 og Kongeparets 75-årsjubileumsfeiring på Operaen i Oslo i 2012, i tillegg til Oslo Børs’ 200-årsjubileum på Oslo Rådhus i 2019.

FØLG HERBORG:

Webside
Spotify
Facebook

Arrangementkalender

nov
29
ons
Juleminner med Herborg Kråkevik og Kåre Conradi: Asker kulturhus
nov 29 heldags
des
1
fre
Juleminner med Herborg Kråkevik og Kåre Conradi: Moss kulturhus
des 1 heldags
des
2
lør
Juleminner med Herborg Kråkevik og Kåre Conradi: Kilden, Kristiansand
des 2 heldags
des
3
søn
Juleminner med Herborg Kråkevik og Kåre Conradi: Stavanger konserthus
des 3 heldags
des
7
tor
Juleminner med Herborg Kråkevik og Kåre Conradi: Nøtterøy kulturhus
des 7 heldags
des
9
lør
Juleminner med Herborg Kråkevik og Kåre Conradi: Håkonshallen, Bergen kl. 17.00
des 9 heldags
Juleminner med Herborg Kråkevik og Kåre Conradi: Håkonshallen, Bergen kl. 19.00
des 9 heldags
des
14
tor
Juleminner med Herborg Kråkevik og Kåre Conradi: Kolben kulturhus
des 14 heldags
des
15
fre
Juleminner med Herborg Kråkevik og Kåre Conradi: Lillestrøm kultursenter
des 15 heldags
des
16
lør
Juleminner med Herborg Kråkevik og Kåre Conradi: Blå Grotte, Fredrikstad
des 16 heldags
des
17
søn
Juleminner med Herborg Kråkevik og Kåre Conradi: Ibsenhuset, Skien
des 17 heldags

Nyhetsarkiv